• Ingvarda Roald, 2dre generasjons produsent

    Fra de tidlige tider har det vært laget mør på bygdene på Vestlandet. Mør er en pølse av en grovmalt blanding svinekjøtt og krydder, i et forhold som gir en særegen smak og som har god holdbarhet.

    På Vigra er det god tilgang til lokale krydderurter som ble benyttet i produksjonen, men tidligere var det slik at de fleste gårdene hadde sin egen oppskrift. Ikke bare på Vigra men ellers i fylket.

    Selv om produsentene i hovedsak benyttet samme råstoff, utviklet de enkelte gårdene sin egen særpregne smak ved hjelp av hemmelige oppskrifter som gikk i arv gjennom generasjoner.




    LES MER OG KJØP
  • Sikring av høy kvalitet i alle ledd

    Vigramøren inneholder ingen form for stivelse eller tilsetningsstoffer. Vi benytter kun svinekjøtt og spekk i produksjonen. Svinekjøttet er levert av Ringdal AS. De leverer norsk kjøtt av beste kvalitet. Vigramøren inneholder ingen form for stivelse, melk eller soya/melkeproteiner, og kan derfor trygt nytes av de som har matallergi eller matintoleranse.

    For å sikre at produktene som produseres og serveres er helsemessig trygge, har Roald Kjøtt tette samarbeid med relevante aktører utover krav fra Mattilsynet.

    • EFTAA godkjenningsnummer "NORGE 264"
    • Tett samarbeid med Anticimex
    • Medlem nummer 43563 i "Grønt Punkt"
    • Leverandørnummer 1815 i EPD basen
    • Internkontroll ihht HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point)

     
    Vårt utvidede samarbeid med ledende aktører innen kvalitetskontroll gjør at vi til enhver tid sikrer høy kvalitet på produksjon og dermed høy kvalitet på våre produkter. 

  • Vigramør

    Vigra er av natur veldig godt til grisehold. Øya er flat og er fri for snø og kulde nesten hele året. De fleste gårdene hadde derfor gris som husdyr.

    Siden 1990 har 4de generasjon Viddal, Olav Bjørn Roald, ført tradisjonen videre og produserer fremdeles Vigramør etter gammel oppskrift.

    Den er særegen og spesiell da det kun benyttes det beste av Norsk svinekjøtt, og den inneholder hverken tilsetningsstoffer, stivelse eller allergener.


    LES MER OG KJØP

Forhandlere



Hele året:

Kremmergaarden
Sundgata
Klokkersund
Nørve
Skarbøvik
Flisnes
Hatlane
Breivika
Volda
Langevåg
Fiskarstrand
Sykkylven
Ørsta
Skjellebreida
Skodje
Vallekrysset
Valderøy
Kverve


Kun til jul:

Ørsta, Meieribygg
Sula


Hele året:

Lerstad


Kun til jul:

Jacobs Majorstuen


Hele året:

Volda
Langevåg
Åndalsnes
Moa
Nedre Strandgt
Gåseid
Vestnes
Eide
Ørsta
Reknes, Molde
Fugelset, Molde
Blindheim
Brattvåg
Digerneset
Breivika
Giske


Kun til jul:

Ulsteinvik
Stranda
Elnesvågen
Sunndalsøra


Hele året:

extra Digerneset
extra Sjøholt
extra Skodje
extra Brattvåg
extra Vatneeidet
marked Stordal


Kun til jul:

marked Harøy
marked Haramsøy
Vestnes


Hele året:

Valderøya
Åndalsnes
Brattvåg
Sjøholt
Molde Sentrum
Valldal
Spjelkavik


Kun til jul:

Havreneset Mat
Ikornes


Hele året:

Joker Vikane
Joker Stordal
Joker Godøy


Kun til jul:

Joker Velledalen


Hele året:

Eidsneset
Flisnes
Larsgården
Valldal
Stokke, Ellingsøya


Hele året:

Moa
Valdeøya
Fosnavågen
Blindheim
Ørsta
Søvik Mathus
Øvrige: Kraemer Maritime Ålesund - Bergen - Tromsø og Sunnmøre Engros
Ønsker du å bli forhandler? Kontakt oss på: Telefon: 988 71 275 - epost: post@vigramor.no

Oppskrifter

Vigramør - godt til mye hele året! Vigramøren kan benyttes
til mye mer enn som tilbehør til juleribba og pinnekjøttet.
Her er noen oppskrifter fra vår egen samling.








  • Julemiddag

    Kok opp rikelig vann i en kjele. Legg i Vigramøren, nytt oppkok.La den trekke ca 35-40 min. Deles opp i passelige biter før servering. Passer utmerket til pinnekjøtt, svineribbe, rødkål, surkål og poteter!




  • Stormsuppe / Brentsnut

    Kok opp en kjele med vann med bulljongterninger eller en pose Toro kjøttsuppe som basis. Tilsett friske, oppkuttede grønnsaker som kålrot, gulerøtter, selleri, purreløk, eller andre favoritter i tillegg til poteter. Form Vigramøren til små kjøtt boller. Vigramøren gir en fantastisk god kraft og smak.


  • Potetball / Komle

    Kok opp rikelig vann i en kjele. Legg i Vigramøren og gi et nytt oppkok. La den videre trekke i ca 35-40 min. Deles opp i passelige biter før servering. Kombiner Vigramøren med annet godt tilbehør som kålrot og lettsaltet fårekjøtt. Husk bacon biten i ballen! God appetitt!


  • Stekt Vigramør, "Thai-Style"

    Del Vigramøen opp i passelige biter. Del deretter bitene på langs og stek Vigramøren godt i stekepannen. Serveres med Jasminris, gjerne Thai Hom Mali Rice, soyasaus og frisk salat og chilli etter ønske.

Last ned oppskriftene på PDF

Kontakt oss

Telefon: 988 71 275, epost: post@vigramor.no