mandag 27. april 2009

Grove rundstykker med gulrot og solsikkekjerner

Denne oppskriften kom jeg over i Magasinet til Dagbladet, og siden vi hadde vært borte hele helgen, bakte jeg disse søndagskveld slik at man har noe å putte i magen mandags morgen. Det ble nok til både oss her hjemme og noen venninner som jeg møtte på mandagen. Det skal bære 1 liter melk i oppskriften, men jeg hadde bare 7 dl, så jeg tilføyde 3 dl vann. Det skal også være grovt sammalt hvete, men jeg hadde bare noen dl av det så resten ble laget på fin sammalt hvete. Det går sikkert ann å prøve seg frem.

GULROTRUNDSTYKKER

10 dl skummet eller ekstra lett melk
1 pk gjær
1 ts bakepulver
6 ss olje
4 ts sukker
2 ts malt kardemomme
3-4 grovt revne gulrøtter
4 dl solsikkekjerner
2 dl hvetekli
12 dl sammalt grov hvete
16 dl hvetemel

Bland alt det tørre sammen. Bland gjær ut i lunken melk (eller ha tørrgjær rett i melblandingen) Ha i gulrøttene i melblandingen og rør litt om. Ha så i det våte. Elte godt og la heve en times tid. Del i emner og trill ut boller eller avlange boller. Blir ca 32 rundstykker. La etterheve under klede på brtett i ca 30 min. Pensle med vann og strø eventuelt solsikkekjerner over.

Stekes i ovnen på 220 grader i 12-13 minutter. Avkjøles på rist.


1 kommentar:

Anonym sa...

hva er næringsinnholdet i rundstykkene?