Squash med bacon og blåmuggost

Dette er en oppskrift jeg har brukt en del gjenom årene, orginalen er med pasta, men jeg har byttet den ut med squash.

Til 2 personer har jeg brukt :

1 stor squash

1 rødløk

1 pk bacon

10-12 soltørkede tomater

1 1/2 dl kyllingkraft

1 dl kremfløte

100 gram norzola, normanna eller annen blåmuggost

pepper og parmesan til servering.

Skrell squashen, bruk et julienne jern eller skrelleren til å strimle squashen- jobber jevnt rundt den til jeg er inn til  frøene.

Stek squashen i middels varm panne med smør til den er myk.  Sett den tilside. Stek bacon og løk til løken er myk og baconet er godt stekt .  Tilsett soltørkede tomater kuttet i strimler.

Hell over kraft  og la det hele koke inn før fløte og ost i terninger tilsettes.

Kok opp under forsiktig omrøring så osten smelter og blander seg.  Bland inn squashen, og server.  Et dryss med grøvkvernet pepper og parmesan over.

Det er ikke nødvendig med salt i denne retten.  Baconet gir saltsmak nok.   Mange soltørkede tomater får og ganske salt smak når de kommer i en varm rett.  Det kan være lurt å skylle de med kokende vann før bruk, det glemte jeg og jeg merker det er godt med saltsmak i maten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

1 kommentar til “Squash med bacon og blåmuggost”

  1. laila johansen - 27.07.2011 13:55

    Dette ser utrolig godt ur 🙂 Tror nok at osten også gir mye saltsmak.
    Dette er jo en oppskrift som man kan variere mye etter smak. Takk for tipset .)

Legg igjen en kommentar




Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.