Krydret gulrotkake

arrow

tilbake til matsiden

arrow

Bakgrunn

Denne oppskriften er egentlig en lett modifisert utgave av en oppskrift som jeg har mistet linken til: Cindys gulrotkake av Cindy Kandolf. Janne tok med seg kaken på jobben, og fikk masse bestillinger på oppskriften, så kvaliteten skulle være bra.

Ingredienser

Kaken

Glasuren

Fremgangsmåte

  1. Sett på stekeovnen på 175 grader.
  2. Rør eggedosis av egg og sukker.
  3. Rør inn hvetemel, bakepulver, natron og krydder
  4. Rør i oljen.
  5. Rasp gulrøttene og rør dem inn.
  6. Kle en liten langpanne (20cm x 32cm) met bakepapir og fordel røren jevnt.
  7. Stek på rist midt i ovnen i 30-45 minutter (bruk en blomsterpinne for å se om kaken er ferdig)
  8. Avkjøl kaken godt på rist.
  9. Rør sammen ost, smør, vaniljesukker og sitron i en bolle. Rør inn melis til glasuren er tykk og passe søt. (Smakes til ... Mmmmm.)
  10. Fordel ut over avkjølt kake og sett kjølig til glasuren er stiv.
arrow

tilbake til matsiden

arrow
Sist endret: 15. desember 1998