mandag 7. februar 2011

Kyllingkjøttboller og grønnsaksris

Inspirert av Rema1000 sitt ønske om at vi skal spise mer grønnsaker, prøvde jeg meg på et par av deres oppskrifter med min egen lille vri. Dette er egentlig en rett jeg digger fordi det muliggjør en real opprydning i kjøleskapet. I tillegg er det herlig restemat! Selv brukte jeg restene av grønnsaksrisen dagen etter og serverte med et stykke stekt laks.
Til 2 personer trenger du:
  • 300 g kjøttdeig
  • ris - 2-3 dl
  • grønnsaks- eller hønsebuljong
  • 1/2 paprika
  • 6-8 sukkererter
  • 1 liten gulrot
  • 1 tomat
  • 1/2 chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 50 g ost
  • salt, pepper
  • evt persille, gressløk e.l.
Grønnsaksris: Legg en buljongterning i kokevannet og kok etter anvisning på pakken. Når risen er ferdigkokt, tilsetter du hakket paprika, tomat og sukkererter. Dryss over med persille eller gressløk.

Kyllingkjøttboller: Skrell og riv gulroten. Finhakk hvitløk, chili og ost. Bland alle disse ingrediensene inn i kyllingkjøttdeigen sammen med litt salt og pepper. Rull deigen til små kjøttboller som du steker i litt olje på middels varme til de er gyldne og gjennomstekte. Anbefaler å servere med søt chilisaus og en god soyasaus.

Drikkeforslag: Min vingale søster anbefaler denne, og DN er til og med enig: Battenfeld-Spanier Estate Riesling 2009. Denne koster 134,90 på Vinmonopolet, og i følge dem er Riesling en god kombinasjon med chili!

Musikkforslag: I Was a King er nominert til årets StatoilHydro stipend og er et spennende band som bør sjekkes ut!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin