Skip to main content
Til toppen


Historien om Matcompaniet er kort fortalt historien om parmaskinka og mozzarellaen som ble til tusenvis av smakfulle varelinjer.
Det er også historien om høy kvalitet og tett samarbeid med leverandører som stort sett er familieeide bedrifter drevet av dedikerte bønder, ystere, ostemodnere og foredlere av supre råvarer. Kvalitet er mer enn bare smak, det handler også om påvirkningen på ytre miljø, dyreholdet, produktdesign, innovasjon, leveringsdyktighet og pålitelig logistikk. Alt dette er det vi ser på som vårt DNA.

Velkommen til Matcompaniet – «storfamilien» som bringer gode smaker til folket!

Under kan dere lese vårt siste nyhetsbrev. Les alle våre nyhetsbrev her: NYHETSBREV

Summerbird
Summerbird Spring
Ny Produsent: Sweeds
Ny Produsent: Sweeds Endelig voksen-godis
Ny Produsent: Beemster
Ny Produsent: Beemster For deg som liker originalen
Ny Produsent: Armatore
Ny Produsent: Armatore Cetara der havets sølv blir til gull
Kupp!
Kupp! Tilbudsvarer
Kupp!
Kampanje Andalini pasta!

Siste nyheter:

Nyhet
Carré de Saint Victor 120g, Mons

En flott chevre pyntet med tørkede blomster.

12308
Nyhet
Fourme De Montbrison AOP Lait Cru ca 1,9kg, Mons

Dette er en ost med historie som kan spores helt tilbake til det 9. århundre med post romerske aner. Osten produseres som en cheddar og ystes på dagfersk varm melk som hentes hos lokale bønder hver morgen.

12311
Nyhet
Dragonnet 150g, Mons

Dragonnet er en geitost som skiller seg fra mange andre med en nedtonet syrlighet og en feitere og rikere munnfølelse. Nå lagerført i sesong.

12309
Nyhet
Salame Tartufo, Edizioni Franchi

Riccardo Franchi har kommet med ny trøffelsalami i 1,5 kilos størrelse. Like god som før – bare litt større. Grovmalt kjøtt, spekk og krydder smakes farsen til med verdens mest myteomspunne sopp: trøffel!

20224
Nyhet
Sørlandsk Mozzarella 200g

Fersk ost laget på upasteurisert kumelk og løype med pasta filata-metoden. Porselenshvit og halvbløt med veldig tynn skorpe. Fløyelsmyk ost med høyt fuktighetsinnhold. Mild, litt salt smak

15162
Nyhet
Smokey Banana 250g, Haupt

Salt lakris dekket med en unik melkesjokolade laget av kakaobønner fra Papua Ny Guinea og Mexico. Sjokoladens smaksprofil har hint av gul frukt og moden banan. Duften har hint av mild tobakk. Haupt påstår dette er den beste kombinasjonen mellom sjokolade og lakris noensinne laget!!!

33125
Nyhet
Miniknäcke 85g papprør, Olof Viktors

Dette er virkelige miniknekkebrød på størrelse med en god gammeldags femmer. Perfekt til ost. Nå i ny hendig 85g pakning.

35067
Nyhet
Bottarga di Tonno Rosso (finrevet tørket rogn fra blåfinnet tunfisk) 4g box, Armatore      

Armatore Bottarga er speket rogn fra blåfinnet tunfisk. Boksen inneholder 4 gram, men man skal lete lenger enn langt for å finne så mye smak i en liten boks! Rognen presses og saltes lett for å så tørkes i naturlig klima slik man har gjort det gjennom generasjoner. Når smaken og teksturen er slik de ønsker det finrives rognen og fylles i bokser. Dryss den på en spagetti vongole og åpne deg flaske knusktørr, syrefrisk hvitvin fra Campagna!

40575
Nyhet
Flagship Hotsauce XL 150ml, Midsummer

Midsummer’s Flagship hot sauce har blitt lagret i 2 år med Habanero-pepper dyrket her på vestkysten av Norge.

54088
Nyhet
Ventresca Alletterato (Buklist fra små tunfisk i olivenolje) 110g, 4Rotte

Buklist fra Alletterato tunfisk. Den fettrike, fløyelsmyke og møre delen av tunfisken vil få deg til å glemme alt annet om du har den i en Salade Niçoise.

40581
Nyhet
Tonno Rosso (blåfinnet tunfiskfilet i olivenolje ) 110g, Armatore  

Dette er Armatore sitt prestisjeprodukt. Sterkt kvoteregulert fangst som kun foregår i en kort periode av året. Fisken hånd renses umiddelbart og konserveres deretter med olivenolje. Alt dette for å bevare tekstur og smak. Selvfølgelig god som den er, men også som ingrediens i retter der du ønsker den beste smaken av konservert tunfisk

40573
Nyhet
Colatura di Alici Riserva (fermentert ansjosekstrakt) 700ml, Armatore

Ansjosekstrakt og salt basert på en mange hundreårig oppskrift og tradisjon. Ansjosen renses og legge i kastanjefat få timer etter den har blitt fanget i noten. Modning tar vanligvis fra 18-30 måneder. Ekstrakten beholder sin potente smak i minst 2 år etter den er tappet på flaske. En fantastisk smaksforstreker til supper, tomatsauser, fiskeretter, tartar – både fisk og kjøtt, pastaretter med skjell og skalldyr og selvfølgelig for å runde av den tett på perfekte sausen du skal ha til dagens fiskerett.

40591

For å se alle nyheter så klikk her: NYHETER

Barsnacks
Barsnacks Gourmet snacks til vinbarer og gastropuber
Antiche Razze
Antiche Razze En leksjon i parmesanens historie
Affineur Mons
Affineur Mons Vår største utvalg ost. Lager og bestillingsvare.
Osteverkstedet
Osteverkstedet Dagsfersk sørlandsk mozzarella
Frantoio Muraglia
Frantoio Muraglia

- en stjerne på olivenolje himmelen.

Ny produsent: Maison Marc
Ny produsent: Maison Marc

Naturlig dyrket cornichons fra Burgund.

Aktuelle sesongprodukter og fokusprodukter:

Myrull 140g økologisk chevre, Grindal Ysteri

Myrull blir laget på fersk og ubehandlet geitemelk. Den blir modnet med melkesopp som danner et skjørt dunlag utenpå osten, derav navnet Myrull. Osten er inspirert av fransk chevré.

15041
Kubbeost Geit 200g, Rueslåtten Ysteri

Chev Kubbe Geitost med hvitskimmel skorpe, men små flekker av blåmugg på skorpen kan forekomme ved lagring og er kun et tegn på levende kultur og god ost. Laget på geitemelk fra nabogården til Rueslåtten – kortreist og god melk som gir fantastisk resultat.

15130
Kvit Undredal - nylagra 2-3 mnd 3kg, Undredal Stølsysteri

Undredal Kvit Nylagra er frisk og syrlig i smaken og smidig i konsistensen. Kan skjæres med ostehøvel og kniv, men egner seg ikke til riving slik som de mer modna utgavene.Osten er laget på fersk, rå (upasteurisert) melk.

15046
Pavlova Party 60g, Fjåk

Hvit sjokolade med marengs og nordiske bær

39047
Ramsløkpesto 110ml, Litlestøl

Laget med selvplukket ramsløk fra Hindal Gård. Sesongvare fra april til juli.

43111

Gode tilbud:

Spaghetti (eske 4x3kg), Andalini

Andalini Spaghetti

30066
Stilton Colston Bassett 8kg, Neal´s Yard Dairy

Dette er en spesialutgave som kun ystes for, og i tett samarbeide med Neal’s Yard Dairy. Mens Colston Basset tradisjonelt yster Stilton med vegetabilsk løype brukes det kun animalsk løype i det vi kaller: «Stilton NYD edition». Osten er i henhold til regelverket laget på pasteurisert kumelk.

14009
Cerignola Oliven med stein på lake 200g, Oliveri

Cerignola Oliven med stein på lake 200g

40527
Tilbud
Red Stinger 330ml boks, Flo Brewery

Ingefærøl laget utelukkende av naturlige råvarer. En fin balanse mellom ingefær, grapefrukt med et hint av schezuanpepper.

54087
Valencia chili mandler 125g - u/skall saltristet chili, Almondeli

Valencia Mandler med pikant paprika. Perfekt både som snacks og som tilbehør til tapas.

30334
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Rosse 150g 24 mnd, Grana d Oro

Disse røde kuene produserer over 30% mindre melk enn Holstein. Imidlertid er melken rik på Casein – et av de viktigste proteinene når melk skal forvandles til ost. Dette er en av grunnene til at ostene er meget godt egnet til lagring.

11236
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Bruna 150g 24 mnd, Valserena

Parmigiano ystet på melk fra Vacche Bruna anses som den mest delikate parmesanen. Mye av årsaken er at hovedingrediensen i kuenes diett er høy. De strågule ostene har et høyt fettinhold som bidrar med en god smeltefølelse når den inntas. Rik nøtteaktig karakter med flott sødme og florale noter på smaken. Osten er lagret i minimum 24 måneder.

11237
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Bianca 150g 24 mnd, Rosola

De hvite kuene «Vacche Bianca» fra Modena har en litt kortere historikk enn de røde, men regnes som den neste eldste rasen som ble benyttet i melkeproduksjon til Parmigiano Reggiano.

11238
Parmigiano Reggiano DOP Vacche Frisona 150g 24 mnd, Gonfo

Dette er en klassisk velbalansert Parmigiano som er meget godt referansepunkt når du vil smake de ulike rasene opp mot hverandre.

11239
Keens Cheddar, Neal´s Yard Dairy

Klassisk Somerset Cheddar på råmelk. Den har en rik smak med markerte innslag av senneps- og gresstoner med markert syrlighet som balanserer den rike, gode Somerset melken. 

14036
Råblå 2kg økologisk, Grindal Ysteri

Råblå har en lys gyllen ostemasse med vakker marmorering av blåmugg. Heftig duft av rå melk, modent høy, alger, syrlige toner – kompleks men behagelig! Munnfølelsen er kremet med tydelige krystaller nesten i retning av lett grynet.

15038

Utvalgte nyheter:

Nyhet
Prima Smør 125g, Jerseymeieriet

Et fantastisk smør laget på drenert og syrnet rømme på melk fra Jerseyfe. Kinnes, vaskes og tilsettes 3% salt. Smøret har en fantastisk gulfarge og høyt innehold A-vitaminet Karoten.

15151
Nyhet
Grana Padano NON DOP Retinaro 1/8 without rind

Grana Padano NON DOP uten skorpe 1/8 (ca 4 kilos vakumerte biter)

11242
Nyhet
4 Candied Orange 80g, Summerbird

Kandisert skall av solmodne økologiske appelsiner fra Spania, overtrukket med Guayas 71% mørk sjokolade og lett ristede knuste kakaobønner av sorten Arriba Nacional.

34319
Nyhet
Whiskey 300g, Sweeds

Denne smaken er basert på «Skånska spritfabrikens» Whiskey Stout cask. Spriten er lagret minimum 4,5 år på henholdsvis fat av ny fransk eik og brukte oloroso sherry og stout fat. Destillatet produseres på maltet bygg dyrket i Skåne. Smaksanslaget har subtilt anslag av røyk i kombinasjon med karamell, kaffe og mørk sjokolade.

33116
Nyhet
Filetti di Alici olio d’oliva (ansjosfilet i olivenolje) 45g tin, Armatore           

Armatore håndsorterer ansjosen som skal få æren av å havne i bedriftens bokser. Fisken legges med salt i kastanje fat og modnes i ca 8 måneder. Deretter hånd renses og fileteres de og legges på boks med olivenolje. Disse ansjosene har en unik balanse mellom den friske saltsmaken, naturlig sødme og en umamirik nøtteaktig karakter. Nyt som de er rett fra boksen, finhakket med litt persille og zest fra Amalfisitron til bisteccaen eller som topping på grillede margben.

40577
Nyhet
Prima Rømme 40% 2,5dl, Jerseymeieriet

Rømme laget på lavpasteurisert syrnet og redusert fløte av Jersey melk.

15148
Nyhet
Ventresca di Tonno Rosso (buklist fra blåfinnet tunfisk i olivenolje) 110g, Armatore

Buklist anses å være den beste stykningsdelen på tunfisken. Rik på fett og med en unik smak. For å ivareta produktets unike karakter har Armatore sikret seg de beste «tunfisk slakterne» til å skjære ut buklisten. Møre og rikere tunfisksmak finner du ikke. Nytes best alene.

40574
Nyhet
Sparkling Wine 300g, Sweeds

Sparkling Wine er produsert med utgangspunkt i musserende vin fra «Arilds vingård» nord i Skåne. Vinen er laget på Solaris- og Souvignier Gris druer fra vinmarken Knävlet på sydspissen av Kullaberg. Denne “boblende” vingummien har en frisk smak av hyllebær, gule epler, smørkjeks, mineraler og sitron. Vingummiene har fått et lett dryss av søte og syrlige krystaller for å forsterke slektskapet med den musserende vinen.

33114
Nyhet
Beemster Gouda PDO XO 26 mnd, PDO Noord Hollandse Gouda

Osten er fast i konsistensen og med tydelige krystallutfellinger. Søtlige og nøtteaktige toner preger smaken. Tydelig i retning av smørkaramell. En ost som står seg godt alene i en osteservering matchet med en moden rødvin eller en riesling med restsødme.

16011
Nyhet
Red Wine Vinegar - rødvinsseddik 5 liter, Olitalia

Rødvinseddik i 5 liters dunk for Horeca markedet.

50261
Nyhet
White Wine Vinegar - hvitvinseddik 5 liter, Olitalia

Hvitvinseddik i 5 liters dunk til Horeca markedet

50260
Nyhet
70% Tanzania Womens Lot 60g, Fjåk

Her er bønnene hentet fra 3 gårder som drives av kvinner – hvor alt overskudd finansierer en videregående skole for jenter i Mbingu. Disse bønnene, anerkjent med Cocoa of Excellence Award, resulterer i en fruktig smak med hint av kirsebær og kaffe.

39068

For å se alle nyheter så klikk her: NYHETER

Lenker
Min side