onsdag 2. mars 2011

Potetkløfter med crème fraîche- og pestodipp, og spanske kjøttboller


 Hei og hei! :)

Da var jeg tilbake igjen. Håper det har vært en flott tirsdag!

Akkurat i denne stund venter jeg på at glasuren skal stivne på dagens kake,
Nougatbrownie. Her blir det nok litt "nattmat" tenker jeg :) Jeg har tenkt på
denne kaken i et par uker nå, og i dag greide jeg ikke å vente lenger. Jeg bare
måtte ha den!! Så håper den smaker nå da.

Men, som jeg lovte for to dager siden, skulle jeg diske opp med et bittelite
tapasmåltid, som smaker ganske så fortreffelig. Veldig enkelt å lage, og her er
oppskrift:

          Potetkløfter med crème
       fraîche- & pestodipp

              2 store poteter
           2 ss olivenolje
           salt og nykvernet pepper
        
           1 1/4 dl crème fraîche
           ca 1 ss grønn pesto, evt 
           litt mere

Sett stekeovnen på 190 grader. Del opp potetene i ganske store båter,
og legg dem i ett lag i en ildfast form.
Drypp på olje, og ha på salt og pepper, før du blander godt.

Potetene stekes i 30-35 min, til de er blitt gylne og møre. Rør litt rundt
i de et par ganger mens de steker.

Mens de godgjør seg, kan du mikse dippen. Ha crème fraîche og pesto i
en skål, og bland sammen. Smak til med pepper.

Da er det bare å dippe i vei!


   
                      Spanske kjøttboller

                    175 gr karbonadedeig
                1/4 løk, finhakket
                1/2 fedd hvitløk, knust
                1 ss revet parmesan
                
                1 ts frisk basilikum,
                hakket
                1 ss olivenolje
                225 gr tomater, uten skall
                og hakket
                salt og nykvernet pepper

Karbonadedeig, løk, hvitløk, parmesan og halvparten av basilikumen
blandes sammen i en bolle. Krydre godt, og bland sammen på nytt.
Rull ut ca 15-20 små kjøttboller.

Ha oljen i en stor, oppvarmet teflonpanne, og legg i noen kjøttboller av
gangen. Vær flink til å røre jevnlig under stekingen, slik at de blir stekt
på alle sider. Legg til side etterhvert. Når du er ferdig med alle, legger
du de over i pannen igjen.

Bland inn tomatene og resten av basilikumen. Krydre litt til med salt og
pepper, og la det surre rolig i et par minutter, slik at kjøttbollene blir
ordentlig gjennomkokte.

Server gjerne med ferskt brød til!

Oppskrifter fra boken "500 tapas", av
Susannah Blake


 

2 kommentarer:

  1. Veldig inspirerende side Merete!!!!Tror jeg må prøve meg på denne mini tapas varianten en gang :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk, "Anonym" ;D Veldig hyggelig å høre :)

    SvarSlett