Til hovedinnhold

Plantronics Voyager Pro

Håndfrien må regnes som stilren. (Alle foto: Einar Eriksen)

Plantronics har laget en trådløs håndfri som skal passe kresne brukere: Plantronics Voyager Pro. 

Håndfrien består av en hovedenhet som ligger bak øret, mens mikrofonen stikker fremover for å fange opp lyden nærmere munnen din enn vanlige Bluetooth-håndfrier. 

Stilrent og profesjonelt utseende

Håndfrien er ganske stor om du sammenligner med andre Bluetooth-håndfrier. Vi vet det er fullt mulig å lage håndfrier med god lydkvalitet i langt mindre størrelser. Jawbone Prime er et godt eksempel på dette. Du trenger virkelig ikke en så stor håndfri som Voyager Pro for å få god lydkvalitet.

Likevel ser den stilren ut. Voyager Pro er i sort farge, og har en sølvgrå stripe ut mot mikrofonen, noe som gir håndfrien et profesjonelt utseende som står til skjorta eller dressjakken. 

Mikrofonen er tildekket med rustfritt stål.

Mikrofonen er dekket av en mikrofonskjerm i rustfritt stål. Under denne er det i tillegg mikrofonskjerm i stoffvev for å holde vinden ute. 

Volumtastene er lett tilgjengelige.

På toppen av håndfrien finner du volumtaster, som i tillegg fungerer til å slå av mikrofonen under samtaler om du trykker på begge samtidig. Bak øret ditt er det en egen av/på-tast, og trykker du en enkel gang på denne viser lysdioden hvor mye strøm du har igjen på enheten ved å lyse i forskjellige farger. For å ta telefonen eller legge på trykker du på tasten midt på øret. 

Indikatorlyset viser blant annet batterikapasitet eller om håndfrien er i paringsmodus.

Tastenes plassering er med dette ryddig og grei, og det blir fort automatikk i fingrene for å styre lyden, ta telefonen og legge på.

Voyager Pro veier 17 gram, noe som er en god del mer enn dagens små og nette håndfrier. Vekten er imidlertid godt fordelt, og du merker nesten ikke at du har håndfrien på øret. Heller ikke når du har hatt det på deg lenge blir det ubehagelig. Det sitter også godt fast.

Enkel å koble til

Første gang du slår på hodesettet setter det seg i paringsmodus, og kan kobles til mobilen ved å søke etter Bluetooth-enheter. Om du får spørsmål om passord trykker du "0000". Når du skal bytte mobil slår du av håndfrien og holder på-knappen inne til indikatorlyset blinker rødt og blått for å sette Voyager Pro i paremodus. 

Med i pakken til Voyager Pro finner du tre gummiøreputer for øregangen i forskjellige størrelser, i tillegg til to øreputer i skumgummi. 

Håndfrien lader gjennom Micro-USB.

Du finner også en lader for stikkontakt, en lader for USB-porten på PC-en i tillegg til en USB-omformer for sigarettenneren i bilen. Dette er helt genialt til bilturen i sommer. På toppen av det hele er ladeinngangen noe så standard som Micro-USB.

Med en så stor håndfri som Voyager Pro, skulle man kanskje forvente enorm batterilevetid. Håndfrien har imidlertid bare seks timers taletid eller fem døgns hviletid før batteriet takker for seg. Dette er ganske vanlige tall, også for håndfrier som er langt mindre enn Voyager Pro. 

Håndfrien sitter godt på øret.

God lydkvalitet

Lydkvaliteten i Voyager Pro er det ingenting negativt å si om. I ditt øre blir lyden klar og tydelig, og volumet kan stilles høyt nok for de fleste og litt til. Motparten hører deg også klart og tydelig. Mens de fleste Bluetooth-håndfrier leverer litt flat og robotaktig lyd til motparten, var det ingen som kunne gjette at vi snakket i håndfri når vi brukte Voyager Pro. 

Voyager Pro har også støykansellering. To mikrofoner sørger for at håndfrien kan skille mellom stemmen din og støy rundt, og håndfrien fjerner det som regnes som støy. Dette fungerer ganske bra, og når du går ved en trafikkert vei hører motparten såvidt at det er litt trafikk i bakgrunnen. 

Du kan også sette på rimelig høy musikk uten at motparten sjeneres av dette. Det er med andre ord ingen tvil om at støykanselleringen er god nok for de fleste situasjoner.

Konklusjon

Voyager Pro koster rundt 950 kroner, noe som er en kurant pris for en håndfri med god lydkvalitet og ergonomi. Det har et profesjonelt utseende, og står i god stil når du sitter bak kontorpulten. 

Vi setter pris på at det følger med lader for både stikkontakt, USB og til sigarettennerutgangen i bilen.

For mange kan imidlertid håndfrien bli litt i største laget. Er du en av dem kan vi anbefale å se på Jawbone Prime eller Jawbone 2, som har minst like god støyfiltrering. Jawbone Prime koster et par hundrelapper mer enn Voyager Pro, mens Jawbone 2 ligger på omtrent samme pris. 

Vil du ha en billigere håndfri, kan Samsung Wep250 til 200 kroner være et bra kjøp dersom du ikke trenger særlig god støyfiltrering. Jabra JX20 til rundt 700 kroner er også et godt alternativ om du bryr deg om design.

annonse
Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden.Les mer her