THAIMATMENY       

Tilberedes av kokk på ditt kjøkken

 

 

 

 

 

FORRETTER/SMÅRETTER

 

 

 

1. Gung Chup Pang Tood

    Innbakte kongereker evt.

    blekksprut med søt chilisaus.

 

 

2. Phopia Tod *

    Vårruller med søt chilisaus.

 

 

 

3. Kiao Tood

    Stekte wonton med moste reker, 

    kjøttdeig av svin og søt chilisaus.

 

 

4. Tod man Pla

    Thai fiskekaker med søt chilisaus.

 

 

5. Satay Gai

    Kyllingspyd med peanøttsaus.

 

 

6. Gra-Do Moo Tod Gartiem

     Svineribbe med hvitløk.

 

 

7. Gai Ho Bai Toi

    Marinerte kyllingbiter pakket i

    blader og stekt.

 

 

 8. BBQ Gai

     Kyllingvinger i thaistyle BBQ saus.

 

 

 

9. Kao Kiap Gung

    Chips m/rekesmak, syrlig/sterk dip.

 

 

 

 

 

 

SUPPER

 

 

 

 

9. Gaeng Jued

    Klar suppe med svinekjøtt og glassnudler.

 

 

 

10. Ba Mi Kiao *

      Nudel-suppe med innbakt wonton pastry.

The stuffed wonton and egg noodle soup at Chocolatea, 3811 Canterbury Road, in Baltimore, combines smoky sesame with hearty pepper heat that flavors egg noodles and wontons stuffed with chicken and shrimp. Fresh baby spinach adds just a touch of cool garden green to this cold-weather shelter of a lunch.

 

 

11. Kwutiew Nua *

       Nudel-suppe med kjøtt, thaispinat, bønnespirer og

      koriander.

 

 

12. Tom Yum Gung ++

       Tradisjonell sterk og syrlig thaisuppe med kongereker,

      sitrongress, chili, galangal, sitronblad, sjampinjong,

      kokosmelk og ris.

Tom Yum Goong Soup

 

 

13. Tom Ka Gai +

      Tradisjonell thaisuppe med kylling, kokosmelk, chili,

      sitronblader, sitrongress, thai-sjampinjong.

Turkey tom ka gai

 

 

14. Kaeng Kiew Whan Gai +

      Thaisuppe med kylling, grønnkarri, kokosmelk,

      eggplante, sitronblad, basilikum og ris.

 

 

15. Kaeng Phed Gai +

      Thai suppe med kylling i rødkarri, kokosmelk,

      eggplante, sitronblad, basilikum og ris.

 

 

16. Gaeng Kua Saparot

      Thaisuppe med kylling i rødkarri, ananas, kokosmelk,

      sitronblad, basilikum og ris.

 

 

17. Gaeng Gari Gai

      Thaisuppe med kylling i thaikarri, cashewnøtter, løk,

      tomat og ris.

Yellow Curry with Chicken - Gaeng Gari Gai

 

 

18. Kaeng Massaman Gai

      Thaisuppe med kylling eller biff i thaikarri, poteter,

      peanøtter, tomater og ris.

 

 

19. Kuay Tiao Luk Chin Pla

      Nudelsuppe med svinekjøtteig og Thai-fiskeboller.   

  

 

 

 

 

 

HOVEDRETTER

 

 

 

 

20. Pad Piew Whan Gai *

      Stekt kylling i sursøt saus, annanas, agurk, tomat,

      thaivårløk og paprika.

Pad Piew Hwan Gai (Sur-søt kyllingwok)

 

21. Gai Pad Met Ma-Muang-Him-Paan

      Stekt kylling, cashewnøtter, thaivårløk, paprika og 

      thai-sjampinjong.

 

 

 

22. Gai Pad Pic jua

      Stekt kylling, paprika, løk og oyster saus.

 

 

 

23. Pad Thai Gung

       Stekte nudler med kongereker, peanøtter,

      bønnespirer, vårløk og egg.

File:Pad Thai.JPG

 

24. Pad Siew Gai

      Steket nudler med kylling og egg.

pad see ew recipe

 

 

25. Pad Krapauw Gai *

       Stekt kylling, hvitløk, chili, holybasil, løk,

      langbønner, paprika og ris + speilegg.

 

 

 

26. Nua Pad Namman Hoy

      Stekt marinert oksekjøtt, brokkoli, sjampinjong,

      løk og paprika i oystersaus.

 

 

 

27. Koa Pad Gai *

      Stekt ris med kylling, egg, brokkoli, løk og tomat.

 

 

 

28. Gai Pad Ped * +

      Stekt kylling i rød currisaus, kokosmelk, paprika,

      langbønner og basilikum.

 

 

29. Gai Pad Khing +

      Stekt kylling eller svinekjøtt, ingefær, thaivårløk,

      paprika og sjampinjong.

 

 

30. Gaeng Gari Gai

      Stekt kylling, currisaus, kokosmelk, sjampinjong,

      tomat, thaivårløk og cashewnøtter.

 

 

31. Paneng Nua * +

      Stekt biff med paneng saus, kokosmelk,

      langbønner,  sitronblad, paprika og ris + speilegg.

 

 

 

32. Kai Jiao

      Thai-omelett.

 

 

 

33. Rat Na Gai *

      Stekte nudler med kylling i gul bønne saus.

 

 

34. BBQ Gai

      Kyllingvinger i thaistyle BBQ saus.

 

 

 

35. Khao Mun Gai

      Kokt kylling med ris og sterk saus.

 

 

 

36. Moo Kratiam Prik Thai *    
      Biff-wok med hvitløk og pepper.

Moo Kratiem Prik Thai

 

 

37. Yam Nua Yang++
       Grillet biff-salat.

File:Yam nuea yang.jpg

 

 

 

38. Khau Moo Daeng

      Marinert fettfri svinefile i letter søtlig saus.

 

 

39. Pad Mi Sua*

     Stekte gule kinesiske nudler med svinekjøtt og

     grønnsaker.

 

 

 

 

VEGETAR

 

 

 

40. Pad Kanah Namman Hoy

      Wok kinesisk brokkoli.

 

41. Pad Phak Tofu

      Wok grønnsaker med tofu.

 

42. Gang Kiew Wan Phak

 

43. Tom Kha Phak

      suppe med kokosmelk, sitrongress, sopp, galangal

      og limeblad. Serveres med ris.

 

44. Pad Thai Je

      wok risnudler med tofu, egg og grønsaker.

 

45. Pak Pak Bung

      Wok morning glory med bønnepaste.

 

 

 

 

 

DESSERT

 

 

 

46. Khao Niao Mamuang

       Mango m/søt klebrig ris kokt i kokosmelk.

File:Mango with glutinous rice .jpg

 

 

47. Khao Tom Mat Sai Kluai

       Søt banan i klebrig ris pakket i bananblad 

File:Khao tom mat sai kluai 01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menyen

inneholder tegn som * og +

Se forklaringer nedenfor;

 

 

En *

bak et thaiord, 

antyder valgmuligheter.  

Man kan da stort sett velge om man vil ha biff, svin, reker,

blekksprut eller kylling.

 

En + 

bak oversettelsen,

antyder om retten er mild, medium eller sterk.           

Der  +++  er lik sterk.  

 

Sterk mat

her i Norge blir ikke helt det samme som sterk mat i Thailand, men kokken

tilpasser gjerne etter

kundens ønsker.

 

 

Kniv og gaffel

blir ikke brukt i Thailand.

De bruker skje og gaffel.

 

Spisepinner

blir bare brukt til supper, som nudelsuppe, sammen med en skje.

 

Gai Kylling.

Gung = kongereker.

Nua = biffkjøtt.

Moo = svinekjøtt

 

 

Bilder

av rettene er en ilustrasjon

og kan variere stort med måten de blir presentert på

hjemme hos kunden.

Dette p.g.a. råvaretilgang og

kundens eget menyvalg.

Rett nr. 5 er et godt eksempel

på dette. Bildet under viser

kyllingen marinert i kokosmelk, som gir en gul farge. Bildet til venstre, i hovedmenyen er uten kokos.

 

5. Satay Gai

 

 

Thaikarri

er annerledes enn indisk karri, fordi den er laget av friske ingredienser i stedet for tørkede ingredienser.

Mange bruker kokosmelk som hovedingrediens, med and, kylling, svinekjøtt, storfekjøtt, sjømat eller fisk som blir tilsatt etter karrien er kokt. Massaman karri har Malaysisk opprinnelse og er en av de mest brukte karriene i restauranter i Thailand.

 

 

Et thaimåltid

inkludere vanligvis suppe, karri, salat, en stekt rett, en kokt rett, friske grønnsaker og ris. Det vil også være et utvalg av sauser og dipper.

Her setter man "forrett, hovedrett og dessert" på bordet sammtidig.

 

 

 

 

 

 

 

 

Priser

for å få en Thaikokk på besøk varierer stort ut fra menyvalg og antall gjester. 

Ta derfor kontakt for få et pristilbud på ditt selskap. 

 

 

Ta kontakt

for uforpliktende tilbud post@thaikokk.no