Bør du etterisolere?

Sjekk om det er løsningen for din bolig.

- Spesielt boliger bygd før 50-tallet har stort behov for etterisolering og utbedring, sier sertifiseringsleder i SINTEF Byggforsk, Knut Ivar Edvardsen. Foto: Sintef
- Spesielt boliger bygd før 50-tallet har stort behov for etterisolering og utbedring, sier sertifiseringsleder i SINTEF Byggforsk, Knut Ivar Edvardsen. Foto: Sintef Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med gradestokken frosset fast på minussida de fleste steder i landet er det bare å konstatere at årets kuldeperiode er i full gang. Ullsokker, stillongs og ullgenser varmer godt i vinterkulda, men trenger du lag på lag hjemme i stua, er det antakelig behov for å etterisolere boligen din. Et dårlig isolert hjem merker du fort, både på kroppen og på fyringsutgiftene.

- Nå som det er skikkelig kaldt, og kanskje blåser i tillegg, vil man fort merke om huset er dårlig isolert, sier Knut-Ivar Edvardsen, sertifiseringsleder i SINTEF Byggforsk.

Les også: dingsen som finner ut hvor varmen forsvinner.

Sikre tegn

Det er gjerne eldre hus som er dårligst isolert. En generell regel er at jo eldre hus, jo kaldere er det.

- Spesielt boliger bygd før 50-tallet har stort behov for etterisolering og utbedring, sier Edvardsen, selv om dette ikke utelukker etterisolering som gunstig også for mange nyere hus.

Fryser du på bena, og det er gulvkaldt ustanselig, er dette et sikkert tegn på at huset trenger etterisolering. Trekk fra vinduer er et annet velkjent problem. I tillegg vil man ofte oppleve kaldras. Dette skyldes som oftest dårlig isolerte vinduer eller vegger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.