fredag 28. januar 2011

Tørking av urter, sopp og annet


Jeg har gått til innkjøp av en Dörrex tørker fra Stöckli.

I flere år har jeg ønsket en god måte å tørke sopp, urter, frukt, kjøtt og annet på. Ifjor sommer så jeg hos min søster på Senja en Dörrex tørker som hun brukte til urter. Jeg fikk med navn og adresse til importøren, og bestilte en på høsten.

En basispakke med 3 plastbrett kostet 1.750,- fritt levert. Jeg kjøpte to tilleggsbrett med metallrist. Tørkeren har termostat for valg av temperatur. Den blåser så luft av valgt temperatur opp gjennom ristene og ut av hullet i lokket.

Dette er et kinderegg ! Tørker, lukter fantastisk og varmer rommet samtidig :)


Sånn ser tørkeren ut med de to metall ristene montert.


Her ser du de tre plast ristene


Første forsøk i fjor høst var årets siste traktkantarell. Store og fine var de. Store og fine forble de, men knusk tørre. Nydelige å knuse i saus og annen mat, eller bløte opp og tilbrede.


Jeg kjøper ofte potter med urter i butikken. De har en lei tendens til å dø raskt på kjøkkenet. Nå renser jeg dem og tørker urtebladene. Her er en potte rosmarin startet SPA-oppholdet.


Resultatet. Nydelige å drysse i en omelett eller på lammesteika.


Basilikumbladene forble blader, og knusk tørre.

Både urter og sopp lukter fantastisk og gir en utrolig klar smakssetting.

Importør er NORSOPP AS (norsopp.no)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar