4.8.09
Seinsommer og solbærpai
Solbærpai er seinsommerens slager her hos meg.
Bunn:
2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete
30 gram hakkede mandler
1 dl sukker
100 gram smør eller margarin
1 eggeplomme
3 dråper mandelessens
Blandes sammen for hånd eller i food processor
Stekes ved 2oo grader i 15 min.
Fyll:
2 1/2 dl knuste solbær
150 gram revet eple
1 ts vaniljesukker
1/2 dl sukker
Blandes og fordeles over paibunnen
Topping:
2 1/2 dl rømme
1/2 dl melis
1 ss sitronsaft
Blandes og has over det hele.
Alt stekes til slutt i 25 min ved 175 - 180 grader
Håper det smaker.
Neste gang skal jeg prøve litt mer bær og mindre eple. Tror den tåler det.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1 kommentar:
Takk for deilig pai i sommer, alle jentene koste seg masse med den=)
Legg inn en kommentar