mandag 15. november 2010

Gulrot cupcakes

I går var det farsdag, og jeg laget gulrot cupcakes med ostekrem til pappa. Kakene var vellykket og falt i smak. Oppskriften gir ca 21 cupcakes.

Deig:
3 store egg

2,5 dl matolje
350 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
0,5 ts muskat
0,5 ss natron
0,5 ss bakepulver
325 g hvetemel
100 g kokesjokolade
400 g revet gulrot
1 ½ eple
Krem:
100 g mykt smør
200 g kremost naturell
250 g melis
1 ss vaniljesukker
Du gjør:
Pisk sammen egg, olje og sukker til massen blir lys. Sikt sammen hvetemel og de andre tørre ingrediensene og bland det i deigen. Rør i hakket kokesjokolade. Riv gulrøttene fint. Skrell eplene og riv de også. Bland gulrøttene og eplene i deigen.
Fordel deigen i muffinsformer. Fyll opp formene til de er 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen i ca 20-25 min ved 180 grader. Sjekk med kakenål at muffinsene er helt gjennomstekte. Avkjøl muffinsene på rist.
Rør sammen romtemperert smør og melis.  Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker.
Ha smørkremen i en sprøytepose og lag fine topper på kakene.
Pynt gjerne med friske bær

3 kommentarer:

  1. Åhh. disse ser nydelig ut:)

    SvarSlett
  2. De var kjempe god, og holder seg veldig godt i flere dager!

    SvarSlett
  3. disse har jeg veldig lyst å smake

    SvarSlett