presseticker

Skip to main content

Knivskarp kamp om NM-gullet

  Publisert: 16.09.2011 19:35 - av  Maren Bækkelund Ellingsen

GULLVINNER: Åshild Bruskeland fra Kristiansand jobbet hardt og konsentrert i tre timer før hun endelig kunne glede seg over førsteplassen i årets NM i kjøttfag. Foto: Maren Bækkelund Ellingsen/Pressenytt

IMPONERT MINISTER: Hoveddommer Bjørn Tore Teigen forteller landbruks- og matminister Lars Peder Brekk om de imponerende prestasjonene til årets NM-finalister. Foto: Maren Bækkelund Ellingsen/Pressenytt

JUBEL PÅ PALLEN: Gullvinner Åshild Bruskeland i midten, sammen med bronsevinner Inger Granhaugen (t.v.) og sølvvinner Tonje F. Krystad. Foto: Maren Bækkelund Ellingsen/Pressenytt

Oslo: Høy temperatur og tøff konkurranse preget dagens norgesmesterskap i kjøttfag. Åshild Bruskeland (19) fra Kristiansand tronet til slutt øverst på pallen.

Det var tett mellom godbitene da norgesmesterskapet i kjøttfag ble arrangert under matfestivalen Matstreif i Oslo fredag ettermiddag.

Etter tre intense konkurransetimer kunne sørlandsjenta Åshild Bruskeland endelig smykke seg med den høythengende tittelen norgesmester.

Det var landbruks- og matminister Lars Peder Brekk som overrakte pokalen fra scenen på Rådhusplassen i hovedstaden.

 

– Dette mesterskapet løfter frem særdeles dyktige fagfolk. Her har vi unge fagpersoner som bidrar til å løfte de norske råvarene, og det er positivt, sier Brekk.

 

Imponerte med ølpølserull

Høyt tempo og knivskarp konkurranse gjorde kjøtt-NM til et hett mesterskap for de åtte finalistene, og det var en fornøyd og sliten vinner som kunne slippe jubelen løs. – Nå blir det fest, jubler gullvinneren som til daglig jobber på Ica Maxi Lund.

 

Dette er andre året Bruskeland deltar i norgesmesterskapet. – Dette var den deiligste lønn for strevet. Hjertet pumpet hardt like før de ropte opp navnet mitt, og nå er jeg bare veldig glad, sier hun.

 

Gullvinneren disket opp med blant annet kokosrull, cheddarbiff og ølpølserull – noe som falt i smak hos dommerpanelet.

 

 

Tett i toppen

Dette var 14. gang NM i kjøttfag arrangeres, og konkurransen har aldri vært tøffere. Bruskeland konkurrerte mot syv andre lærlinger, og det var få poeng som skilte finalistene som havnet på seierspallen. Vestfoldjentene Tonje F. Krystad fra Sem og Inger Granhaugen fra Stokke stakk av med sølv- og bronse-medaljen.

 

– Det er ikke annet å si enn at det kjennes helt fantastisk, sier sølvvinner Krystad.

 

Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, sier det kun er detaljer som skiller deltakerne i teten. – Dette er noe av det bedre jeg har opplevd, det er jaggu høy kvalitet, sier hoveddommeren.

 

Teigen forteller at finalistene i NM er godt drilla, de har trent masse og det skyhøye nivået gjorde det vanskelig å kåre vinneren. – Her er egentlig alle vinnere. Det handler vel så mye om hvem som takler presset og har nerver av stål, mener hoveddommeren.

 

Teigen berømmer gullvinner Bruskeland for en flott presentasjon og gode produkter. – Forbrukerne er heldige som finner denne typen betjening i ferskvaredisken, sier han.

 

NM hever nivået

Ifølge arrangør Espen Lynghaug i NHO Mat og Bio bidrar denne ferdighetskonkurransen til å heve nivået i bransjen. – Det ligger mye prestisje i mesterskapet, både for deltakerne og for bedriftene de jobber for. Vi ser at noen dagligvarekjeder satser veldig på å få lærlingene sine til NM, som en viktig del av kompetansehevingen i bedriften, sier Lynghaug.

 

NM har blitt et utstillingsvindu for kjøttbransjen, og det høye nivået kommer forbrukerne til gode. – Vi ser en tydelig tendens til at det jevnt over er mye bedre varer i ferskvarediskene i dag enn for bare få år siden. I takt med at kunnskapsnivået blant de ansatte øker finner forbrukerne mye bedre utvalg og måltidsløsninger, mener Lynghaug.

 

(Pressenytt)

 

Bildetekst 1:

GULLVINNER: Åshild Bruskeland fra Kristiansand jobbet hardt og konsentrert i tre timer før hun endelig kunne glede seg over førsteplassen i årets NM i kjøttfag. Foto: Maren Bækkelund Ellingsen/Pressenytt

Bildetekst 2:

IMPONERT MINISTER: Hoveddommer Bjørn Tore Teigen forteller landbruks- og matminister Lars Peder Brekk om de imponerende prestasjonene til årets NM-finalister. Foto: Maren Bækkelund Ellingsen/Pressenytt
Bildetekst 3:
JUBEL PÅ PALLEN: Gullvinner Åshild Bruskeland i midten, sammen med bronsevinner Inger Granhaugen (t.v.) og sølvvinner Tonje F. Krystad. Foto: Maren Bækkelund Ellingsen/Pressenytt

 

Kontaktpersoner:

* Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt, hoveddommer Bjørn Tore Teigen, mobil 91 51 95 52

* NHO Mat og Bio, fagsjef Espen Lynghaug, mobil 97 58 64 95

 

* Norgesmester Åshild Bruskeland, Marnadal, mobil 95 96 06 79

* Sølvvinner Tonje Krystad, Tønsberg, mobil 92 24 29 15

* Bronsevinner Inger M Granhaugen, Stokke, mobil 46 66 30 46

 

Finalister:

* Frida Tangen, Rykkin, telefon 67 52 15 00

* Tomas Berg Olsen, Kolbotn, telefon 22 75 79 00
* Sunniva Opsahl, Ålesund, mobil 95 15 12 52
* Stine Marte Sleipnes, Ålesund, mobil 94 36 70 68
* Stine Jepsen, Kristiansand, mobil 48 10 38 98

 

Denne artikkelen er skrevet av Pressenytt for NHO Mat og Bio. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.

NM i kjøttfag

Ble første gang arrangert i 1995, og arrangeres hvert år.

Arrangør er NHO Mat og Bio i samarbeid med Kjøttbransjens Elitelag, Animalia, OEK, MENY Ultra og ICA.

Det arrangeres uttakskonkurranser og finaler for både lærlinger og svenner. Formålet med NM i kjøttfag er å bidra til utvikling av dyktige fagarbeidere med fokus på kvalitet, og bidra til rekrutteringen i kjøttfagene.

Følgende bilder er knyttet til denne artikkelen:

Denne saken er skrevet av Pressenytt for NHO Mat og Bio, og kan brukes fritt. Pressenytt har redaksjonelt ansvar for innholdet i artikkelen.
Publisert: 16.09.2011 19:35
Teknisk løsning ZEVS AS