fredag 22. oktober 2010

Browniekake med mascarponekrem og bær!

Denne ble kåret til årets beste festkake av ukebladet Allers våren 2010.

Oppskriften er hentet fra detsoteliv.no

Browniekake:
200 g smør
200 g kokesjokolade (70%)
4 egg
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
3 dl hvetemel
1 dl hakkede pistasjnøtter

Mascarponekrem:
500 g mascarpone (2 pk)
2 ts sitronsaft
1 dl melis
1 vaniljestang

Pynt:
1 dl hakkede pistasjnøtter
blandede friske bær

Gjør følgende:
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade.
La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Visp egg og sukker litt (trenger ikke piskes til eggedosis)
Tilsett sjokoladeblandingen.
Bland sammen de tørre ingrediensen og rør til en jevn deig.
Vend i hakkede pistasjnøtter til slutt.

Ha deigen i en rund form (26 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i 30-40 min (kaken skal fortsatt være litt rå i midten)
Avkjøl kaken i kjøleskapet i et par timer til den er helt kald.
Ta den så ut av formen og fjern bakepapiret.

Til kremen piskes mascarponeosten sammen med melis, sitronsaft og frø fra vaniljestangen.
Smør kremen over kaken. Fest hakkede pistasjnøtter langsmed med kanten av kaken og
pynt toppen med masse, friske bær. 

UTROLIG GOD!

Kaken på bildet er pyntet med friske bringebær, blåbær, røde rips og hvite rips.
Samt noen få bittesmå sjokoladekuler som er kjøpt hos Pascal.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar