torsdag 1. oktober 2009

Thai suppe


Takk til Øivind og Arne for oppskrifter og god suppe! :)
 Det er veldig sånn at du smaker deg fram, men dette er et omtrentlig anslag.

Grunnlag:
Hakk opp hvitløk, ingefær og chili i små biter. Pleier å ta omtrent like mye av hver.
Vil tippe ca 1 "vanlig" bit ingefær, 1-2 kinahvitløk (sånne uten fedd) eller tilsvarende mengde med vanlig hvitløk, og litt mer chili enn du tror, kanskje 3-4, men ta ut frøene. Evt kan du bruke Habanero i stedet for chili, men maks 1. 1 blir veldig sterkt:)

Ha dette i en kjele med 2-3 terninger grønnsaksbuljong og litt vann. La det koke i minst 15 minutter.

Hoveddel:
Hell i to store bokser (400ml) med kokosmelk. Kan bruke light kokosmelk, men blir ikke like godt :)

Ta i en spiseskje eller to med grønn curry paste.

I tillegg kan du ha i en spiseskje av kyllingfond/hønsebuljong, thai-fiskesaus og sweetchili-saus. Det er ikke noe krise om du ikke har alt. Skulle jeg velge ut noe ville det vært kyllingfond/hønsebuljong. Kok opp.

Press 1-2 og lime i suppa. Her må du smake til så man blir "kvitt" den utprega kokossmaken.

Kutt opp 650g (?) kyllingfilet i passe store biter. Jeg liker de litt store da de virker litt saftigere. Kok til kyllingen nærmer seg ferdig. Smak så til med salt, lime og eventuelt mer hvitløk/ingefær/chili.

Kutt opp 1 brokkoli, 3 gulerøtter i tynne strimler og 2 løk. La disse koke med de siste 5 minuttene før servering.

Til 4 personer tipper jeg dette er omtrent mengde:
1 bit ingefær
1-2 kinahvitløk
3-4 chili (uten frø)
2-3 grønnsaksbuljongterninger

2 bokser à 400ml feit kokosmelk
1-2 spiseskje grønn curry paste
1 spiseskje kyllingfond/hønsebuljong
650g kyllingfilet
1 brokkoli
3 gulerøtter
2 løk
+ passe mengde ris

Denne suppa er helt fantastisk god, anbefales på det sterkeste! :)
Stor Klem fra Salatbolla ;)


1 kommentar:

Vingesus og Julebrus sa...

NAAAAM!! Her var det mye å bli sulten av!! Så kjekt at du var innom bloggen min - da fant jeg veien hit!!

Ha en fin kveld!!