4.8.09

Seinsommer og solbærpai



Solbærpai er seinsommerens slager her hos meg.

Bunn:
2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete
30 gram hakkede mandler
1 dl sukker
100 gram smør eller margarin
1 eggeplomme
3 dråper mandelessens
Blandes sammen for hånd eller i food processor
Stekes ved 2oo grader i 15 min.


Fyll:
2 1/2 dl knuste solbær
150 gram revet eple
1 ts vaniljesukker
1/2 dl sukker
Blandes og fordeles over paibunnen

Topping:
2 1/2 dl rømme
1/2 dl melis
1 ss sitronsaft
Blandes og has over det hele.

Alt stekes til slutt i 25 min ved 175 - 180 grader
Håper det smaker.
Neste gang skal jeg prøve litt mer bær og mindre eple. Tror den tåler det.

1 kommentar:

Siri og Cico sa...

Takk for deilig pai i sommer, alle jentene koste seg masse med den=)