søndag 11. april 2010

Blåbærpai med vaniljeis og vaniljekesam

Klubb 4. april 2008 hos Irmelin

Paideig:

4 dl hvetemel
2 ts tørrgjær
2ts sukker
2ss flytende margarin
ca. 1 1/2 dl lunken lettmelk

Fyll:

5 dl blåbær
1 ts revet, frisk ingefær
1 ss potetmel
2-3 ss sukker

Slik gjør du:

  1. Bland mel, tørrgjær og sukker. Rør sammen margarik og lunken melk og bland det med det tørre. Dekk deigen med plast og la den hvile i ca. 20 minutter.
  2. Kjevle deigen ut til en tynn leiv og ha den i en paiform, ca. 24 cm i diameter. Pass på at deigen dekker hele formen, også sidene. Prikk bunnen godt.
  3. Hell bærene i en bolle og dryss på ingefær, sukker og potetmel. Blad alt godt og hell blandingen i formen.
  4. Stek paien nederst i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter til den er gyllen og gjennomstekt.
Server paien med vaniljeis eller vaniljekesam.

__________________________________________________
Bruker du Yahoo!?
Lei av spam? Yahoo! Mail har den beste spambeskyttelsen
http://no.mail.yahoo.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar