Foreldrepraxis-logoorddefinisjon

Velkommen til Foreldrepraxis!

illustrasjon

Foreldrepraxis er en virksomhet som hjelper foreldre og barn, og folk som jobber med barn. Fokus er barns helse og utvikling og foreldrerollen.

Vi kan hjelpe deg med følgende:

  • Å formidle hvordan en verdibasert oppdragelse fungerer i praxis
  • Holde kurs og foredrag
  • Å formidle både ny og tidløs kunnskap om utviklingspsykologi i et språk alle kan forstå
  • Hjelp til å reflektere over egen rolle som foresatt.

Foreldrepraxis tilbyr kurs, foredrag og veiledning.

Ny bok: Hverdagslykke

Hvordan unngå syv feilgrep i moderne barneoppdragelse og utdanning

Klar for utgivelse slutt september 2018. Kan kjøpes av privatpersoner i nettbutikken hos www.sjeleføde.no etter 15.09.18. Institusjoner kan sende bestilling til anne@sjelefode.no og få den tilsendt når den kommer fra trykkeriet. Bestilling må inneholde navn på skole/barnehage og bestiller og riktig fakturaadresse. HUSK evt. ressursnummer.

Innbundet, 304 sider, utgiver Sjeleføde. ISBN 978-82-691180-0-1

Pris pr.bok 385,- (inkludert porto 85,-).

To bøker 720,eller tre bøker 1020,-( begge inkludert samme porto 120,-)

Tidligere utgivelser: Foreldrerollen: Det er du som er voksen!

Denne boka kommer i nytt opplag som pocket utgave senere i høst.

Boka kan bestilles hos CappelenDamm. Den vil også være tilgjengelig i Sjelefødes nettbutikk.

Respons på boka

"Eg er veldig begeistra for boka di. Dette er den beste boka eg har lest om det å ha barn. Spennande å sjå at du klarar å lage ei så almenn og tilgjengelig bok av det eg tenker på som tyngre "alternative" idear- håpar den får masse oppmerksemd og får lang levetid. Håpar og du kjem til å komme med fleire titlar!"

Med vennleg hilsen Torill Eide, teamleder hos Tanum bokhandel

Tydelig og inspirerende

Anmeldelse i  fagtidskrift for helsesøstrene av

Astrid Grydeland Ersvik, leder av foreiningen for helsesøstre. LaH NSF

 

Anne Nielsen er førskolelærer og samtaleterapeut i psykosyntese, og driver firmaet Foreldrepraxis. Hun er en mye benyttet foredragsholder.

Hennes visjon med boken er å bidra til at flest mulig barn får muligheten til å utvikle og bruke alle sine evner og talenter i størst mulig grad, samtidig som de lærer å leve i harmoni med andre og finner et fellesskap hvor de hører til. Boken er skrevet både for foreldre og de som jobber med barn.

Boken starter med forfatterens tanker om tidsånden og den moderne barndommen, sett i et historisk og politisk perspektiv. Det er nyttig å se oppdragerrollen og barndommen i et historisk lys. Det bidrar til forståelse for hvorfor vi velger de strategier vi gjør som foreldre og hvorfor gårsdagens råd om og syn på oppdragelse ikke nødvendigvis kan overføres til dagens virkelighet.

Forfatteren belyser på en god måte hvordan dagens ”nye” barn på mange måter er mer utfordrende både for foreldre og oss som arbeider profesjonelt med barn. Hun retter et kritisk søkelys på det som gjerne oppfattes som ”korrekt” pedagogikk og barneoppdragelse i dag. Særlig vektlegges fenomenet ”boomeritis”. Begrepet lar seg vanskelig oversette til norsk. Boomeritis oppstår når en person kan tenke rasjonelt og har evnen til å se ting fra mange synsvinkler, men blir overstyrt av sine egne følelser og dermed mister evnen til å tenke klart. I barneoppdragelsen viser dette seg for eksempel når foreldre lar seg presse av barnas intense følelser til å ta avgjørelser de egentlig ikke kan stå inne for.

Boken beskriver ulike oppdragerstiler, fordeler og ulemper ved disse, samt konsekvenser. Forfatteren peker på behovet for tydelighet - eller personlig autoritet i praksis - hos de voksne som omgir barna.

Hun beskriver med eksempler og et humoristisk skråblikk hvordan vi kan møte konkrete situasjoner knyttet til for eksempel søvn og måltid.

Et eget kapittel er viet kunnskap om barns utvikling. Selv om kapitlet er spekket med teori klarer forfatteren å formidle dette på en lettfattelig måte.

Gjennomgående i boken er bruken av gjenkjennbare eksempler fra dagligliv med barn. Forfatteren vektlegger også behovet for tydelige verdier, moral og empati. Et hovedbudskap er at barn og unge trenger voksne ledestjerner, rollemodeller som lærer dem både de praktiske ferdighetene, men også god moral og samvittighet.

Anne Nielsen har lyktes med å skrive en pedagogisk god, lettlest og inspirerende bok om foreldrerollen. Det gjør hun ved en fin kombinasjon av teori og eksempler, med humor og kritisk blikk på vedtatte ”sannheter”. Hun får oss til å reflektere over så vel egen barndom som egen oppdragerrolle. Boken er skrevet på en måte som gir deg lyst til å lese videre.

Boken er nyttig lesning for både helsesøstre og foreldre.

Noe av innholdet i boka:

  • Hvorfor synes mange foreldre det er så vanskelig å være tydelige oppdragere i dag?
  • Hvordan kan vi fremstå som tydelige voksne med en klar personlig autoritet?
  • Hvordan kan vi styre etter høyere mål og verdier i en tid hvor alt er relativt?
  • Hva er det dagens barn dypest sett har behov for?
  • Hvordan få bukt med skyldfølelsen og bli en trygg og forutsigbar mor og far?
  • Hva skal til for at barna skal se inn i seg selv, huske hvem de er og finne sin plass i livets sirkel? Slik at de kan seile forbi oss inn i fremtiden og bli den de er!

Intervju på NRK P2 "Sånn er livet" 24.08 og 25.08.

Vår samfunnsmessige målsetting:

Å bidra til en høyere bevissthet i samfunnet om hva som er en god barndom og et godt oppvekstmiljø for barn.

Copyright © Foreldrepraxis 2006-. All rights reserved. Webmaster: Maja Håkenstad Site design: Morf.