Til hovedinnhold

Denne radioen spiller alt

Denne radioen spiller alt

Testresultater

Lav pris, bra design, god lyd, DAB, FM, Internett, Mediespiller og AUX.
Ingen fjernkontroll. Ikke digitalt lydsignal ut. Monohøyttaler.0

Leser du ingressen kan du kanskje få inntrykk av at vi er havnet i reklamebransjen, men etter å ha testet Pinell-radioen over en periode på to uker kan vi ikke underslå at vi er mektig imponert. Denne radioen fikser det meste.
Kjøkkenradio
Kabinettet er ikke større enn at vi greit fikk plassert radioen på en ellers nokså velfylt kjøkkenbenk. Vi kunne satt den i stua også, for utseendet på Pinell Supersound er ikke noe å skjemmes over. Den kommer i sort pianolakk med sølvlist rundt fronten og sorte runde betjeningstaster.
På fronten finnes også to dreiehjul, omtrent som på de aller tidligste radioapparatene – ett for stasjonssøk, og ett for volumkontroll.
Men der stopper likheten, for mens våre ikke alt for fjerne forfedre trykket inn en knapp for frekvensbånd og deretter søkte seg frem til stasjonen de ville lytte til, så kan du med navigasjonshjulet på Supersound søke deg frem til musikken du har på PC-en, radiostasjoner i alle verdenshjørner og digitalradio i DAB-nettet, i tillegg til den gode gamle FM-stasjonen.
Lydkvaliteten er å sammenligne med den du får om du kjøper en Tivoli-radio fra Henry Kloss.
Enkelt
En ting som virkelig imponerer oss er hvor enkelt det er å bruke radioen. Første gang du slår den på spør den hvilket trådløse nett du ønske å bruke (kan også kables). Om nettet er sikret skriver du raskt inn passordet ved å dreie på hjulet og trykke det inn når riktig tegn vises på displayet. Nå er du på nett, og moroa kan begynne.
En egen knapp lar deg bestemme om du vil høre nettradio, musikk fra PC-en, DAB, FM eller AUX (koble mobiltelefonen eller MP3-spilleren til en egen lydinngang via 3,5mm jack). En utgang lar deg koble radioen til et stereoanlegg, eller til ekstrene høyttalere.
DAB
Velger du DAB kan du bruke det største dreiehjulet for å velge mellom tilgjengelige stasjoner. Skjermen viser fire linjer, og siden stasjonene er alfabetisk sortert går det raskt å finne frem. Stasjonen kan du lagre den på en av fire lagringstaster.
En av fordelene med DAB er at du kan lese på skjermen hvilken musikk som spilles, kanalen du lytter til, og hva programposten heter. Skjermen på Pinell Supersound er lettlest med hvite tegn på blå bakgrunn. En forutsetning er at radiostasjonene faktisk sender slik informasjon, noe i alle fall de norske stasjonene er flinke til.
Afrika
Internettradioen er også enkel å finne frem på, ettersom det er mulig å søke på land, sjanger eller blant favoritter. Med mellom 13 000 og 15 000 radiostasjoner på nett er det åpenbart et behov for gode søkealternativer.
Vi bestemte oss for at vi ville bytte fra NRK P2 til en radiostasjon i Kongo, og brukte ikke mange sekunder på å finne frem til en radiostasjon som spilte heftige afrikanske rytmer i høy kvalitet.
Kaoskontroll
Like enkelt var det riktig nok ikke å søke seg frem til musikken vi hadde på PC-en, men det var ikke radioens skyld. Den lar oss søke på artist, låt eller album fra delte mapper på PC-en. Ulempen ligger i at vi har rasket sammen en hel mengde lydfiler gjennom årene, og at samlingen fremstår som det reneste virvar, med ulik tagging på ulike filer. 
Men selv om vi fant frem, innser vi at det er på tide å få ryddet opp i musikkbiblioteket.


Det er greit å finne frem, men en fordel om filene er systematisert på forhånd.
Har du en PC i hjemmenettet kan du spille filer i WMA, MP3, ACC, AIFF, WAV eller Real Media-format. Men du må selv sette opp Itunes eller Windows Media Player på maskinen og velge hvilke mapper som skal deles.
Home Server
Vi fant imidlertid også vår Windows Home Server på listen over enheter vi kunne hente musikk fra, og vips – så trengte vi ikke engang å slå på en PC for å spille musikksamlingen.
FM-radioen fungerer som FM-radioer flest, og en liten teleskopantenne hjelper deg om signalene er svake.
I AUX-modus kan du overføre lyd fra en lydkilde som MP3-spiller eller CD-spiller, men radioen fungerer da som en ren lydforsterker der du kan regulere volum, men ellers må betjene musikken fra betjeningskontrollene på kilden.
Forbedringspotensial
Men selv om vi faller for radioen, ser vi også områder der det er rom for forbedringer. Den mest umiddelbare er ønsket om fjernkontroll. Så lenge radioen er plassert på kjøkkenbenken eller et nattbord er behovet lite. Men når den står i stua eller er koblet til stereoanlegget, så ville det unektelig vært fint å kunne hoppe til neste sang eller bytte radiostasjon uten å måtte rive seg løs fra godstolen.
En digital lydutgang hadde også vært bra, i tillegg til at vi savner en ekstrahøyttaler som kan gjøre radioen om fra mono til stereo. Sistnevnte er det naturlig nok ikke behov for når radioen er koblet til et stereoanlegg.

Mye ut av lite

Radioen har en utgangseffekt på 5W. Den har et eget basselement som bidrar til å gjøre lyden mer fyldig. Denne bassen er rettet bakover, med det resultat at du vil få bedre lyd om radioen plasseres noen centimeter fra en hard vegg.

Med en veiledende utsalgspris på under 1500 kroner og et usedvanlig enkelt brukergrensesnitt er dette en radio som bidrar til å gjøre avansert teknologi tilgjengelig også for de med teknologiangst. Det liker vi.

Bildeeksempler

Mer om
annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her