mandag 17. mai 2010

Hvorfor kortreist mat?

Det finnes ingen klar entydig definisjon på kortreist mat.Se på denne lenke for en forklaring
http://naturvernforbundet.no/cgi-bin/naturvern/imaker?id=75134
Hver og en av oss kan lage en definisjon vi mener er god og dekkende!

Temaet kortreist mat gir oss mange perspektiver.
Se på desse lenken http://miljolare.no/aktiviteter/land/ressurs/lr12/

http://www.framtiden.no/200510142021/arbeidsnotater/klima/vegetarisk-viktigere-for-klimaet-enn-kortreist.html

Hanne Frosta :
http//www.matfestivalen.no/default.asp?menu=44&id=789

7 kommentarer:

  1. For meg er definisjonen på kortreist mat, mat som kommer fra nærområdet, som kommer rett fra produksjon og inn i butikken. ikke mat som må fraktes langt.

    SvarSlett
  2. det er egentlig ikke noe forskjell på kortreist mat eller langreit mat, borsett fra at kortreist mat er ferskere og kanskje litt sunnere.
    jeg synes at det er det samme hvor maten er fra, bare den er god og fersk.

    SvarSlett
  3. Hvorfor kortreist mat?

    En av grundene for kortreist mat er bra, er for å hindre traffik (bruk av mye transport), forurensning, ødeleggelse av mat (holdbarhet), bakterier og sykdommer, bruk av matvarer i nærområdet (slik at man ikke behøver å alltid få mat fra utlandet (langt borte ifra).

    Korreist mat , mat som kommer fra nærområdet, og som kommer rett fra produksjon og inn til butikken, og ikke mat som må fraktes langt, det er ikke kortreist mat.

    SvarSlett
  4. jeg mener kortreist mat er mat fra lokalmiljøet. mat som kommer fra samme fylke eller kommune som du kommer fra. sånn som for eksempel at vi har ringerikspotet og egg fra gårder rundt i ringerike.

    SvarSlett
  5. For meg betyr det ikke noenting om maten er langreist eller kortreist. Men det jeg synes er kortreist mat er den maten som kommer fra Buskerud distriktet. Det er vel ikke noe direkte svar på det, er vel det hver enkelt mener.

    SvarSlett
  6. Det er jo forskjell på kortreist og langreist mat. Langreist mat er jo sjeldent ferskt, og det kan også ha fått en del skader og bakterier på seg underveis.
    Jeg personlig synes at kortreist mat er bedre, for da vet du hvor det kommer fra, og du vet på en måte hva du får i deg. Det er ikke like lett å vite hva du spiser hvis maten kommer fra Afrika. :-)

    SvarSlett
  7. andreas tandberg19. mai 2010 kl. 01:07

    kortreist mat er som regel det som kommer fra den landsdelen som du kommer fra tenker jeg. Langreist er fra utland og andre steder.

    men egentlig veit jeg ingenting om det, så ikke ta mitt ord for noe!

    SvarSlett