Denne er nesten best dagen etterpå. En god sjokoladekake med kulturmelk og uten egg. Den er god for alle annledninger.

Men den er nokså kompakt.

Ingredienser

1 liter kulturmelk ( tine blå kartong)

500 gr sukker

800 gr hvetemel

4-8 ss kakao

4 ts natron

250 gr smeltet smør

krem:

100 gr smeltet smør

8 ss kaffe

500 gr melis

4 ts vaniljesukker

ca 2 ts kakao (du ser hva du liker)

Kokosmasse til pynt.

Slik gjør du

Ta kulturmelk og sukker oppi en stor bakebolle, ta litt vann i kartongen og rist denne så du får alt ut. Ca 1 dl vann. Rør dette sammen i ca 1 min.

Bland det tørre ( hvetemel, kakao og natron) oppi melkeblandingen. Smelt smør, avkjøl og tilsett til slutt.

Krem:

Smelt smør, kaffe og kakao i en kjele. Avkjøl dette og ta oppi melis. Legg dette på avkjølt kake. Pynt med kokosmasse.

stek kaken 175 grader ,nederste rille, i ca 45 min.

Spesielle egenskaper

Stor langpanne, Uten egg

Kilde: inger

via Saftig sjokoladekake uten egg – KAKEMONSEN.NO.