Favorittrestauranter

fredag 22. april 2011

Sterk og syrlig potetsalat med epler og chili

Grillfest uten potetsalat er vel omtrent som Sportsrevyen uten Karen Marie Ellefsen for oss nordmenn... Det er definitivt kommet andre, mer moderne og mer fristende lekkerbiskener på bordet, men ingenting er det samme uten potetsalat.. Kjøpt potetsalat er trist. Punktum. Er det noe som er verdt å bruke 20 minutter på å lage selv, er det potetsalat! Denne her tar selv grillpølser til uante høyder!



En stakkars potet, et eple og noen sopp som er i ferd med å gå ut på dato, virker kanskje ikke som det mest spennende utgangspunktet. Men med litt basisingredienser i skapet, er det ikke vanskelig å trylle! Slike basisingredienser gjør det enkelt å lage noe godt av matvarer som ellers kanskje hadde blitt kastet. Potetsalat kan også lages av kokte poteter fra gårsdagen.


Ingredienser (2 porsjoner)


1 stor potet
1 syrlig eple
3 store sjampinjonger (valgfritt)
2 ss finhakket løk
1 hvitløksfedd, revet
1 rød chili (eller etter smak)
3 ss hakket sylteagurk
1 ss sylteagurk-lake
2 ss rømme, gresk yoghurt eller kesam
2 ss majones
1 klype røkt Maldon-salt
Sort pepper
Sitronsaft
Evt. gresskarkjerner



Fremgangsmåte
Kutt poteten i små terninger og kok møre i lettsaltet vann. Skyll under kaldt vann til de er lunkne.

Kutt eplet i like store terninger og bland med de øvrige ingrediensene.

Soppen deler du i mindre biter og steker i litt olivenolje i en stekepanne mens poteten koker. (Litt mer kokkelering med soppen, men steker du likevel f.eks. en god pølse i stekepanna, så er det bare å legge i soppen samtidig, så får den i tillegg god smak.)

Poteten tilsettes til slutt. Det er godt med noe knasende på toppen, f.eks. gresskarkjerner. Salaten kan godt stå en stund i kjøleskapet eller romtemperatur slik at smakene får satt seg. Bare husk å romtemperere den noe før servering - kjøleskapskald potetsalat er ikke særlig stas...

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...