søndag, februar 06, 2011

Kylling og pasta med kremet tomatsaus.

Jeg sliter litt med å bruke opp det som er i kjøleskapet før det er i kastbar form. Det er ikke alltid en har tid til å lage det en hadde tenkt til middag, det dukker opp andre planer og en ender opp med restaurantbesøk osv osv.

I dag hadde jeg opprydning og det er trist å si det, men det ble litt tommere i kjøleskapet og litt fullere i søppelbøtta. Det hører med til historien at jeg kanskje er litt i overkant kresen når det kommer til mat som har ligget. Jeg kastet noe bacon, som jeg ikke er sikker på var dårlig, men bare tanken på at det kanskje var det gjør at jeg ikke orker lage mat med det.

Søndagsmaten i dag ble derfor preget av å bruke opp det lille som var igjen og som i mitt hode fremdeles var spisbart.


Det jeg hadde var:
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1/2 ss brunt sukker
  • 3 ts chillipaste (sambal oelek)
  • 1/2 dl vann
  • 1 1/2 ss oregano
  • 2 hvitløksfedd
  • 3 små vårløk
  • 3 champignon
  • 400 gr kyllingkjøttdeig
  • 1 paprika
  • 1/2 dl fløte
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts salt
  • 200 gr fullkornspasta

Når jeg lager tomatsauser så foretrekker jeg å la de koke en stund. Selv med sukker i så trenger tomat litt tid får å slippe den metalliske bitterheten. Laget derfor sausen ferdig først og lot den putre mens pastaen kokte.

Finn frem en stor gryte og ha oppi de hakkede tomatene, sukker, chillipaste og vann. Finhakk hvitløk og skjær vårløk i ringer og ha det oppi også. La dette putre avgårde mens du gjør klar resten.

Kutt soppen i små biter/terninger og stek kjapt i smør i en stekepanne. Ha dette oppi gryten og stek så kyllingkjøttdeigen. Når det er kylling vil jeg gjerne være helt sikker på at den er skikkelig stekt. Vær nøye å få alt med. Stek gjerne i to omganger hvis du syns det er lettere. Kjøttdeigen legges oppi sausen etter steking.

Sett nå på vann og kok pastaen etter anvisning på pakken. Paprikaen skjæres i store terninger mens en venter.

Når pastaen nærmer seg ferdigkokt (5 minutter igjen) tilsetter du paprika og fløte i gryten med saus og kylling. Smak til med salt og pepper etter smak.

Denne oppskriften gir nok mat til to personer. Jeg laget den til lunsj og tenker jeg varmer opp igjen til middag senere i dag. :) Kokte derfor bare halvparten av pastaen denne gangen og koker mer senere. Nykort pasta er bedre enn oppvarmet pasta. ;)

Ingen kommentarer: