Oppskrift: Albondigas på studentmåten! Kjøttboller i tomatsaus med pasta.

Albondigas er en spansk tapasrett. Det er, helt enkelt, kjøttboller i tomatsaus. Kjøttbollene kan lages på mange forskjellige måter, med for eksempel løk, egg brødsmuler, og mange forskjellige krydder. Vi lagde dette på en veldig enkel måte, som ikke tok særlig mye tid, og det ble kjempegodt! Det tok ca. en halvtime å lage hele retten helt ferdig. Alt du trenger på kjøkkenet er to stekeplater.

Utstyr:

  • Stekepanne
  • Kjele
  • En bolle til å blande kjøttdeigen i

Samlet minimumspris: 50kr

Ingredienser:

  • 400g kjøttdeig (Nordfjord, 20kr)
  • Et glass tomatsaus (Vi brukte Dolmio, 17kr. FirstPrice kan fnt brukes, da til 10kr)
  • To pakker taco-krydder (Best med Old El Paso, men bruk gjerne FirstPrice her også – 17kr)
  • Spaghetti til to (en liten håndfull, FirstPrice ca. 3kr)

Start med å ha kjøttdeigen i en bolle, og hell tacokrydderet over. Bruk hendene til å blande tacokrydderet godt inn.

Så tar du litt kjøttdeig i hendene og ruller forsiktig en kjøttbolle. Du trenger ikke klemme så hardt, bare den får fasongen sin.

Denne størrelsen er fin.

Rull all kjøttdeigen til kjøttboller på omtrent denne størrelsen, og begynn å varme opp stekepannen. Vask hendene etter at du er ferdig med å rulle kjøttbollene, før du gjør noe annet.

Kok opp en kjele med vann. Et lite tips er å bruke lokk, da går det mye fortere og du bruker ikke på langt nær så mye strøm på å varme  vannet. Ha i en håndfull spaghetti og en til to t-skjeer salt når vannet koker.

Omtrent så mye er nok spaghetti til to personer

Sett på et tidsur til spaghettien – FirstPrice-spaghetti skal koke i åtte minutter. Dette er omtrent like lang tid som det tar å steke kjøttbollene.

Ha litt olje i stekepannen og legg kjøttbollene i. Stek dem til ingen av dem er rosa i det hele tatt lenger.

Når spaghettien er ferdig, heller du av alt vannet og setter den til side. Hell pastasausen oppi stekepannen med kjøttbollene når de er ferdigstekt, og la dette koke til en del av vannet har kokt ut. (Dette er ikke helt nødvendig, så hvis du er kjempesulten, slik jeg var, holder det at den koker i det hele tatt.)

Forsyn deg! Ha spaghettien og kjøttbollene på en tallerken og spis. Nam!

Dette innlegget ble publisert i 0-30 min, 40-65 kr, Oppskrifter, På hybelkjøkken. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar