søndag 23. januar 2011

Lavkarbo lasagne


Dette er middagen vår i dag, må bare få notert den ned før jeg glemmer, for den ble god! Eksprimenterer med å få en tykk saus til denne, er overbevist om at en kan få tykk saus ved hjelp av grønnsaker eller eggeplommer, eller til og med ost. Resultatet i dag, ble desverre ikke tykk saus, men veldig god saus. Eksprimenterer forsiktig, så jeg ikke ødelegger maten.

Det du trenger er;

"Pastaplater"
1 squash

Kjøttsaus:
1 pk kjøttdeig
1/2 løk
1 boks champion, eller fersk champion
1/2 paprika (grønnsakene var de resten jeg hadde, kan bruke hva du vil/ har)
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpure
Krydre med salt, pepper og basilikum

Ostesaus:
3 dl fløte (cirka)
2 ss philadelphia (cirka)
1/2 løk
En neve revet ost
1 ts søt sennep
1 eggeplomme

Revet ost til gratinering

Skjær tynne skiver av squashen med en ostehøvel. Legg de lagvis på tørkepapir for å la dem tørke skjer kun inn til kjernen på alle sidene. Stekte løk gyldin i en panne og i ei gryte. Hadde kjøttdeigen på pannen og hakket opp og hadde litt fløte i gryten og brukte stavmikser til å hakke det til pure ( første tyknigsforsøk). Hadde grønnsakene i kjøttsausen når kjøttdeigen var stekt, hadde også i tomatpureen litt før jeg helte over de hakkede tomatene. Kryddret kjøttsausen med salt, pepper og basilikum. I ostesausen hadde jeg i litt mer fløte og oste (andre tykkningsforsøk). Når osten hadde smeltet inn, slo jeg av varmen og hadde i en eggeplomm- nå er det viktig at sausen ikke koker (siste tykkningsforsøk). Hadde i et ts sennep for smak til slutt. Sausen smakte godt, men var ikke særlig tykk desverre.

Legg så lagvis kjøttsaus, squash pasta og ostesaus. Ha ost på toppen og gratiner i ovnen på 225 grader i ca 10 min, til osten er passe smeltet. Kan godt serveres med en god salat

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar