Klubb 4. april 2008 hos Irmelin
Paideig:
4 dl hvetemel 2 ts tørrgjær 2ts sukker 2ss flytende margarin ca. 1 1/2 dl lunken lettmelk
Fyll:
5 dl blåbær 1 ts revet, frisk ingefær 1 ss potetmel 2-3 ss sukker
Slik gjør du:
- Bland mel, tørrgjær og sukker. Rør sammen margarik og lunken melk og bland det med det tørre. Dekk deigen med plast og la den hvile i ca. 20 minutter.
- Kjevle deigen ut til en tynn leiv og ha den i en paiform, ca. 24 cm i diameter. Pass på at deigen dekker hele formen, også sidene. Prikk bunnen godt.
- Hell bærene i en bolle og dryss på ingefær, sukker og potetmel. Blad alt godt og hell blandingen i formen.
- Stek paien nederst i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter til den er gyllen og gjennomstekt.
Server paien med vaniljeis eller vaniljekesam.
|
__________________________________________________
Bruker du Yahoo!?
Lei av spam? Yahoo! Mail har den beste spambeskyttelsen
http://no.mail.yahoo.com
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar