onsdag 29. april 2009

Norske planteskoler

(med utvalg utover "det vanlige")


Kongsberg Hagesenter

(Reidun Bergan)   Variert utvalg. Demonstrasjonsfelt. Plantelister på nett
  

BoGrønt Ravnsborg Gartneri og Hagesenter, Holmsbu, Hurum

(Espen Ravnsborg)   Hagesenter og planteskole, variert utvalg. Plantelister på nett, men ikke postordre
       

Rusvik vinplanter, Asker

(Arild Syversen)   - Bare druer. Dyrkingtips, beskrivelser av forskjellige
beskjæringsmetoder. Sender planter       

BoGrønt Foss Hagesenter, Røyken

(Hans-Petter Foss)   - 150 sorter Rhododendron. Klematis. Jernbanesviller       

BoGrønt Rom Hagemiljø, Tønsberg

(Per Kristiansen)   - Godt og variert utvalg.
Spesialisert på roser og klematis -Postordre       

Steen og Wormsen Stauder, Breiarn, Nordland

(Trond Steen)   Stauder, omfattende planteliste med bilder -Postordre       

Vestby Planteskole, Sarpsborg

Busker, trær roser, stauder, plantelister på nett -Sender ikke.       

Nautesund Plantesalg

(Haakon Vangsnes) Bildegalleri, Postordre       

Draglands Planteskole, Grytøy, Troms

(Kjell Dragland) Spesialisert på hardføre planter. Planteliste på nett. Postordre       

Ødegård Plantesalg, Isvik, Haugesund

Godt utvalg av uvanlige busker og trær. Sender ikke   

Staudegruppa
- Norsk Gartnerforbund

Et samarbeidsprosjekt mellom norske staudeprodusenter, hvem som leverer hva, og et omfattende bildearkiv

Mindre planteskoler med spesialutvalg
      

Langangen Planteskole

(Inger Lise Wiersdalen) Uvanlige stauder, løk, liljer. Postordre       

Pionhagen - Barkåker v/ Tønsberg

(Eivind Hansen) Stort utvalg i Peoner - noe stauder       

Eli Marie Reiten, Emblem, Ålesund

Stauder. Svært godt utvalg. - Postordre       

Asphaugen Planter, Kvaløya v/ Tromsø

(Ivar Johnsen) Postordre, frøbytte

tirsdag 28. april 2009

Medlemsinfo mars 2009




VIDAR GUNNARSEN

Vinter og atter vinter  

Som dere skjønner av bildet har Nøtterøy hagelag fått ny leder på årsmøtet i november. Siv takket for seg etter noen travle år som leder. Det blir litt som å hoppe etter Wirkola for meg, men så langt føler jeg at jeg har vært heldig med sammensetning av det nye styret. Jeg har innehatt lederverv i flere andre foreninger tidligere, så dette skal nok gå bra.Vinter og atter vinter skriver jeg i innledningen, og i morgen (12.mars) er det meldt mer snø. Nå synes jeg det er kommet nok, og jeg begynner sånn smått å bli litt bekymret for plantemarkedet som i år kommer allerede 24.mai. Vi bør komme i gang med potting i midten av april. Jeg trøster meg med at det varmer godt i solveggen og flere trekkfugler er allerede tilbake i vinterlandet Norge. Jeg har allerede observert lerke, vipe og tjeld, så våren er rundt hjørnet. Jeg er en del inne på internett og ser at folk på Vestlandet allerede har fått potetene i jorda, så det blir nok snart vår tur. Sukk !!!!!! 


Plantemarkedet på Teie Torg, Søndag 24.mai 2009, kl 12.00 – 16.00

Årets plantemarked er under planlegging og vi starter med å så sommerplanter denne uken.
Såing av tomater og paprika er allerede godt i gang. Det er stauder som egentlig er de beste salgsobjektene, så vi legger hovedvekten på det i år også. Plantene bør være i pottene senest 14 dager før markedet, for å komme i vekst. 
Jeg vet at mange har store stauder som burde vært delt, eller at de kanskje vil ha de fjernet eller byttet ut med annet. Det er ikke alle som har mulighet eller tid til å få gjort det, så vi kommer gjerne og hjelper til. For oss er det verdifulle planter til markedet.
Vi trenger også store plastpotter og papirposer til salget, så hvis du har noe å bidra med så ta kontakt
 Hvis du har lyst og anledning til å hjelpe til med dugnad, eller har spørsmål vedrørende markedet kan du kontakte leder på tlf. 911 17583.

Utleie av jordfreser

Nøtterøy hagelags jordfreser er nå stasjonert hos nestleder Eli Aunemo i Munkerekkvn.87. Hun er å treffe på mobiltlf. 412 32862. For å dekke utgifter til vedlikehold har vi satt leieprisen til kr. 100,- for inntil 3 dager. Deretter kr. 50,- pr.døgn.
Dette har vi gjort for at flest mulig skal få glede av tilbudet. Jordfreser skal rengjøres, hentes og bringes tilbake av leietaker. Bensin holdes av bruker.


Kurs i støping av plantekar i ”Hypertufa”, samt fuglebad i sement.

Nøtterøy Hagelag skal på forsommeren avholde kurs i støping av plantetrau i ”Hypertufa” og fuglebad i sement. Kurset vil gå over 12 timer fordelt på 3-4 kvelder. Det er mulig vi må bruke en lørdag. Vi har ikke satt opp noen datoer enda, men jeg regner med å starte opp rundt midten av mai når forberedelsene til plantemarkedet er over. ”Hypertufa” er en blanding av sement, torvstrø, kalksten m.m. Dette for å gi en røff overflate på plantekaret.
Første del av kurset vil også omhandle litt plantelære, valg av planter og lignende. Dere står selv fritt til å velge form og størrelse på plantekaret/fuglebadet.

Vi har søkt om studiebidrag fra Studieforbundet Natur og Miljø, og fått det godkjent. Medlemmer av Nøtterøy Hagelag betaler ikke kursavgift, men må dekke sine egne utgifter til sement, armering, torvstrø, skjellsand og lignende. Det blir også anledning for Tønsbergs medlemmer å være med hvis det blir ledige plasser. Disse må i tillegg betale en kursavgift på kr. 200,-. Påmelding til kurset må skje senest 25. April på tlf. 911 17583 (VidarG kursleder).

Sommerens hagevandring hos Randi B Fogstad, Syndbyfoss og Staudegården til Marit Haugen i Ramnes onsdag 17. juni.

 


I år skal vi på hagevandring i 2 virkelig flotte hager. Dette bør dere prøve å få vært med på. Vi samles på Borgheim Menighetssenter og reiser samlet derfra kl. 17.30. Turen går først til Randi B. Fogstad’s hage på Sundbyfoss. Hagen inneholder mange spennende stauder og masse Iris. Jeg regner med å bli der en drøy time før vi reiser nedover Bispeveien til Marit Haugens hage (også kalt ”STAUDEGÅRDEN”). Som dere ser av bildet så er det bratt, så ta på dere godt fottøy.
Randi B. Fogstad driver ikke med plantesalg men leverer sitt overskudd til Marit Haugen som driver aktivt med salg a planter. Hun har stort utvalg av planter som ikke er så vanlig i salg i hagesenterene. De som er på jakt etter godbiter, kan finne mye rart her.

De som har lyst kan ta med kaffe og noe å bite i, for vi er nok ikke hjemme igjen før 
kl. 21.30. Hvis noen trenger skyss til Borgheim Menighetssenter så ring VidarG på 
tlf. 911 17583, så skal jeg sørge for at dere blir hentet og kjørt hjem igjen. 

E-post fra hagelaget

Bruk av E-post gir oss gode muligheter til å kommunisere raskt og rimelig med hverandre, så send derfor gjerne en E-post til undertegnede. Jeg prøver å holde ajour en adresseliste for hagelaget som brukes ved endringer i programmet, påminnelser, o l. Programmet vårt trykkes opp over ett år i forveien, og disse brevene sendes ut kun 2-3 ganger pr år. Årsaken til det er økonomi og arbeids-kapasitet. E-post er derfor veldig greit.

Med vennlig hilsen oss i styret:

Vidar Gunnarsen, leder  33 38 51 78, Mobiltlf. 911 17583 E-mail: v.gunnarsen@c2i.net
Eli Aunemo, Nestleder, Mobiltlf. 41 23 28 62 
Helen Juell, sekretær
Karin Andersen, kasserer
Sigrid Helle Berg, styremedlem
Monica Shanks Andersen, styremedlem
Ellen Lier, varamedlem
Anna Helene Tobiassen, Ansvarlig for bibliotek.  










mandag 27. april 2009

Støtt Hagelaget uten at det koster deg noe


"Grasrotandelen" er et tilbud....

En liten hagevandring


Test

Vedtekter Nøtterøy Hagelag

Vedtekter for Nøtterøy hagelag, stiftet 31.10.1991.
Endret 12.1.1998

§ 1
Nøtterøy hagelag står organisasjonsmessig tilsluttet Det Norske Hageselskap gjennom Hageselskapets avdeling Vestfold og er en sammenslutning av hagedyrkere i Nøtterøy kommune. Lagets formål er å fremme hagesak, hagekultur og landskapspleie innen sitt distrikt etter de retningslinjer som er fastsatt i disse vedtekter og i samsvar med fylkesavdelingens og Hageselskapets mål og arbeid.

§ 2
Laget søker å nå sitt mål ved:
a) - Å verve hagedyrkere og andre interesserte som lagsmedlemmer.
b) - Å samle medlemmene til foredrags- og diskusjonsmøter, hagevandringer, kurs, studieringer, utferder o.l.
c) - Opplysningsarbeid ved spredning av aktuelle småskrifter, organisering av utstillinger og innlegg for hagesaken i lokalpressen.
d) - Å søke å skaffe medlemmene faglig hjelp og rettledning.
e) - Å fremme sansen for vakre og velstelte skoletun, kirkegårder og offentlige grøntanlegg.

§ 3
Medlemmer av hagelaget er alle som godtar lagets vedtekter og betaler den fastsatte års kontingenten til Det norske hageselskap som:
a) - Hovedmedlem
b) - Familiemedlem eller
c) - Honnørmedlem
samt eventuelle tilleggskontigent til aktiv drift av Nøtterøy hagelag. Hagelagets medlemmer betaler kontingenten til Det norske hageselskap på tilsendt innbetalingskort fra selskapet. Utmelding skal skje skriftlig. Den som likevel ikke har betalt kontingenten etter at krav er sendt ut tre ganger, regnes som utgått av hagelaget og Det norske hageselskap.

§ 4
Hagelaget ledes av et styre på 5 medlemmer: Formann, fire styremedlemmer og to varamedlemmer. Valget skal være skriftlig dersom ikke årsmøtet gjør annet vedtak. Etter forslag fra en valgkomité velger årsmøtet først og ved særskilt valg: Formann for ett år. - Deretter styre- og varamedlemmer for to år. Av de fire valgte styremedlemmene går to ut hvert år og av de to valgte varamedlemmene går ett ut hvert år (første gang etter loddtrekning). Valg av formann, styre- og varamedlemmer skal være skriftlig, hvis ikke årsmøtet gjør annet vedtak. Styret velger ett av styremedlemmene til nestformann. Styret velger ett styremedlem til sekretær og ett styremedlem til kasserer eller velger (tilsetter) en kombinert sekretær/kasserer utenfor styret. Studieleder bør oppnevnes/velges innen eller utenfor styret.

§ 5
Styret har til oppgave å lede hagelagets arbeid i samsvar med vedtektene og på grunnlag av vedtak som blir fattet av årsmøtet. Sekretær fører lagets møtebok og besørger lagets korrespondanse i samråd med formannen. Kassereren fører regnskapet for laget. For at et styrevedtak skal være gyldig, må minst fire styremedlemmer ha stemt og derav minst tre ha stemt for vedtaket.

§ 6
Regnskapet bør følge kalenderåret. Årsmøte skal holdes hvert år. Tidspunktet for årsmøtet gjøres kjent for lagets medlemmer med minst 6 ukers varsel. Innkalling med saksliste for årsmøtet sendes samtlige medlemmer minst 2 uker før møtet.  



§ 7
På årsmøtet legger styret fram til godkjenning årsmelding og revidert regnskap for siste regnskapsår. Videre skal årsmøtet:
a) - Drøfte framlegg fra styret til arbeidsprogram og budsjett for kommende år.
b) - Velge styremedlemmer med varamedlemmer og formann i styret i henhold til §4 og etter forslag fra en valgkomité på tre medlemmer.
c) - Velge revisor med to års funksjonstid.
d) - Velge utsendinger til fylkesavdelingens representantskapsmøte (1 repr. for hver 50 medlem, begrenset oppad til to repr.)
e) - Velge valgkomité på tre medlemmer.
f) - Drøfte andre emner som vedkommer lagets arbeid og som står oppført på årsmøtets saksliste.
Årsmøtet kan også:
g) - Etter forslag fra styret vedta å nedsette utvalg og komitéer, videre utpeke ledere for bestemte oppgaver med mandat og instrukser for disse.
Godkjent årsmelding, regnskap og resultatene av valgene på årsmøtet skal sendes Hageselskapets avdeling Vestfold straks etter årsmøtet.

§ 8
Den som vil ha særskilte saker eller framlegg oppført på årsmøtets saksliste, må melde fra skriftlig til styret om dette minst fire uker før årsmøtet skal holdes. Styret drøfter de framlegg og saker som kommer inn og legger dem fram på årsmøtet sammen med en orientering om styrets syn. Ekstraordinært årsmøte skal innkalles når styret eller minst en fjerdedel av lagsmedlemmene krever det. Vanlig medlemsmøte skal holdes så ofte styret gjør vedtak om det.

§ 9
Framlegg om endring av lagets vedtekter må være kommet inn til styret minst to måneder før årsmøtet. Styret legger det fram på årsmøtet sammen med en orientering om styrets syn. For at et årsmøtevedtak om vedtektsendring skal være gyldig, kreves et flertall på minst 2/3 av de gitte stemmer. 

§ 10
Laget kan ikke oppløses uten at årsmøtet gjør vedtak om det med to tredjedels stemmeflertall. Forslag om oppløsning av laget legges fram av styret. Ved oppløsning av laget, overlates midlene til Hageselskapet avdeling Vestfold til forvaltning i minst fem år. - Blir det i femårsperioden dannet et nytt hagelag innen samme område, kan dette nye laget overta midlene når det godkjennes av fylkesavdelingen. Blir det ikke nytt hagelag innen fem år, tilfaller midlene fylkesavdelingen, som nytter dem til fremme av hagesaken i distriktet.

Biblioteket

Hagelaget har nå opparbeidet seg en stor boksamling som inneholder tilsammen 110 bind med hagerelatert stoff. Bøkene lånes ut gratis til medlemmer i Nøtterøy Hagelag på våre innemøter på Borgheim Menighetssenter. Vårt rullende bibliotek settes frem i møtelokalet.

NØTTERØY HAGELAGS BOKSAMLING PR. 9. MARS 2009

  1. Norske hager. Knut Langeland. 1991
  2. Drivhuset. Helge Pettersen 5. utg. 1994 
  3. Rododendron. Knut Lønø og Arnulf Ringstad. 1994
  4. Rosebok. Gyldendals store. Lennart Mellbye 1994
  5. Lær å dyrke frukt. G. Redalen og S. Vestrheim u.å.
  6. Utrangert Hundre grønne år. Hageselskapet.
  7. Utrangert Det norske hageselskaps historie. Olav Aspesæter. 1984
  8. Hagen blir ny. Knut Lønø, Dagfinn Tveito u.å.
  9. Gammeldagse roser Ilse Høger-Orthner 1993
10. Vær din egen hagesnekker. L. Eriksen, M. Kollandsrud. 1994
11. Kryddervekster. Magna Leth. (1973) 1982
12. Gyldendals store staudebok L. Månson, Bertil Johanson 1995
13. Utrangert Hageselskapets sortsliste. 1998
14. Havens staudeleksikon. Det danske haveselskab. 1991
15. Prydbusker og trær for norske hager. Egil Hansen 1997
16. Urter for kropp og sjel. Jekka Mc. Vicar, (1997) 1998
17. Roser, sortsliste. Norsk Roseforening 1998
18. Elleville hager. Nils Skaarer. 1998
19. Barnas egen hagebok. Gunnel Nilsdotter, Eva Rønnblom. 1997
20. Potteplanter. innredn. dekor. behandl. leksikon. Lena Månsson. 1998
21. Grønnsakdyrking på friland. Gudmund Balvoll. 1999
22. Rett vekst på rett sted. Jan E. Sanda. 1993
23. Frodige potter og krukker. Eyvind Thorsen. 1997
24. Ta vare på gamle prydplanter. Det norske hageselskap. 1999
25. Løker og knoller. Lena Månsson. 2000
26. Sommerblomstene våre. Lena Månsson, B.K. Johansen. 1996
27. Skap din egen fjellhage. Cappelens små hagebøker. Almuth Scholz 1999
28. Duftplanter for alle sanser. "
29. Klatreplanter. "  
30. Orkideer for hjemmedyrking. Vesla Vetlesen 1995
31. Utrangert Tun og gardshage. Røyne Kyllingstad 1984
32. Primula. Birthe Høegh u.å.
33. Hageeierens oppslagsbok. Pippa Greenwood 1995
34. Rose i kopp, purre i vase. Ingrid Skaansar 1996
35. Suksess med orkideer. Wilma Rittershausen 1997
36. Utrangert Villrosene, økologi i hagen. Marianne Leisner 1997
37. Grønn trivsel, inneplanter som renser luften. B. C. Wolverton 1998
38. Dyrking og bruk av urter. Elisabeth Hoppe 1998
39. Den fantastiske blomsten. Marie og Bjørn Hansson. 2000
40. Florans konstnärer. Monika Bjørk. 1999.
41. 350 stueplanter.1995.
42. Tasha Tudors trädgård. Tovah Martin. 1998.
43. Frodige hagerom. Christel Kvant og heidi Palmgren. 2000.
44. Den store hageboken. Carin Swartström (red) 1999.
45. Pynt opp i hagen. Simona Hill. 2000.
46. 2000 tips og ideer for hagen. Pippa Greenwood. 2001.
47. Utrangert Japanske hager i Danmark, Jørgen Skammeritz. 2001.
48. Asparges. Gunnar Guttormsen. Norsk.Inst.for. planteforsk. u.å.
49. Pigge poteter. Chr. Schibsteds Forlag Oslo 2001
50. Legende urter. Andrew Chevallier. Oslo 2001.
51. Gyldendals hagebok. Arne Lundstad (red) Oslo 2001
52. Hekker i hagen. Richard Bird. Oslo 2001
53. Vilt og vakkert. Beathe Slipher. Bonytt 1997
54. Ville bær. Gudrun Ulltveit. 6te. opplag Oslo 2002
55. Blomsterkunst. Lynda Owen. Oslo 1999
56. Innred med planter. George Carter. Oslo 2001
57. The outdoor garden room. Deborah Schneebeli- Morrell. London 2001 
58. Roser. En bok av hagevenner for hagevenner. Gudrun Manell 1998, Oslo 2002
59. Hvilken plante hvor. Jane Schul. Med D.N.Hageselskap 2001
60. Vakre stauder. Lena Månsson. Oslo 2000
61. Hagedammer. Peter Stadelmann. Cappelens små hagebøker. Oslo 2001
62. Minidammer. Walter Schimana. Cappelens små hagebøker, Oslo 2002
63. Lettstelt hage. Ingrid Olausson. Kolibri/Hageselskapet 1997
64. Kompost. Charlie Ryrie. Cappelens små, økolog. hagebøker,2002
65. Blomstrende sommerideer. Ingrid Skaansar. Cappelen 2002
66. Hardy Geraniums. David Hibberd. London 2003
67. Peonies. The gardeners guide to growing Peonies.Martin Page. Devon (1997) 2002
68. Lignosenes egenskaper og anvendelse. Jan E. Sanda. Det Norske Hageselskap 1988
69. Roser. Svend Poulsen. Kbh 1955
70. Utrangert Japanese Gardening Hints. Katsuo Saito. Japan 1969
71. Hagens fiender i farger. Gudmund Taksdal,Halvor B.Gjærum, Anders Bjørnstad. Oslo 1974
72. Blomstrende busker og trær. Tor Nitzelius og Ruth Rösiö Conradi. Oslo 1954
73. Utrangert Introductionary Bonsai. Masakuni Kawasumi. Japan 1971. Tokyo og 
  San Francisco)
74. The Dictionary of Garden Plants.RoyHay og Patrick M.Synge. Warwickshire 1969 – 1971
75. Gyldendals kreative hagebok. Richard Bird, George Carter. Gyldendal Fakta 2002
76. Hva gjør jeg hvis. Nils Skaarer. Landbruksforlaget 2000.
77. Staudene i hagen. Dag Tjernshaugen. Oslo 2003.
78. Hagestell. Trinn for trinn. Steven Bradley
79. Skadedyr. Økologisk bekjempelse. Charlie Ryrie Oslo 2002
80. Den lille hagen. Dorte Gjefsen. Oslo/Italia 2001
81. Gjerder, porter og espalier. Ingald Andersson. Oslo 2003
82. Ville planter til mat og glede. I. Lagset Egeland og Steinar Myhr. Oslo 2004
83. Stauder. Timothy Leese.Oslo 2000
84. Frø. Ganske enkelt. Ulla Hasselmark. Oslo 2002
85. Kompost. Naturlig jordforbedring. Charlie Ryrie. Oslo 2002
86. Trivsel i hagen. Planlegging. Hageselskapets grunnbok.
87. Trivsel i hagen. Dyrking. Hageselskapets grunnbok.
88. Din hage. Yvonne Dengin. Oslo 2003
89. Utrangert Grønnsaker i hagen. Kaare Aamlid. Grøndahl & Søn 1976
 90. Mine vakre Planter - Håndbok. Registernavneforkl. Stikkordliste.
  Redaktør D.Erichsen Oftedal.
 91. Utrangert Hagen til glede og nytte. Samleverk. Hagevekster, roser og stauder.
  (gruppene 1 og 2)
  92. Utrangert ” ” praktiske råd, gruppene 8 til og med 13.  
  93. Late hager. Tor Smaaland. Oslo 2003
  94. Din drømmehage. Tor Smaaland. Oslo 2004
  95. Tusen hagetips. Tor Smaaland. Oslo 2005
  96. Damms store roseleksikon. Charles og Brigid Quest-Ritson. Oslo 2005
  97. Portrett av en gammel hage. Madeleine von Essen. Oslo
  98. Inngangspartier. Ingald Andersson. Oslo 2005
  99. Skap din egen drømmehage. A.R.Dagsberg og B.K.Johanson.
100. Fuchsia. Richard Rosenfeld. Oslo 2. opplag 2006.
101. Late kjøkkenhager. Tor Smaaland. 2006
102 .Verdens vakreste roser. American Rose Society. 2.opplag 2006
103. Urter. En komplett guide til dyrking og bruk av urter. Jennie Harding, 2005
104. Fra frø til frodige hager. Guy Barter. 2006 
105. Smågodt for staudegale. 80 stauder fra en samlerhage. Magnar Aspaker 2007
106. Jordnært. Hvordan lykkes med bed. Yvonne Dengin, Nina Dreyer Hensley. Oslo 2006
107. Urter i hagen. Ansof Wüller Christophersen. 2007
108. Teknologisk Forlags store hagebok. Lars-Eric Samuelsson, Ulf Schenkmanis. 4.
  Opplag. 2003
109. Hagetips. Synnøve Smedal. 2007
110. Vondt i hagen? Tor Smaaland. Oslo 2007



Program 2009

 Kommende møter (Avholdte møter blir flyttet nederst på siden)

 

9. november
Årsmøte. Bilder fra sommeren som svant ved Vidar

 

14. desember
”På tvers av stiene i Vestfoldnaturen” med Håkon Skjauff. Julemøte. 

 

Alle møtene holdes på Borgheim Menighetssenter kl.19.00 hvis ikke annet er nevnt.


Avholdte møter:

12. jan
Renessansehager i Italia. Fotograf Anna Helene Tobiassen har vært på en fantastisk tur og viser egne bilder.
 

9. feb
Valg og stell av roser med Rein Lae Solberg.

 

9. mars
Lundvekster. Anne Marie Skudem og Britt Olsen holder foredrag om lundvekster med fokus på gress, bregner og skogbunnplanter.

 

20. april
Vårmøte på Rom hagemiljø. Vi får en presentasjon av vårens nyheter. Fellesmøte med Tønsberg hagelag.

 24. mai kl. 12.00-16.00 Årets plantemarked på Teie Torv. Salg av stauder, urter, grønnsaker, osv fra egne hager. Gjør et kupp! 

 

17. juni kl. 18.30 Hagevandring hos Randi Fogstad og Marit Haugen. Randi har en imponerende samling av Iris, og Marits flotte fjellhage er det vel mange som har sett fra Bispeveien? Frammøte hos Randi, adr Hvittingfossveien 433. Hos Marit blir det salg av planter.

 

12. august
”Åpen hage dag”. Vi ønsker velkommen i en eller flere av medlemmenes hager.

 

24. august
Høstmøte på Rom hagemiljø, høstplanting i potter. 

 

14. september
Vårløker med Inger Lise Wiersdalen fra Langangen Planteskole. Nå er det på tide å få vårens vakreste eventyr i jorden!

 

12. oktober
Hage i lite format med Eva Garner.