Favorittrestauranter

torsdag 23. juni 2011

Hvit pizza med brie og chili

Såkalt hvit pizza er en litt anderledes smaksopplevelse enn tradisjonell rød pizza. Som pizzasaus brukes her creme fraiche som gir litt syrlighet til tross for mangel på tomater. Rødløk stekt med litt brunt sukker og god eddik gir en ekstra spiss. Oster kan man variere med. Kombinasjonen brie og chili er som krokan på softis; helt fantastisk!


4 pizzaer (2-4 personer)

Pizzabunn
25 g tørrgjær
4 dl lunkent vann
Ca. 700-800 gram hvetemel (gjerne 00-mel, fin type)
1 toppet ts salt

Topping
1 1/2 mozzarella, fersk
1 1/2 dl revet parmesan
8 ss creme fraiche eller rømme
4 aroma-sjampinjong (eller vanlig)
1/2 rødløk
2 ss eddik, gjerne god sherry-eddik, evt. hvitvinseddik
1 ts brunt sukker (valgfritt)
1 liten klype frisk timian (valgfritt)
1 brie
1-2 små, røde chili (gjerne thai)


Lag pizzadeigen først. Løs opp gjæren i vannet. Bruk først en liten skvett vann, rør godt, tilsett så resten (ikke la det bli kaldt). Tilsett mel iblandet salt. Bruk så mye mel som må til for å kna deigen sammen til en smidig og litt blank masse. Legg plastfilm over bollen og plasser den et lunt sted. Middels varme badegulv passer utmerket. La heve i minst en time, gjerne 1,5.

Skjær rødløk i supertynne skiver og stek dem på middels varme i 7-8 minutter til de blir myke og søte. Du kan godt bruke den stekte løken slik, men den blir ekstra søtlig og syrlig om du tilsetter en liten teskje brunt sukker og litt eddik på slutten av steketiden.



Del sopp i tynne skiver og stek i litt olje i 5-6 minutter til den er gyllen. Tilsett gjerne bittelitt frisk timian mot slutten av steketiden for litt ekstra aroma.

Legg både sopp og løk opp på fat til de skal foreldes på pizzaene.

Smør på ca. 2 ss creme fraiche på hver pizzabunn. Dryss over litt parmesan og noen små biter mozzarella. Fortsett med finhakket chili, brie i skiver, samt sopp og løk.

Stek i forvarmet ovn på maks temperatur, 300 grader (evt. 250) i 4-6 minutter. Følg nøye med, det går kjapt! Server med flaksalt ved siden av.

Tips:
Lag gjerne hvit pizza og rød pizza samtidig, så blir det litt variasjon i måltidet. Ikke så mye ekstra jobb å skjære noen tomater og hakke hvitløk.

Dersom du lager flere pizzaer og ikke steker alle, kan du la de ligge ferdig "komponert" (med fyll) på skjærefjølene, legge litt plastfilm over, og oppbevare de i kjøleskapet til dagen etter. De holder seg veldig fint, og deigen steker enda bedre om den får stå slik over natta.






1 kommentar:

Anonym sa...

Nammizzz....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...