Livet er å ha tid. Tid til å gjøre noe helt annet. Slik får vi energi til arbeid og omsorg for de vi er glad i – både to- og firbente. Fjøssystemer vet alt om hvordan fjøs bygges og driftes. Og gode fjøs gir mer tid. Derfor har vi blitt bonden og dyrenes førstevalg.
Podkast: Ønskereprise med «Tida før lamming» episoden der sauebøndene Pål Egil Rønn, Kjetil Lien og Knut Evensen sammen med veterinær Tor Formo diskuterer tiltak for å være best mulig forberedt til den viktige tida.
Produsent Simen Littman Lunde fôrer grisene sine med miljøfôr, bestående av restprodukter fra næringsmiddelindustrien. Dette gir ikke bare god kvalitet på kjøttet, men er også en bærekraftig løsning som reduserer matsvinn.
Sammen med Peder Skåre og Morten Malmin fra SR-Bank i Rogaland ser vi nærmere på betydningen av høy ytelse for økonomien i melkeproduksjonen. Er det en sammenheng mellom høy ytelse og god økonomi?
Fredag er taco-dagen, lørdag er biff-dagen! De fleste ingrediensene til middager kommer fra norske gårder. Vi besøkte Inger Synnøve og Magnus Johnsen i Vestfold, som driver en norsk gård utenom det vanlige!
Den 13. juni 2024 åpner Norsvin Delta dørene på Løten for en storstilt åpningsfest! Vi har tatt en prat med Torunn Aasmundstad, avlsjef hos Norsvin, om hvordan genetikk, kunstig intelligens og CT-scanning revolusjonerer avlsarbeidet. Åpningsfesten blir første og siste sjanse for å se anlegget sammen med eksperter og produsenter fra Europa, Nord- og Sør Amerika. […]
Podkast: Klauvhelse og underlag i fjøs kan vi ikke snakke for mye om! Vi har tatt en prat med Bengt Egil Elve, rådgiver i Nortura og Anders Bergum, fagansvarlig Kjøttfe hos Fjøssystemer om dette viktige temaet.
Vi besøker Snorre Langeland i Fon. Sammen med fjøsmester Viktoria Baastad ser vi på det moderne fôringsanlegget Lely Vector som optimaliserer fôringen, reduserer arbeidsbyrden og forbedrer dyrevelferden!