Bloggen

Høstferien gikk til Bayeux, Frankrike

Årets høstferietur gikk til byen Bayeux i Frankrike. Dit skulle vi for å besøke Jan Helge sin niese Karoline. Tøffe jenta går tre år på videregående skole der – det blir onkel er rimelig imponert av. Rimelig bra gjør hun det også. Turen begynte med bil til Rygge på lørdag midt på dagen. Det var vist et par andre som også skulle på høstferie fra Rygge, så parkeringsplassene var nesten fulle, men vi fikk plass til bilen. Med oss på turen ble også et nyinnkjøpt Sony Nex 5T som dukka opp på postkontoret lørdag morgen, nice timing!

Vi skulle fly med Ryan Air til Beauvais nord for Paris. Buss i lufta. Jan Helge holdt på å få hetta av å stå i køen for å komme om bord, Birk Andreas ville helst leke i lekeflyet i nærheten, og dermed endte vi opp med å ikke få sitte sammen på flyet. Kjedelig start, men det kom seg. Vel fremme i Beauvais hadde vi bestilt en leiebil og skulle kjøre de rundt 3 timene til Bayeux.

BeauvaisTille-Bayeux

Kjøreruten fra Beauvais Tille airport til Bayeux

Vi satt oss i bilen rundt 4-tiden og kjøreturen gikk fint gjennom klassiske franske småbyer man aldri har hørt om, igjennom en storby som heter Rouen hvor vi kjørte oss helt bort men fant etter hvert veien ut igjen. Gjennom en by til som heter Caen også var vi der. Caroline hadde forberedt deilig middag til oss og om kvelden bare koste vi oss hjemme i leiligheten hennes der vi også bodde natt til søndag. Her er noen bilder.

DSC00023

En relativt kort periode hadde vi en nokså ung sjåfør. Topp stemning å få lov til å prøvesitte i hvert fall 🙂

 
Byvandring i morgentimene i Bayeux

I Frankrike er det vanlig å gå ut om morgenen for å finne frokost. Her går vi en tur i Bayeux sine gater på jakt etter noe å spise til frokost. Vi endte opp med baguetter og deilig skinke fra slakteren.

DSC00014

Kan det være frokost her inne da tro?

Bayeux

Bayeux, like ved det berømte Bayeux-teppet

Etter å ha tatt bilde over gikk vi hver for oss inn og så på Bayeux-teppet, et langt brodert teppe om en konge som dro over kanalen for å slåss med engelskmennene.

Birk Andreas var nokså hyper etter mye bil- og fly dagen før og han ville heller leke utenfor, derfor ble det til at Anne Mina gikk først, og jeg etterpå.

Mens vi var å besøk ble det arrangert en piknik ute på stranda ved Omaha Beach. En historisk strand der det kjente amerikanske D-Dag-monumentet og gravlunden ligger. Det var også en flott sandstrand, men litt kaldt å bade, det var tross alt oktober. Jan Helge og Karoline dyppet tærne.

DSC00056

Nydelige Anne Mina og flotte Jan Helge 😀

DSC00070

Søte Birk Andreas og snille kusine Karoline

DSC00087

Familiebilde på Omaha beach. Burde hatt med nisselue og tatt årets julekortbilde.

Det amerikanske krigsminnesmerke gjorde stort inntrykk

Det amerikanske krigsminnesmerke gjorde stort inntrykk

DSC00106

Familiebilde på Omaha Beach.

DSC00132

Restaurant i Bayeux på søndag kveld

På mandag skulle Karoline på skolen, så da var det klart for litt sightseeing på egenhånd i byen.

DSC00177

Utenfor katedralen i Bayeux

Flott katedral, minnet en god del om Nidarosdomen egentlig.

DSC00183

Katedralen i Bayeux

På mandag ettermiddag dro vi videre nordover langs kysten. Vi kjørte ut til Juno Beach utenfor Courseulles-sur-Mer. Her så vi noen båter vi måtte ta bilde av – må være bra kjipt å skulle ut med båten når det er lavvann her.

DSC00188

Båter på grunn ved Juno Beach

 

DSC00195

En busk klippet som en dinosaur på veien

Destinasjonen for kvelden var et skikkelig Fransk Spa-hotell, Manoir de La Poterie i Cricquebæuf. Vi ankom i 5-tiden og rakk fint et bad i hotellets SPA-anlegg før middagen ble servert i 7-tiden. Vi var veldig spente på hvordan 7 retter skulle gå med Birk Andreas etter kl 19 om kvelden. Selv om han var trøtt gikk det faktisk utrolig bra, han var super flink, spilte litt iPad innimellom, lå litt under bordet og halvsov, men var stille, maste ikke og spiste godt når han fikk mat – ikke verst for en 4-åring 🙂

DSC00222

Far og sønn Maurtvedt tok et slag sjakk før 7-rettern ble servert

DSC00244

Størrelsen på gutten betyr tydeligvis ingenting for størrelsen på redskapen på på bruket.

Dagen etter badet vi raskt i hotellets spa-basseng på morrakvisten før vi kjørte tilbake til en by vi hadde kjørt forbi dagen før, Trouville-Sur-Mer. Etter litt shopping og flamberte pannekaker til lunsj kjørte vi videre til neste destinasjon som var byen Honfleur. Når vi kom dit angret vi egentlig litt på at vi ikke hadde dratt rett dit. Det er en av de få byene vi var innom hvor vi kunne tilbrakt mer tid. En flott park, masse gallerier og shoppe-muligheter og en hel bukt full av restauranter av ulike slag. Det var også et pariserhjul der som Birk Andreas måtte ta selvfølgelig. Av mer tekniske kuriosa hadde Honfleur sitt havenvesen skjønt noe de ikke hadde skjønt ved Juno Beach, de hadde bygget et sluseanlegg ved havneanløpet til byen, slik at havna og indre by hadde nogenblunde jevn vannstand. Vi måtte selvfølgelig se på at de sluset ut en båt også.

DSC00321

Botanisk hage ved Honfleur

DSC00317

Hoppende glad av så mye blomster

 

DSC00345

Utsikten over Honfleur i Pariserhjulet

DSC00354

Utsikt mot Pont de Normandie og broen over til Le Havre

DSC00355

Panoramabilde tatt med Sony Nex 5T

DSC00359

Der oppe har vi vert pappa, det var kult!

DSC00365

Bukta i Honfleur

DSC00371

Frankrikes eldste og største trekirke, den var enorm, med to parallelle kirkeskip.

DSC00381

Restauranten vi spiste på om kvelden

DSC00382

Mm, godingene 🙂

DSC00399

Også måtte vi bade litt før vi dro hjemover på onsdag morgen

Etter noen fine dager var det klart for å vende nesa hjemover på onsdagen. Vi badet litt og kjørte av gårde. Ca en time før vi kom frem til flyplassen var bilen så tom for bensin at vi ikke tørte å kjøre forbi neste bensinstasjon. Jan Helge gamblet litt på at det skulle gå fint å fylle bare denne ene gangen, men dessverre ble det litt for langt til flyplassen, og det var heller ingen bensinstasjon like ved flyplassen som vi så. Vi hadde 40 minutter til vi burde være på flyplassen når vi kom dit, så vi hadde mer enn nok tid til å finne en bensinstasjon, men i stedet fant vi oss en lekepark i nærheten og spiste nista vår. En tabbe, siden «kjerringa» i luka til Herz mente at bilen ikke var full av bensin og vi måtte ut med hele 50 euro ekstra. Rimelig dyr bensin og rimelig dyr lekelunsj får man si.

Vel sjekket inn og gikk gjennom sikkerhetskontrollen. Tre fly skulle gå samtidig og avgangshallen var litt mindre enn en gymsal, så det var rimelig packed med folk. Selvfølgelig kom vi heller ikke denne gangen helt først i boarding-køen og Jan Helge og Birk Andreas ble sittende ved siden av en sur mann som ikke gadd å flytte seg. Birk Andreas skravla hele veien til Norge, så han angret nok han mannen. Jammen godt billettene ikke kosta skjorta og at vi holdt oss under overvekta.

Vel hjemme på Rygge igjen fant vi denne bilen helt forlatt. Ja, du ser riktig, alle fire vinduene er åpne. Gudene må vite hva han som har tenkte når han dro til syden med alle fire vinduene åpne.

2013-10-02 17.09.32

BMW parkert på Rygge med alle fire vinduene åpne i høstferien 2013

Takk for oss Frankrike og Karoline, vi hadde en super tur 🙂

Standard
Huset

Slik bygger du «lekehems» over trappa

I rekkehuset vi bor trengte vi litt mer lekeareal til Birk Andreas. Løsningen ble en hems over den høyeste delen av trappa. Flere naboer har vært innom og kikka på hemsen vår. De liker den og vil bygge maken. Her er en liten byggeguide som du kan bruke for å realisere din egen hems, målene passer i Tyrikollen boligsameie på Bøler, men dette kan jo lett tilpasses. Min første DIY/Klart jeg kan-guide – kommentarer mottaes gjerne 😛

Utgangspunktet hos oss var en «bod» med hel vegg ut mot trapperommet. Mot denne veggen stod det fire halvhøye skap fra Ikea to og to oppå hverandre. Vi fjernet de to øverste skapene og planen var å la de to nederste stå og gi føring for høyden på hemsen slik at vi kunne ha litt skap-plass der. Hvis du har åpning eller gelender må du bygge et reisverk som hemsen kan hvile på.

Du trenger

  • Lange skruer til å skru bjelkelaget fast i veggen
  • 3 stk x ca 2 m 48×148 bjelkelag
  • 3 stk stolpesko eller en 48×98 som bjelkelaget kan hvile på i enden ut i trappa
  • Reisverk i 48×98 som bjelkelaget kan hvile på inn mot boden
  • 2 gulvsponplater
  • Takpanel til undersiden av hemsen, festet med 2,8×48 mm dykkert spiker.
  • Hobbyplate til å dekke siden som vender ut mot trappa, hvitmales.
  • 36x73mm til topp og bunn på gelenderet og vanger på stigen
  • Rundstokk 25 mm til gelender og trinn i stigen
  • 2 spotkasser og et par meter trekkerør hvis du vil ha spotter i taket. (Jula eller Clas Ohlson)

Verktøy

  • Fein
  • Batteridrill og skruer
  • Bor ø25mm
  • Vater
  • Hammer og spiker

Bilde av hems  P1060909

Slik gjør du

1. Fjerne ting som er i veien
Vi begynte med å demontere skapene og måle høyden på de to nederste – 110,5 cm inkl sokkelen.

Dette markerte jeg i panelen ut mot trapperommet og skar tvers over med Fein. Skar også over stolpen inn mot veggen og rev ned den øverste delen av veggen slik at det stod igjen det du ser på bildet ut mot trappa og ut mot gangen i andre etasje – litt sparkel og maling mot tak og vegg her så synes det ikke at det har vært vegg der en gang (gjøres til slutt). Det var noen ledninger som var litt i veien i taket, men de ble hengende til jeg var ferdig – hadde derfor bare elektriker inne til slutt for å gjøre det billig.

2. Sette opp «dragere» som skal bære bjelkelaget i begge ender
På innsiden av panelen som står igjen ut mot trappa (mellom panelen og der skapet i boden skal stå) målte jeg ned 148 mm (6-tom bjelke på høykant) og festet en 48×98 «drager» i vater. Her var det noe å feste den i på sidene og en stender i midten den kunne hvile på etter at jeg feinet den også, hvis det ikke er det bør den nok stemples mot gulvet.

Jeg målte avstanden fra veggen til stolpen i veggen på boden 1016 mm – og kappet til drageren i andre enden av hemsen så hemsen blir rektangulær (pass på overligger/underligger hvis du har det). Her brukte jeg 48×48 mm. Kappet også til de tre bjelkene i bjelkelaget mitt, 1580 mm med innfelling på 48 mm i den ene enden, så jeg kunne bruke den ene til å vatre opp nivået. Selvfølgelig traff ikke drageren i spikerslaget på veggen i andre enden – manglet 10-15 cm – jeg tok sjansen på at den gode gamle 22 mm trepanelen holder og skrudde inn i hver av panelbordene langs drageren – hvis det ikke er trepanel men f.eks gips må man sørge for å treffe og kan hende må du ta hull i veggen for å legge inn spikerslag. Jeg gjorde ikke det, det betyr imidlertid at mye over 200 kg belastning nok bør unngåes.

3. Plassere bjelkene i bjelkelaget
Plasserte en bjelke inn mot veggen og en ut mot trappa. Kontrollmålte høyden i trappa – 212 cm – det bør holde  (håper jeg…) til å få ned igjen boblebadekaret på badet hvis det skulle bli nødvendig (1400×1400 hjørnebadekar…). Skrudde fast. Den tredje bjelken festet jeg først 600 mm fra veggen for å få sponplateskjøten på den – tabbe – det viste seg nemlig å komme i konflikt med spotkassene som jeg gjerne ville ha midt i trappa – måtte derfor bite i det sure eplet og skru den løs igjen og flytte den litt inn mot veggen, samt at jeg senere måtte kante av begge sponplatene. Den endte på 450 mm fra veggen, slik at den ytterste platen skulle være 580 mm (kantet av nota ytterst) og den innerste 435 mm.

4. Skjære til og montere sponplater
Merk opp og skjær til sponplatene. Jeg hadde ikke gjerdesag tiljengelig så det ble håndsag. Fungerte greit, men tok litt tid. Pass på at skjøten havner midt på bjelken. Jeg skrudde platene fast, men det knirker litt. Skulle jeg gjort det igjen ville jeg lagt på lim oppå hver bjelke.

5. Montere spotkasser og trekkerør
Spotkassene skrudde jeg fast under bjelken i midten, delte totallengden på 3, og festet de like langt fra veggen som fra hverandre. Dro trekkerør fra hver av de og bort til veggen der bryterne satt fra før. Dro også et rør til midt på hemsen innerst ved veggen så hjertelampen skulle få strøm.

6. Lage og montere gelender, frontplate og stige
Gelenderet består av 36×73 lekt over og under og rundstokk i mellom. Jeg markerte og boret opp med 100 mm avstand og Ø28 mm bor. Boret ikke helt igjennom. Morterte det hele sammen og satt i skruer fra topp og bunn på annenhver pinne. Anne Mina malte deretter det hele. Skrudd fast med to små vinkler oppe og solide skruer nederst.

Furuplaten i front monterte jeg så den går litt over nederste del av gelenderet og slik at det skulle bli plass til 13mm hjørnelist under panelen under.

Stigen er laget på samme måte som gelenderet, men med 200 mm mellom trinnene. Skrudde også her inn fra sidene. Innså når jeg la den på at det ville vært penere å skrudd inn fra undersiden av vangene. Toppen av stigen rundet svigerfar av slik at ingen skulle skade seg.

7. Montere panel i taket under hemsen
Kappet til og monterte panelen.

8. Liste rundt panelen
Listet rundt med 13mm hjørnelist.

9. Montere spoter/elektrisk
En snill elektriker monterte spotene (fra Jula) og koblet trappevender på de så en kan skru de av og på både oppe og nede.

10. Sett på plass skapene under ytterste del av hemsen
Vi satt bare inn igjen skapene som stod der fra før, de er 40 cm dype og passer fint til sengetøy 🙂

11. Pynte litt
Vi har en madrass på 90×200 med rødt trekk vi sydde selv, noen puter, en hylle og hjertelampe fra IKEA.
Og ikke minst Markus – marken vår.

2013-07-31 15.07.46 2013-07-31 15.07.59

2013-07-31 15.10.03 2013-07-31 15.11.02

Og sette i gang og leke 🙂

Standard
Bloggen, Ukategorisert

Et litt forsinket jule- og nyttårsbrev fra familien Ringsby Maurtvedt – nå fra Bøler!

Forrige innlegg skrevet 13. september 2011 – Ja, du leste riktig – det er altså et år og fire måneder siden! Det har skjedd en del på den tiden kan man si. Jan Helge snakket før jul – altså for en måneds tid siden – om at han skulle skrive et julebrev, men det blir alltid så hektisk så selv julekortene kom litt etter jul i år. Det blir skjerpings neste jul og nisselua blir med på sommerferie så vi får tatt bildene tidsnok 🙂 Plutselig satt vi her og hadde lyst til å skrive det her. Det vil si Jan Helge skriver og Anne Mina trener i kjellern og tester ut vårt nye abonnement på livegym.no og leser litt etterpå.

500 aktiviteter til nytte og underholdning ble relativt raskt bytta bort med hektisk jobbing for oss begge samt en plutselig innskytelse som kom over oss mot slutten av 2011 – Vi hadde veldig lyst til å flytte ut av leiligheten i Romsdalsgata – 4. etg uten heis og balkong ble klamt for Birk Andreas og oss – vi ville ha mer luft rundt oss – og utelufta i Sannergata var heller ikke mye å skryte av – spesielt når vinterkulda satte inn.

Vi lot oss inspirere av sangen som Per Jostein, Kristin, Lars Håvard og Karine sang i bryluppet – «Du Jan Helge hør nå her, hør nå her, kom til Bøler hør nå her!». Og slik ble det – midt i desember 2011 vant vi sannelig budrunden på et herlig rekkehus på Bøler.

Huset vårt

Huset vårt

Jula gikk med til å få rydda leiligheten og lagt den ut for salg og litt etter jul kjøpte et hyggelig ungt par den – tror de har fått det fint der – de tok over 15. april.

Jan Helge og Birk Andreas pakker

Jan Helge og Birk Andreas pakker i Romsdalsgata

Birk Andreas måtte fortsette i barnehagen på Grünerløkka helt til sommerferien og vi fikk erfare hvordan det er å være barnehagependler (og ble litt kjendiser i samme slengen). Det er ikke noe særlig å trakte etter – en gutt som sover 30-40 minutter kl 5 om eftan (han sovna både på bussen og sykkelen) er vanskelig å få i seng til rimelig tid – men en positiv ting kom det ut av det – Jan Helge sykla til jobben via barnehagen og da fikk de begge to seg en luftetur som de hadde gått av. Å skaffe seg barnehageplass i bydel Østensjø til en innflytta treåring er en historie vi gjorde oss en del erfaringer med – det sier seg selv at det blir trasig når alle barnehagene flytter opp mindre barn fra småbarnsavdelingene til storbarnsavdelingene og tar inn bare ett-åringer at det blir vanskelig – men dette visste vi jo ikke på forhånd. Heldigvis kan man si. I august dumpa det ned et brev fra Lise (på barnhagekontoret – hun er et samtaletema vi har overhørt flere ganger – blant annet blant innflytta foreldre på T-banen) om at vi hadde fått plass like i nabolaget – det var lykke, julaften og bursdag på en gang!

Vi tok altså over huset rett før påske og fikk etter hvert vite at de vi hadde kjøpt av hadde vunnet den andre budrunden vi var med i og skulle flytte fra E til A – i samme rekke – spennende – det måtte jo i hvert fall bety at de likte nabolaget – og skulle bli naboene våre! Påska gikk med til maling og tapetsering og diverse i huset sammen med Reidun og Johannes og de som hadde lokka oss til Bøler var veldig flinke til å hjelpe til de også 🙂 Med en flyttedugnad tirsdagen etter påske var vi ute av leiligheten. Det var syyykt deilig!

Anne Mina maler gangen i det nye huset

Anne Mina maler gangen i det nye huset

Vi benyttet stort sett forsommern til å «bo oss til», deriblant kjøpe grill, hagemøbler, ny sofa, bygge den sagnomsuste hemsen vår og etter hvert rigge til sommerfest! En knallsuksess i hagen vår – og de nye naboene som altså hadde flytta ut av denne hagen ble noen av de siste til å dra hjem 🙂 Jan Helge sin niese Karen stod til konfirmasjon sent i Mai, mens 17. mai i år selvfølgelig ble feiret på Bøler og med en tur ned til sentrum for å se Mikkel til Per Jostein og Kristin gå i det store toget. Spesielt mye tid til overs ble det ikke i våres – med en hektisk semesteravslutning for Anne Mina – hun var også var leirsjef for årets aspirantleir i 4H Østfold i juni – og Jan Helge håndterte det stadig økende antall kunder i Induct – fortsatt samtidig som vi «barnehagependlet» og prøvde å gjøre ferdig diverse prosjekter i det nye huset.

Anne Mina og Birk Andreas på leir

Anne Mina og Birk Andreas på leir

Småsnekkern og pappan

Småsnekkern og pappan

Når sommeren endelig kom, var vi ganske utslitt og klar for å være litt hjemme alle tre – sammen – våkne. En yttervegg og et rekkverk skulle males og litt andre småting fikses. Men, vi tok også en tur til Kristiansand i sommer og så på Julius, politimester Bastian og størst av alle – kongen på de syv hav – selveste kaptein Sabeltann – en farlig mann! Senest i kveld snakket Birk Andreas om det vi opplevde der i sommer så de minnene sitter godt.

Vi bodde i telt på Hamresanden familiecamping, noe som gikk veldig fint og frister til gjentagelse. Vi tok også en tur til Østerdalen der faren til Jan Helge har en hytte som vi var så heldige å få låne. Det ble matauk med mye deilig ørret i fryseren, men multefangsten ble det heller dårlig med. Blåbær plukket vi store mengder av – nok til blåbærpannekakemiddag en gang i uka hele vinteren i hvert fall.

Vi snublet også over Ola Dilt – turorienteringsopplegg for Østmarka. Med skyhøye ambisjoner for gullmerke ble det mange turer i løpet av mai-september. Stort sett med Birk Andreas i bæremeis – men han gikk også litt selv. Det var en fin måte å komme seg ut i skogen og bli kjent i østmarka, vi besøkte masse steder vi aldri hadde gått til ellers.

Jan Helge var spent på en sommer uten jordbærsesong – men det gikk jo helt fint og ble desto mer tid til familie og andre aktiviteter.

Birk Andreas på trampolina hjemme hos Ole og Marthe på Oles bursdag i juli.

Birk Andreas på trampolina hjemme hos Ole og Marthe på Oles bursdag i juli.

Høsten begynte nokså bratt for Birk Andreas som gikk fra 12 godt kjente barn og 4 voksne han hadde gått sammen med i halvannet år til 18 helt ukjente barn med 3 voksne han ikke kjente i det hele tatt. Ut over høsten har dette gått seg til veldig og han trives nå veldig godt i barnehagen sin. Det er vi veldig glade for. Hverdagen ble også en helt annen når vi slapp å pendle med han – han legger seg om kvelden, og vi får omsider tid til å gjøre litt andre ting på kveldene. I august/september bodde også Karoline her mens hun tok forberedende kurs til Frankrike. Hun har altså flytta hjemmefra for å ta videregående i Frankrike – stolt onkel – og enda stoltere foreldre – tøft gjort!

Birk Andreas har lært seg å snakke ganske bra i løpet av dette halvåret og forteller nå masse om det som skjer i barnehagen, hvem han leker med og hva de leker. På bursdagen til Birk Andreas i oktober gikk hele barnehagen på tur til oss og spiste boller og drakk kakao i hagen vår. Det var en veldig kry tre-åring som stod på verandatrappa og så på alle sammen når vi sang bursdagssangen. Nå i ettermiddag hadde han for første gang med seg besøk hjem fra barnehagen – til og med «jentebesøk». Det første hjemmebesøket fra barnehagen og sånn som han har mast om det. Det gikk strålende og var veldig koselig. I løpet av høsten har også Birk Andreas og Morgan, sønnen til Lars Håvard og Karine – de bor jo like borti her, – utviklet et flott og nært vennskapsforhold og de har mye glede av hverandre.

Bestemor Reidun, Morgan og Birk Andreas steller i stand julekrybba på julaften

Bestemor Reidun, Morgan og Birk Andreas steller i stand julekrybba på julaften

I det siste (tre uker nå i januar) har vi badet sammen hver fredags ettermiddag på Bølerbadet og de er sammen på «turninga» hver onsdag (i hele høst og videre nå utover våren).

Julen 2012 begynte med en tur på fire dager til Riga.

Kaldt vær og gode klær på rådhusplassen i Riga

Kaldt vær og gode klær på rådhusplassen i Riga

Når vi kom hjem igjen dro vi til Reidun og Johannes i Rakkestad med alle barn og barnebarn, samt Anne Minas onkel Knut, tante Jorun og deres Turid. Det ble en «innbringende kveld» for ekteparet og gutten, mest stas i år var nok akebrettet og puslespillene.

1. dag var vi tradisjons tro hos Sunne og Helge. Her ble alle barnebarna fotografert – skal si de har blitt store.

Fra v: Thea, Simen, Karoline, Ola, Sigvart, Karen og foran Birk Andreas

Fra v: Thea, Simen, Karoline, Ola, Sigvart, Karen og foran Birk Andreas

2. dag var vi hos Anne Mina sin tante i Larvik. Plutselig dukket det opp en eske med ansiktsmaling og vips så alle barna sånn her ut.

Bak fra v: Lea, Mikkel, Iben, Morgan og Birk Andreas

Bak fra v: Lea, Mikkel, Iben, Morgan og Birk Andreas

En hyggelig sammenkomst med Jan Helges barndomsvenner Hans og Jens-Ole og en tur til Anne Minas forlover Caroline ble det også tid til i jula. Nyttårsaften feiret vi med Lars Håvard, Karine og Morgan hos Silje og Stian – naboene som vi kjøpte av. Det var veldig koselig for både barn og voksne og veldig god mat.

Anne Mina går det siste av fire år på allmennlærer på HIOA og tar Naturfag og Kunst og Håndverk. Det innbefatter mye strikking om dagen, men nokså fine dager med litt bedre tid. I vår/høst ble det noen ekskursjoner med familien blant annet til Østensjøvannet.

Oppdrag økosystem på norgesglass fra Østensjøvannet

Oppdrag økosystem på norgesglass fra Østensjøvannet

Og fjorårets naturfagsprosjekt – avokadotreet er still growing strong og overlevde flyttelasset.

Avokadotreet vårt stortrives i det nye kjøkkenvinduet.

Avokadotreet vårt stortrives i det nye kjøkkenvinduet

Med matematikken sikret fra tidligere år lover det godt for jobbsøking ut over våren håper vi. Å lage leir ga mersmak, så hun er leirsjef i år igjen.

Vi har likevel alltid tid til å ta i mot folk som vil komme på besøk, så du er selvfølgelig hjertelig velkommen hit til oss i Bølerbakken 15E 🙂

Med de beste ønsker om et forrykende flott 2013!

Stor klem fra Anne Mina, Jan Helge og Birk Andreas

Standard
Bloggen, Ukategorisert

En fantastisk helg er over

image

Nå er vi godt gift, etter en fantastisk dag på lørdag, natt og frokost på søndag. Tusen takk for alle flotte gaver vi fikk, vi har gått igjennom en god del i går kveld og i dag, og det er ikke så mye som skal byttes, har fått mye vi ønska oss.

Tok du bilder av oss? Del de gjerne med oss på dropbox.com, maurtvedt@gmail.com.

Bildet er fra morgenkvisten i den splitter nye gøstahuken. Takk for effektiv bygging John Petter, og takk for lånet og booking, Jorunn 🙂

Standard
Bloggen

Frokost søndag 28.august

Foreldrene Ringsby og Maurtvedt  inviterer til frokost  på Villa Nore søndag etter bryllupet fra kl 11. 

Hyggelig om du vil komme å holde det nygifte paret med selskap, og få tid til litt mer prat:)

Dette er først og fremst til de av dere som kommer langveisfra og overnatter på diverse steder, men alle er hjertelig velkommen.

Hilsen foreldre til brudeparet

 

Standard
Planlegging

Om sanger og sånn

Har du diktet sang til oss? Eller holder på? Da er dette til deg.

Vi har nemlig avtalt med Svein-Magnus at han setter sammen sangheftet vårt så vi ikke skal lese gjennom alle sangene på forhånd – det er jo noe av moroa å ikke vite 🙂 Vi hadde tenkt å printe de på søndag denne uken, 21. august så fint om dere kan sende de til Svein-Magnus innen lørdag denne uken så han kan sette sammen sangheftet.

Hans e-post adresse er sveins@gmail.com og tlf nr 913 04 810.
Vi ønsker oss sangene i to-spalte-format på A4 for at de skal passe inn i sangheftet, får du det ikke til, så send det til han så ordner han det nok.

Hvis dere ikke rekker å sende over sangen innen lørdag, si i fra enten til Svein-Magnus eller Kristin så vi kan få fikset de inn på annet vis litt senere.

Standard
Bloggen

Til dere som trenger overnatting

Vi har booka 6 campinghytter på Ramstadkrysset camping natt til søndag etter bryllupet. I hver hytte er det fire senger. Standarden er helt ok campingstandard og god nok for noen timers søvn etter et festelig lag. Hver hytte koster 400 kroner så de som deler hytte spleiser. I tillegg er det mulighet for å sette opp telt for de mest ekstreme. Det er mulig å sette fra seg bagasje der før vielsen.

Planen er å bestille en felles maxitaxi opp til campingplassen på natta.

Ellers er Smaaleende hotell i Askim heller ikke langt unna. Der koster det ca 1200 kr for et dobbeltrom. Vi har holdt av tre rom der så si i fra til oss om du vil sove der. Det var fortsatt ledige rom da vi snakket med dem.

Si fra til oss hvis du trenger overnatting, FØRSTE MANN TIL MØLLA!

På søndag blir det frokost på Villa Nore. Alle er velkommen til å nyte den første frokosten med oss som nygifte.

Standard
Planlegging, Ukategorisert

Bryllupsplanleggingsdager

En liten oppdatering fra brudefolket som i dag også har sendt inn nødvendige skjemaer for å få en prøvevigelsattest.

Krysser fingrene for at Skatt øst ikke har tatt sommerferie riktig enda.

Vi har også publisert ønskelisten vår i dag – den ligger her (passord: amogjh).

Denne gangen en liten videoblogg.

Til slutt en litt ulykksalig mann som ved en feiltagelse trykket oppdater på temaet i tillegg til wordpress og dermed tilbakestilte farger og styling på bloggen 🙁 Det får vi leke mer med en dag!

Standard