Fibra fullkornshvetemel rundstykkerHer er en enkel oppskrift på sunne og grove rundstykker; de har en deilig, sprø skorpe når de er ferske fra ovnen!(opprinnelig fra boken «Brød» av Wenche Frølich)

1 L Fibra Fullkornshvetemel
7-10 dl Siktet hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ss salt
3 ss kaldpresset olivenolje (eller tilsvarende matolje)
7,5 dl lunkent/varmt vann

Bland sammen det tørre (mel, gjær, salt), men holdt tilbake en del av det siktete hvetemelet. Varm opp vannet (ca 40 grader ved bruk av tørrgjær!), og hell det i melblandingen. Arbeide deigen godt sammen, og tilsett litt og litt av restparten av hvetemelet inntil man får en deig som slipper bakebollen (-men som ikke blir for fast!). En hvetedeig bør arbeides godt og lenge for å gi best resultat!!
La den heve på et lunt sted i én time.
Trill ut rundstykker og sett de på stekeplater med bakepapir, og la de etterheve i nok en ny time.
Stekes i oppvarmet ovn, 225 grader, i ca 15 minutter!

NÆRINGSINNHOLD PR 100g:
194 kcal, 7,1 g protein, 3 g fett (herav 0,4 g mettet fett), 32 g karbohydrat, 4,7 g kostfiber