Worldloppet virtuell serie og pass

To nyheter har kommer fra Worldloppet i år.

Digitale stempingspass. Nå kan du ha hele oversikten på en nettside. Les om dette på nettsiden www.worldloppet.com/rollout-of-the-digital-passport/

Den andre tingen er en virtuell serie med virtuelle turrenn. Det er renn som kommer inn når renn ikke kan arrangeres på vanlig måte. For eksempel gå en maratondistanse der du bor og kom på resultatlisten. Les alt om den virutelle serien på nettsiden www.worldloppet.com/what-is-virtual-racing/

Sportsprodukter – Historien om en BUFF/halsvarmer

Det var i 2008 det ble tittet litt ekstra på sportsklær som kunne passe for klubber eller til promoteringer. Enkle ting som luer, hansker, halsvarmere og slik. Noen eksempler det året var mistenkelig dyre til å være solgt i «ideelle sammenhenger». 850kr for noe som skulle vært 250kr og andre slike eksempler. Rett fra produsent til selvkost var ikke hva de sa det var. Så jeg tittet mot østen og hva som var mulig og hva som var riktig. En multifunksjon halsvarmer var et godt produktvalg. Et produkt gjort kjent av spanske BUFF i noen år. Det er feil å kalle produkttypen buff for kun firma BUFF har lov å bruke det ordet, men så har praksisen blitt så utbredt at «bøff/buff» ble brukt likevel. (Tenk på historien bak ordet «hoover» om stuvsuging).

Det er to varianter av halsvarmer. Den enkle som består bare av tynn strekkstoff (stretch) og den bedre varianten som var en halvdel tynn strekk og en halvdel varm fleece-stoff.

Sommeren 2009 bestilte jeg en god mengde av den bedre varianten fra Kina. Med eget design med norske motiver. Det var et godt eksempel så nå skulle vi se, eller vise verden, hvor billig og bra dette kunne bli. Vise hva som var faktiske forhold og hva som ikke var.

Husk at på denne tiden var det ikke utdeling av gratis «buffer». Det kom senere. Noen veldig få aktører hadde så smått snakket om disse PR produkter. Prisen på en bedre BUFF, dvs med fleece, var 299kr på denne tiden. De enkle modeller (dvs uten fleece) var ikke så vanlige og pris var varierende opp mot 50kr.

Skarverennet med halsvarmer

Så hva lærte vi om pris? Jo, de enkle halsmodeller kunne kjøpes til KUN 4 kroner stykket, inkludert en-farge trykk. Frakt om moms kommer i tillegg. Det er jo himmel og hav unna 100kr! For den bedre varianten med fleece som jeg bestillte kan jeg strekke meg og si prisen var langt unna 20kr stykket, inkludert frakt og moms. Det er jo milevis unna 299kr! Mine buffer med fleece ble solgt for 50kr stykket i de første årene og 30kr etter det. Alle utgifter ble dekket selv om mange buffer ble delt ut gratis. Vinteren 2010 ble buffene mine vist på TV-Vest i en reportasje. God PR på Facebook mm og de solgte godt disse årene. Etter flere år, og på sommertid ble de solgt til MC-miljøet en del ganger. Ofte flere i samme omgang. Den var uventet.

I en sportsbutikk på den tiden spurte jeg om pris på en enkel modell med butikkens logo. Selgeren sa 90kr(!) og det var med spak stemme. Han visse vel at det var grådig høy pris og tonen hans sa det var flaut å si. Han visste kanskje at jeg visste dette var 4kr produkter. I en annen setting solgte Skarverennet like buffer med sin logo. Pris var 100kr men her er det tydelig at det er supporterprodukt og en del av prisen er støtte til arrangering av rennet.

Trimtex tilbyr halser med eget design og priser 100-169kr stk

Trimtex tilbød klubber og foreninger å få egne enkle buffer med logo på. Prisen var fra 99kr til 169kr stykket, alt etter antall bestillt. Igjen, for et 4kr produkt! Vi har kommer langt etter denne tiden.

Våren 2010 var det en kort periode REMA1000 solgte buffer med fleece til kun 50kr. Imponerende pris men den så jeg aldri igjen. En butikk som tok inn mine solgte dem videre til 200kr stykket. En pris jeg ikke hadde noe med, men fint å se de kunne selges høyt. For like bra som BUFF var de.

Kvalitet? det er ganske så lik og ikke noe argument. En produsent hadde sølvpartikler i sine buffer. Pga bakterier. Men hvis du Googler litt rundt så ser du at sølvpartikler i klær, og særlig så nær munnen, er en uting. Så ikke noe tap å ikke ha, snarere tvert i mot.

Det tok litt tid og rundtom 2011 ble det flere som hadde enkle buffer de delte ut som reklame eller de solgte rimelig i butikker. Men buffer av den bedre typen med fleece var det nesten ingen som trykket opp egne modeller av. Enda senere, sånn ut mot 2014, så ble det helt vanlig med enkle buffer med egne logoer til firma og foreninger. Pluss at det da var vanlig å dele ut disse 4kr produktene gratis som en PR ting. De som opprinnelig solgte dem til 90-100kr snakket ikke om dette glemte kapittel.

Disse gode buffer med fleece og fint trykk solgte i imponerende ti år. Fremdeles er det noen få igjen på lager en plass. De brukes som nye reserver etterhvert som de brukte blir slitt ut. Vil du som gadd å lese hele denne teksten ha en god buff? Ta kontakt så skal jeg grave frem en gratis fra lageret.

Poenget med rimelige produkter kom frem. Alt gikk etter plan. Design, bestilling og videre salg. Det er en fin påminner om hva priser og profitt er for noe. Vi passer på når vi ser nye ting.

Tekst fra redaktør

27kr stk ex mva. Priseksempel høsten 2020.

Turrenn for Rogaland 2020

Hvert år publiserer vi en liste over turrenn som er i circa nærmeste omkrets for Rogaland. En turrennkarusell for rogalendinger. Tabell under er årets kalender.

turrenn2020sorvestnorgeV3

Den er hentet ut av den faste nettsiden om terminliste. På den siden finner du Worldloppet og internasjonale kalendere.

De beste rulleskiløyper i Rogaland

sirdal-skimaraton - 300px

Husk 7.mars 2020

Ivrige lokale rulleskiløpere har sine lister av gode rulleskitraseer. Flere av disse, de mest populære traseer er her hos oss. Alle løyper på denne siden er traseer som er milde mht bakker, trygge på sykkelstier eller «øde» veier og fine omgivelser. Disse løyper er dokumentert på to måter: Kart i GoogleMaps og illustrerte artikler fra turgjennomgang (mobilbilder). Løypeartiklene er alt fra 2008 til 2018! Kos dere i utvalget, mer kommer.

POPULÆRE RULLESKILØYPER VIST I GOOGLE MAPS:

Kart på Google Maps er interaktive og du kan zoome inn og ut slik at løypedetaljer forstås helt ut.

1. Sandnes (Håpet) til Ålgård KART

2. Sandnes/Hana til Hommersåk KART

3. Hafrsfjord Rulleskigruppes klassiske treningstrase KART

4. Rulleskiløyper på Randaberg-Ytre Bø KART

5. Lett løype ved Voll og Sele KART

6. Rundløype Forus og Sola KART

7. Rundtur mellom Ganddal og Bryne. Lang versjon av nr 9. KART

8. Hafrsfjord Rundt på rulleski. På sykkelstier. KART Brukt i konkurranse 2017 og 2015.

9. Rundtur mellom Ganddal, Kvernaland og Kleppe KART

10. «Marcialonga Jæren» – Rogaland fineste 5-mil på rulleski KART

POPULÆRE RULLESKILØYPER VIST I ILLUSTRERTE ARTIKLER:

Artiklene viser bilder fra løypetraseene.

1. Sandnes (Håpet) til Ålgård HER

2. Sandnes/Hana til Hommersåk HER

3. Hafrsfjord Rulleskigruppes klassiske treningstrase HER

7. Rundtur mellom Ganddal og Bryne HER

10. «Marcialonga Jæren» – Rogaland fineste 5-mil på rulleski HER

POPULÆRE RULLESKILØYPER VIST I STRAVA «SEGMENTER»:

3. Hafrsfjord Rulleskigruppes klassiske treningstrase. På Strava.

7. Rundtur mellom Ganddal og Bryne. På Strava.

8. Hafrsfjord Rundt på rulleski. På sykkelstier. På Strava.

10. «Marcialonga Jæren» – Rogaland fineste 5-mil på rulleski. DEL1 og DEL2 på Strava.

11. Rundt flyplassen i Sola. På Strava.

Kartene og nettsider er laget av nettredaktør Lars Vagle.

Kort sagt så repeterer vi uttrykket «Hele jæren er en stor rulleskipark». Slå deg løs. Rogaland er et fantastisk fylke for de som elsker rulleski.

Aftenbladet har en stor artikkel om «de beste rulleskiløyper» i Rogaland. Den er basert på løypene i denne artikkelen til TurrennPortalen. Se den på i Aftenbladet «Sprek»: www.aftenbladet.no/sport/sprek/Her-er-de-beste-rulleskiloypene-3741986.htm

aftenbladet_rulleski_rogaland

Artikkel i Aftenbladet

Rulling ved hafrsfjord, Lars Vagle

Rulling ved hafrsfjord. Flott utsikt, fin asfalt. Her er redaktør og rennleder Lars Vagle i aksjon

Turrenn nyheter

Siste nytt og nyheter kommer på våre Facebook sider så følg oss der for siste nytt om turrenn.

Disse nettsider inneholder mye tidløse artikler om turrenn, trening, skiteknikk, skiutstyr og reiser til turrenn. Sjekk ut alt dette i menyene.

begge renn i 2019

Sirdal Skimaraton og Sirdal Fristil 2019

Sirdal Skimaraton og Fristil

Årets to renn, Sirdal Skimaraton og Sirdal Fristil er over. Det ble en god suksess. Les reportasje om Skimaraton og Fristil hos Fædrelandsvennen.

skimaraton og fristil i 2018

Langrennsløyper i Brekko (Gjesdal)

Brekko webcam er på plass siden 2009 og langrennsløypene i Brekko er i fulle detaljer på Google Maps:
2.5km http://g.co/maps/qzdre
3.5km http://g.co/maps/eyk5n
4.2km http://g.co/maps/eybpj

brekko_langrenn_ 2017.jpg

Turrenn for skiløpere i Rogaland

Bor du i Rogaland så må du få med deg den komplette oversikten av aktuelle turrenn, en turrennkarusell for rogalendinger. Dvs i passe kjøreavstand fra Forus. Se tabellen under.turrenn2018sorvestnorge2