sylviabanner062.jpg

Home | Calligraphi | Blog | Reiser | Om meg | Barnas sider | Kaker | Fotoalbum | Bannere | Strikking | Kunst | Gjestebok | Hekling

KAKER & OPPSKRIFTER

 Er du glad i kaker? Er du også glad i å bake? Jeg er begge deler.
Her vil jeg dele mine oppskrifter og nyttige tips med deg.

 FLERE OPPSKRIFTER
 Klikk på navnet

Sjokolade-kaker

Gulrot kake

Ostekaker

Yoghurt & Rømmekaker

Bag of flour

PAVLOVA marengskake

 
 
4 eggehviter - piskes med 1ts eddik
2 3/4 dl sukker - tilsett halparten, og pisk til en seig,blank marengs
1 ss maisenna +1 ts vaniljesukker - blandes med resten av sukkeret, dette røres forsiktig, men godt inn i marengsen.
 
Legg marengsen med skje innenfor en sirkel(bruk en midd.tallerken som mal) som er tegnet opp på bakepapir. Den skal være høyere langs kanten og tynnest i midten(som et rede)
 
Stekes på 150g i 1.5 time, nederste rille.
 
Avkjøl marengsen litt før bakepapiret fjernes forsiktig. Legg marengsen på et fat og la den bli helt avkjølt.
 
FYLL og PYNT:
3-4 dl kremfløte - piskes stiv
2 bananer - skjæres i skiver
ca 5 dl bær eller frukt
 
Før servering:
Legg på litt krem og bananskivene på midten av marengsen. Fyll på med resten av kremen, og pynt med frukt og bær.

pavlova002.jpg

PAVLOVA er oppkalt etter den russiske ballett-danserinnen Anna Pavlova.
 
Denne kaken er florlett og sprø, og smelter i munnen. En suksess  i hvert selskap, enkel å få til, og virkelig flott å se på.
 
Bak marengsen dagen før, og oppbevar den tørt. Så kan du bare piske kremen og fylle på med bær mens kaffen koker.
Server med tente stjerneskudd, så blir du helten i ethvert selskap!
 
 

Cup of coffee
 
Kaffens mange smaker

KAFFE

Forsøk en annen kaffetype. Det er så mange gode slag å velge imellom, Brun Bali, Blå Java,Columbia, Arabica mm.
 
Hva med å tilsette en annen smak? Kanel, Vanilje, Sjokolade, Irish Cream.....
 
Bli med inn i kaffens verden:

LINK klikk her

ALTERNATIVER

SOM KUVERT.
Lag flere små reder istedetfor en stor.
Da kan du også bruke forskjellig fyll og pynt etter gjestens smak, feks ved allergier.

Bruk frukt og bær etter sesongen.
 
SOMMER: Jordbær og kirsebær. Pynt med kiwi og sitronmelisse.
HØST: Ranker av rips og solbær.
Ellers: Bruk exotisk frukt, og husk å la fargene fremheve hverandre.
Nøtter og sjokolade er også deilig sammen med frukt og krem

Berries and leaves