søndag 22. mars 2009

Belgiske vaffler

Jeg har lenge ønsket meg vaffeljern til å lage belgiske vaffler, og endelig; til jul fikk jeg det av svigermor og svigerfar. (Takk Anne)
Nå er det ikke like lett å blande sammen en vaffelrøre av belgisk kaliber som en vanlig staut norsk vaffelrøre. Det skal være gjær i belgiske vaffler og det skal heve ikke bare en gang, men tre ganger. Så dette må lages med tålmodighet og ynde.

Kveldens omgang med vaffeljernet er mitt tredje forsøk. Jeg ser nok at jernet burde vært litt mindre varmt, da hadde nok vafflene fått et litt mer lysebrunt preg, og ikke så svidd. Men gidt smakte de alllikevel. Fordelen med disse vafflene er at de er så klissete og søte at du spiser deg mett og orker ikke tanken på flere på lang tid. Må selvfølgelig serveres med lønnesirup. Pass på når du kjøper lønnesirup at du får ekte varne og ikke den billige varianten som er laget på maissirup.

BELGISKE VAFFLER
50 g gjær (en pakke)
80 ml lunkent vann
1,5 ss sukker
1/8 ts salt

470 ml mel
3 egg
230 ml smør

240 ml perlesukker/råsukker

Bland gjær, vann, sukker og salt (de fire første ingrediensene) og la det heve i 15 min. Bland så melet inn. Kna ett og ett egg inn i blandingen. Til slutt tilsetter du litt og litt smør av gangen og blander det inn. Smøret skal ikke være smeltet, men romtemperert. La så deigen heve til dobbelt størrelse før du folder perlesukkeret inn og lar det heve ytterligere 15 min.
Du trenger ca 3 store ss røre per vaffel. (Røren er ganske deigete). Hver vaffel stekes i 3-5 min.



Ingen kommentarer: