Det er bare så mange rabarbra kaker/paier en orker på en sesong. Men med så stor og god avlig vi har i år - må vi nesten spise litt mer av denne sunne gode frukten mens den er på sitt beste. Vi liker jo is og sorbet'er - så da får vi jo bruke litt rabarbra til dette.
Oppskriften vi prøvde var:
Rabarbra sorbet
750 gr rabarbra, vasket og kuttet i biter
500 ml kokende vann
500 gr melis
1 vaniljestang
1 kanelstang
Tøm melis i det kokende vannet, og rør om til det harløst seg opp.
Skrap ut frø fra vaniljestangen, og ha frø, stangen, kanelstang og rabarbra oppi sirupen.
Kok opp, reduser temperaturen, og la det småkoke i 10 minutter.
Fjern gryten fra platen, ta ut vanilje-og kanelstang, og avkjøl.
Ha blandingen i en foodprosessor, og kjør til purè.
Avkjøl blandingen.
Ha den så i iskremmaskin, og la den gå til sorbeten er stivnet.
Konklusjonen - dette er nok mest for de voksne.... men vi likte den.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar