25. sep. 2010

Smakfull daddel kake med toffee saus

Har lenge hatt lyst til å lage daddel kake. Denne oppskriften er hentet fra "Duften av nybakt".
Den er kjempegod og veldig mektig!Mmm...deilig!
Den passer til en kakeform på ca.20 cm. Jeg brukte her en hjerte springform.


200 g hakkede dadler (uten sten)
2, 5 dl vann (eller te, usukret)
100 g mykt smør
175 g brunt sukker
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
225 g mel
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts krydderblanding (kanel, malt nellik, muskat, ingefær, allehånde)

  1. Kok opp vann og dadler sammen i ca.1 min. Dadlene skal bli myke.


Pisk smør og sukker kraftig med mikser. Tilsett eggene gradvis. Pisk godt etter hver tilsetting.
Tilsett daddel blandingen i resten av røra. Rør om fort!

Tilsett resten av ingrediensene i røra. Ta litt mel om gangen mens du rører.

Ha deigen over i formen og stek i ca.45 min eller til den føles fast når man stikker en skrikkepinne inn i den.


Og så toffee sausen!!!
275 g lys sirup
110 g smør
250 g brunt sukker
250 ml fløte
1 ts vanilje ekstrakt


Kok opp til alt smelter noen minutter, og så til den tykner.


La kaken hvile i 10 min. før den hvelves ut av formen.





Server kaken med saus over....Mmmm...hiv innpå!!

Grove scones til frokost

Har prøvd meg på scones i dag, skjønner ikke hvorfor jeg ikke lager det oftere. Det er jo greit å slippe å vente på hevinga. Så Scones skal jeg lage oftere fra nå av.
Selma likte de veldig godt.

Denne oppskriften er med krydder, det kan jo droppes hvis man ikke liker det. Men vi syntes det ble veldig godt! Jeg byttet ut sukkeret med honning, litt sunnere:-D

Grove scones:
4 dl grovt mel, (kan være fin malt)
9 dl hvetemel
1 dl rosiner (kan droppes)
1 ss bakepulver
1 ss kanel
1 1/2 dl sukker el.honning
1 1/2 dl rapsolje
4 dl melk el.3 dl melk og 1 dl yoghurt naturell
  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Hell grovt mel, hvetemel, rosiner, bakepulver, kanel og sukker i en bolle.
  3. Rør godt.
  4. Ha i olje og rør deigen godt.
  5. Spe på med melk og rør deigen har blitt jevnt klissete.
  6. Del deigen opp i 20 like deler.
  7. Rull dem sammen til boller, firkanter eller annen morsom fasong:-D
  8. Pass på alle sconeseneer omtrent like.
  9. Sett dem på et stekebrett med bakepapir.
  10. La dem stå i forvarmet ovn på midterste rille i 25-30 minutter.
  11. De er ferdige når du hører en hul lyd når du kakker på undersiden!
  12. Avkjøles på en rist.
  13. Mmmm....hiv innpå!!



Opppskrift hentet fra "Mathjelpen for foreldre"
Bilde hentet fra BBC goodfood

23. sep. 2010

Sugarveil Edible Lace & Confectioners' Mat

Denne her har jeg sååå lyst på, noe så enkelt men det blir så fint!
Får høre med sjefen om hun kan bestille noen inn til Cacas butikken. I WANT!!



Har googla på flere cupcakes oppskrifter...

Nå skal jeg teste ut de mange cupcakes oppskriftene jeg har googla på i dag...mange som frister ekstra godt. Noen er enkle og noen er litt mer styr med. Så da er det bare å sette i gang.
Jeg fant flere oppskrifter på denne siden her. Kjent amerikansk dame:-D

Har du noen sider du liker med mange gode oppskrifter?

21. sep. 2010

Min første marsipankake...ble en bløtkake...

Skulle lage en marsipankake til min bestemors bursdag i helgen.
Hadde kjøpt inn ferdig rosa marsipanlokk, som var altfor liten. Så når jeg skulle legge på lokket, dekket den bare toppen....blææææ
Så for å redde kaka måtte jeg bruke marsipanen bare på toppen, og dekke med krem på siden. Så det ble jo da en marsipan-bløtkake...men rosene klarte jeg greit.

Jeg må innrømme at jeg ikke er så glad i bløtkake eller marsipankake...det blir altfor søtt for meg. Derfor har jeg ikke fått så mye trening i å lage marsipankake. Det blir nok lenge til neste gang, dessverre...hehe

Deilige sitron muffins

I dag har jeg prøvd meg på sitron muffins, og de ble supre! Lys og fin røre som  passer bra til lys mønstret muffinsformer i papir. Frisk og saftig, og ikke altfor søte!

Denne oppskriften rekker til ca.24 muffins. Oppskriften er egentlig beregnet til 26 cm kakeform .

Sitronkake:
6 egg
4 dl sukker
2 ts vaniljesukker
100 g smør
2 dl kefir, surmelk
7 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 sitroner, skall og saft.

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. visp egg, sukker og vaniljesukker hvitt og luftig.
  3. Smelt smør og rør i melken, blandes i eggedosisen.
  4. Bland hvetemelet og bakepulveret forsiktig i røra. Litt om gangen!
  5. Rør i sitron safta og revet skall...
  6. Finn frem dine fine muffinsformer og muffinsbrettet. 
  7. Fyll muffinsene ca.2/3....
  8. Sett muffinsene i ovnen og la de stå i ca.30 min. Kommer ann på ovnen din
Man trenger egentlig ikke noe topping til disse, dryss bare litt melis på!
Men vil man gjøre dem mer amerikanske kan man jo lage litt cheesefrosting, (Philadelfiakrem, melis, sitronsaft).

16. sep. 2010

Spiselige kunstverk

Denne er kjempe fin....hvordan de får til det der, vet ikke jeg!!?? vil gjerne lære, men har ikke tålmodighet til det..dessverre:-/

Mmmm...chocolate...
LOVELOVE LOVELOVE♡

15. sep. 2010

Wedding cupcakes

Jeg har googla litt i dag og kom over noen sååå fine cupcakes! En vakker dag så skal jeg klare å lage fine spiselige kunstverk!

Flower Power cupcakes♡


Sååå utrolig søte... fine farger!

13. sep. 2010

Sunne pannekaker til barna...


Pannekaker må man jo ha en dag i uka, alle elsker pannekaker. Men for å gjøre  pannekakene litt sunnere, er det i denne oppskriften droppet sukkeret...
Denne oppskriften bruker jeg, men siden jeg lager det meste på feelinga, så blir det mye cirka:-P

Pannekaker:
ca.2 dl spelt eller hvetemel
ca.3 dl grovt mel
1 dl havregryn
ca.6 dl melk ++
2-4 egg (jo mer egg jo fastere røre)
1 ts salt
1 ts kardemomme

smør/margarin til steking

La røren svelle  i 15 min!

Noen ganger steker jeg pannekakene i vaffeljernet! Det blir bra det og:-D

Bak ditt eget spelt brød!

Glem butikkens tørre kjedelige brød, bak ditt eget brød som holder seg mye bedre. Spelt brød er sunt og barn elsker det!

Start med:
4 dl vann
1/2 dl appelsin juice
ca.300 g siktet spelt/dinkel
ca.200 g grov spelt
ca.1 kopp havregryn

Alt blandes til en grøtete deig, la maskinen gå i ca.6 min, det skal være seigt!
La stå i 30 min.
Tilsett så i grøtblandingen;
4.5 dl lunket vann
1 pakke tørrgjær
ca.450 g spelt  (50/50 siktet og grovt)
1 ts salt
1 ts honning
3 ss rapsolje

Denne deigen skal være en god, klissete og fast grøt, mye mer fast enn den i del 1. Blandes i 6 min.

La stå lunt i ca.45 min eller mer. Jeg lar den ofte stå 2-3 timer på kjøkkenbenken, så gjør jeg noe annet i mens.

Helles direkte over i brødformene og la de heves til dobbel størrelse, ca.35-45 min.

Stekes ved 225 grader i ca.10 minutter og sett ned til 200 grader i ca.30 min.
Stekes til de er blitt lysebrune og får fin hard skorpe...

Disse brødene baker jeg hver uke og er fine som matpakke brød! Holder seg  saftige i flere dager!

Lykke til!

12. sep. 2010

Spiselige kunstverk...

Disse kakene er jo så utrolig fine...kan jo ikke spise sånne kunstverk!

Tusen og en natt...

Denne kaken med elefanter er min favoritt...dååån...

Deilig gresk spinat pai

Denne paien elsker alle, til og med barn:-D


Start med pai bunnen:
ca.1 dl sammalt hvete, fin
ca.2 dl hvetemel
125 g smør/margarin
2-3 ss vann (kan også tilsette kesam eller naturell yoghurt)

Jeg bruker hendene til å kna ingrediensene sammen... jobb med den til du får en stor rund klump.
Du kan sette klumpen i kjøleskapet i 1time..men du behøver ikke.
Jeg tar litt av klumpen og "klapper" den ned i pai formen...istedenfor å kjevle. Er litt lat av meg og vil helst gjøre ting litt enkelt:-P  Pai bunnen skal fylle hele formen og være ca.3 mm tykk. ta en gaffel og stikk huller i pai bunnen...

Legg så aluminiums folie over og hell en boks med tørkede erter el.

Forstek paiskallet i ovnen i ca.10 min. Stekes ved 200grader på nest nederste rille.

Begynn så med fyllet:
250 g spinat/ hakket fryst spinat
1 løk
olje
ca.1 gul ost
150 g fetaost , jeg bruker ofte fetaost på glass med olje og urter, men bruk bare litt av oljen!!
2,5 dl rømme/ matyoghurt
1 dl persille
salt og pepper (+Cayenne pepper)
3 egg


Stek løken i olje noen minutter og tilsett spinaten. La løken og spinaten surre til alt er mykt og væsken har kokt inn. Hell dem over i paiskallet. Visp sammen ost, rømme, krydder, egg og resten av ingrediensene over spinat fyllet. Stek paien til fyllet har stivnet og paien er gyllen.
Serveres varm eller kald med salat.

Lykke til!

Legg gjerne igjen en kommentar over hva du synes...

TAKK!

6. sep. 2010

Raspberry cheesecake..

Dette er en stekt ostekake lagd  i muffinsformer...passer også til en ca.22 cm form.

Bunn:
250g Digestive kjeks
200g smør

Fyll:
2 beger (400g) Philadelfia ost naturell
1 beger (3 dl) Kesam vanilje eller naturell
200g sukker (smaker bra med 100g sukker også)
3 egg
2 ss hvetemel
1 beger (3 dl) Lettrømme
1 ss sitronsaft
1 ss finrevet sitronskall 
Og sesongens bær hvis du vil, blåbær eller bringebær er veldig godt.


VIKTIG! Alle ingrediensene bør være romtemperert, så sprekker ikke ostekaken så lett!

Ha kjeksen i en brødpose og knus dem til de er finsmuldret.,ha smulene over i en bolle og tilsett smeltet smør.Rør godt.
Trykk blandingen i en muffinsform, ca.1 ss i en standard muffinsform i papir.(Muffinsformene bør helst være i en muffins bakebrett.)
Trykk også litt langs kanten også. Legg ca.1 ss med blåbær eller bringebær oppi hver.

Bland ost og sukker i en bolle.Blandes godt,gjerne med håndmikser.
Ha i eggene, ett av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
Ha i rømme, hvetemel, sitron og bland alt sammen godt.
Hell ostemassen over kjeksbunnen og stek den på 150 grader til den er stivnet igjennom.
Skru ned varmen til 100grader og la den stå noen minutter til, ca.15 min.

VIKTIG! Avkjøl minst 2 timer før servering slik at den "setter" seg.
Lag den gjerne dagen i forveien, så blir den god og kald.

Pynt med bær på toppen og server....Mmmm...deilig!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...