ARKIV
GJESTEBOK
E-POST

Poengdeling for tredje gang på rad
(19.05.11) Vaulen hadde det meste av spillet, men Tasta var vel så farlige på sine kontringer. At det endte 2-2 var greit nok.
Etter tilskuerrekord i forrige hjemmekamp, var nok de fleste hjemme i sofaen og så Viking i dag. Bare de mest hardbarka supporterne var igjen.
Vaulen er dermed fremdeles den eneste klubben uten tap, men de tre siste har endt uavgjort noe som gir lite poeng.
VAULEN
2–2
TASTA
Thomas Idsø (Staurland)
36 min

44 min Bjarte Ims (Nilsen)
Eivind Staurland (straffe)
61 min

87 min John Inge Nilsen (Sanne)
19. mai – Vaulenbanen Tilskuere: 20 – Serie – Dommer: BI Pedersen (RIL)

23. Espen Nilsen Gjøsund

Vaulen begynner å få spillere tilbake fra skader. Jarle Eike var ny mann på skadelisten i dag med vond tå, mens Alexander Landsnes var på jobbreise.
Tidligere Vaulen-spiller, Kenneth Dahle, startet for Tasta. Kim Forgaard Henriksen var ikke i troppen.
Vaulen (4–4–2): Ørjan Olsen – David Møller, Eivind Staurland, Daniel Vatland, Stian Lima – Christian Lyse, Thomas Idsø, Anders Idsø, Christer Husvæg – Magne Christiansen, Henrik Jelsa.
FØRSTE OMGANG
Endre Tangen ba spillerne om å gi alt og ta disse kampene på fullt alvor. De andre lagene hever seg nok noe mot Vaulen som er en stor fisk i denne serien, mens Vaulen har slitt med å få opp tenningsnivået slik man så i cupkampene mot Vardeneset og Hinna.
Oppvarmingen var årsbeste og det lovet bra. Rammen var også fin, selv om publikum hadde foretrukket Viking fra sofaen?
Vaulen startet bra og kom blant annet til et par cornere.
David Møller hadde mange flotte innlegg i dag, som etter ni minutter da han fant Magne Christiansen som stupte frem. Keeper måtte ut i strekk, men holdt uten for store vansker.
David Møller hælet så til Magne Christiansen på 20 meter, men utsideskuddet gikk i nettveggen.
Christer Husvæg slo i kanalen til Henrik Jelsa etter 12 minutter. Etter en frekk finte prøvde han å vri den i lengste, keeper ga retur og fra skrå vinkel blåste Christian Lyse skuddet like over!
Vaulen dominerte banespillet, men målene uteble.
Etter 19 minutter kolliderte Magne Christiansen kraftig med en Tasta-spiller. Dommeren vinket fordel og angrepet endte med at Anders Idsø skjøt utenfor. Magne måtte få behandling før han heldigvis reiste seg.
Møller fant på ny Christiansen etter 21 minutter, han fikk bra treff, men skuddet ble blokket på 16 meter.
Christer Husvæg slo så flott inn til Henrik Jelsa som fikk panneluggen på ballen før den gikk i hodet på en rød og hvit. Ballen gikk i bue inn til keeper etter 22 minutter.
Tasta kunne lett ha tatt ledelsen like etter da dem hadde en hurtig overgang. Kenneth Dahle fikk rom til å skyte fra åtte meter, men Ørjan Olsen leverte en flott parrering.
En lang ball opp ble stusset videre av Henrik Jelsa til Christian Lyse ut mot høyre. Fra hjørnet av 16 meteren løftet han over keeper, men ballen snek seg like over mål. Den så mange inne!
John Sannes innlegg etter 29 minutter fant Per Einar Ness som blåste ballen over fra to meter. Han kunne bare ha bredsidet den inn i det tomme målet!
Det var litt Hawaii-tendenser nå. Vaulen trillet, mens Tasta kontret.
Ny stor sjanse til Vaulen etter 33 minutter. David Møllers innlegg fra 35 meter fant Magne Christiansen inne i feltet, men han headet like utenfor høyre stolpe.
Christer Husvæg dro seg så innover i banen før han fyrte av et skudd som endret retning. Ballen trillet like utenfor høyre stolpe.
Mange mente Tasta handset på et Anders Idsø corner etter 35 minutter.
Vaulen tok ledelsen etter 36 minutter. Henrik Jelsas innlegg fra venstre fant Eivind Staurland som headet på tverrs av mål. Fra fem meter headet Thomas Idsø inn i det tomme målet!
Etter mange flotte kombinasjoner i foranledningen var Magne Christiansen nær ved å punktere kampen etter 39 minutter. Skuddet gikk i tverrleggeren og opp i luften, den dalte ned mot mål før en Tasta-spiller fikk kastet seg inn og gikk ut til corner.
Tasta pushet på like før pause med frispark og cornere. Etter 41 minutter kom dem nær etter et lang innkast, men Eivind Staurland stod på streken og headet unna.
Kenneth Dahles frispark etter 44 minutter fant John Inge Nilsen som fikk avsluttet. Keeper Ørjan Olsen reddet flott med en hånd, men på returen dukket Bjarte Ims opp og hadde en enkel oppgave. 1-1.
Dommeren la til ett minutt.
ANDRE OMGANG
Eivind Staurland fikk gult kort etter 47 minutter da han obstruerte en hurtig overgang.
David Møller fikk seg en kraftig smell i leggen etter en duell i det 49. minutt. Han ble liggende før han ble hjulpet av banen.
Eirik Mæland kom inn for Møller etter 52 minutter.
Vaulen hadde dalt litt etter pause. Tasta ga litt mer i duellene. John Inge Nilsen headet John Sannes innlegg over etter 53 minutter.
Anders Idsøs corner etter 54 minutter fant Magne Christiansen på andre stolpe, men headingen ble reddet på strek. Vaulen trøkket på videre og Eivind Staurland headet ned til Thomas Idsø i feltet, nærmest liggende på 10 meter forsøkte han en volley uten hell.
Anders Idsø, Stian Lima og tilslutt Magne Christiansen leverte triangelspill etter 58 minutter før sistnevnte vridde ballen like utenfor høyre vinkel fra 22 meter.
Nå hadde Vaulen våknet igjen!
Stian Lima spilte lavt opp på Henrik Jelsa i feltet. Han førte ut mot hjørneflagget da han noe klønete ble lagt i bakken innenfor feltet!
Straffespark til Vaulen som Eivind Staurland ekspederte hardt ganske sentralt i mål.
Gaute Schei kom inn for Henrik Jelsa like etterpå i et direkte spissbytte.
Temperaturen i kampen hadde økt, mye takket være dommeren som overså en del. Per Einar Ness klarte ikke å stokke beina på John Sannes legg etter 66 minutter.
Christer Husvæg ble taklet ut på asfalten etter en flott raid i det 71. minutt. Det var også det siste han gjorde for Stian Falnes erstattet han.
Like etter dro Vaulen ned Magne Christiansen på midten slik at man dannet en trio med Thomas Idsø liggende dypt.
Stian Lima løftet opp en høy ball etter 74 minutter. Ballen ble halvklarert til Gaute Schei på drøye 20 meter, men han fikk et dårlig teknisk treff og ballen gikk vel utenfor.
Tasta trøkket på. Kenneth Dahle hadde et skudd blokket til corner som tilslutt Per Einar Ness headet utenfor ettetr 78 minutter.
Vaulen var rystet og hadde panikk når dem fikk ballen. Som regel sendte man bare fremover uten adresse.
Tasta hadde en enorm sjanse etter 80 minutter da John Inge Nilsen fikk skyte fra åtte meter, men Eivind Staurland blokket mesterlig.
Daniel Vatland ble blåst i mot for dytt i rygg etter 82 minutter. Anfinn Nilsens tunge skudd fra 25 meter ble blokket av den fire mann store muren. Magne Christiansen stod i veien for frisparket da han dirigerte muren i forkant og fikk gult kort.
John Sanne avslørte Vaulen-forsvaret på farten etter 84 minutter, men burde nok ha skutt selv. Isteden ble innlegget på tverrs i feltet klarert unna av Stian Lima.
Gaute Schei la igjen til Stian Falnes som satte fart etter 85 minutter. Han ble hektet på 27 meter. Thomas Idsøs frispark fant Eivind Staurland som fikk headet mot mål, men det ble uansett blåst av for offside.
Tasta utlignet etter 87 minutter. John Sanne fikk føre frem i mellomrommet mellom midtbanen og forsvaret til de oransje. Han sendte en stikker til John Inge Nilsen som på 16 meter plutselig stod fri. Kaldt satte han ballen under en utrusende keeper og nede til høyre. Dermed 2-2!
Christian Lyse måtte få behandling for krampe etter 89 minutter og Espen Nilsen Gjøsund gjorde seg klar for å komme inn.
Tre minutter ble lag til.
Daniel Vatlands harde fremspill ut mot høyre fant Christian Lyse som satte fart. Skuddet ble blokket ut til corner fra høyre. Keeper fanget corneret, men Christian Lyse fanget utspillet på 25 meter. Ballen ble gitt til Anders Idsø, men innlegget fra høyre ble blåst av for offside.
Etter 92:58 blåste dommeren av kampen.
Det endte 2-2. Surt for Vaulen som burde ha drept kampen tidligere. De hadde det meste av spillet i store deler av kampen.