lørdag 16. juli 2011

Tomat og løk salat


Her i huset griller vi en god del, og jeg forsøker å variere tilbehøret. Det er liksom ikke spennende med den grønne salaten som er bygget over samme tema hver eneste gang. I dag sto svin ytrefilet på menyen, og jeg brukte laaang tid på å finne hva jeg ville ha som tilbehør. Det er ikke alltid at det frister å stå ved kjøkkenbenken i lang tid for å forberede måltidet, så det burde være enkelt, lett og ikke minst raskt å lage. Etter å ha "vrengt" hjernen et par ganger og forkastet flere ideer dukket plutselig "Tomat og løk salat" opp. Den er enkel og passer godt til svinekjøtt med sin lett syrlige "dressing". Når jeg lærte å lage denne salaten, for lenge siden, besto dressingen av olje og eddik. Men jeg har også kommet over oppskrifter hvor man skal bruke sitronsaft i stedet for eddik. Resultatet blir jo uansett at man får den syrligheten man er på jakt etter. Så i dag valgte jeg sitronsaften fremfor eddiken, det ble en helt annen og friskere opplevelse. Og det må ha falt i smak, for det var i alle fall ikke noe igjen i skåla.

Salaten kan jo også varieres ved at man kan bruke halve cherry tomater den ene gangen og tomater i skiver den andre gangen. Det finnes så mange forskjellige tomater å få kjøpt i butikken i dag at det er bare opp til en selv og fantasien. Og man kan jo også variere med løken også; rødløk, gul løk, salat løk osv. Dette gjør at salaten aldri blir den samme.

Tomat og løk salat
Tomater
Løk
Sitonsaft
Olje
Salt og pepper

Foto: Frukt.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar