Krydret gulrotkake
Bakgrunn
Denne oppskriften er egentlig en lett modifisert utgave av en oppskrift
som jeg har mistet linken til: Cindys gulrotkake av Cindy Kandolf.
Janne tok med seg kaken på jobben, og fikk masse bestillinger på oppskriften,
så kvaliteten skulle være bra.
Ingredienser
Kaken
- 4 egg
- 4 dl sukker
- 4 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kanel
- 0,5 ts ingefær
- 0,5 ts kardemomme
- 1 knivsodd muskat
- 2 dl soyaolje
- 6 dl finraspet gulrot (5 normale gulrøtter)
Glasuren
- 100 g fløteost (Philadelphia eller Tine Gourmet naturell)
- 75 g mykt meierismør
- 1 ts saft av sitron
- 1 ts vaniljesukker
- melis
Fremgangsmåte
- Sett på stekeovnen på 175 grader.
- Rør eggedosis av egg og sukker.
- Rør inn hvetemel, bakepulver, natron og krydder
- Rør i oljen.
- Rasp gulrøttene og rør dem inn.
- Kle en liten langpanne (20cm x 32cm) met bakepapir og
fordel røren jevnt.
- Stek på rist midt i ovnen i 30-45 minutter (bruk en
blomsterpinne for å se om kaken er ferdig)
- Avkjøl kaken godt på rist.
- Rør sammen ost, smør, vaniljesukker og sitron i en bolle.
Rør inn melis til glasuren er tykk og passe søt. (Smakes
til ... Mmmmm.)
- Fordel ut over avkjølt kake og sett kjølig til glasuren
er stiv.
Sist endret: 15. desember 1998