Supper
Det finnes to hovedgrupper av supper:
* Klare supper (Kjøttbuljong)
* Jevnede supper (Sjampinjongsuppe, blomkålsuppe, asbargessuppe, potetpurèsuppe,
oksehalesuppe)
* Klare supper (Kjøttbuljong)
* Jevnede supper (Sjampinjongsuppe, blomkålsuppe, asbargessuppe, potetpurèsuppe,
oksehalesuppe)
En tredje gruppe kalles nasjonale supper. Disse suppene er spesielle for landet de kommer fra.
Noen nasjonale supper:
* Norge - Fiskesuppe
* Russland - Bortsch (En røbetsuppe)* Norge - Fiskesuppe
* Frankrike - Løksuppe
* Italia - Minestronesuppe
Norges nasjonalsuppe.
Russlands nasjonalsuppe.
Frankrikes nasjonalsuppe.
Minestronesuppe.
Klare supper:
* Buljong
* Consommè (klarert buljong)
Buljong er en klar suppe som har kraft som grunnlaget. Den må kokes inn for at smaken skal bli kraftigere.
Oppskrift her.
Jevnede supper:
* Veloutèsupper (Legeres med eggeplommer og fløte)
* Kremsupper (Legeres med kremfløte)
* Purèsupper (Jevnet ved at hovedråstoffet kokes mørt i kraft. Senere moses eller pureres det
i kraften. Pureen jevner suppa)
* Brune supper
Oppskrifter på alle disse suppene finner du her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar