mandag 9. mars 2009

Tapas!

Hei kjære lesere!

Jeg fikk tatt bilder på jobben i dag men glemte igjen kamera så de får vente til i marra. Men jeg tenkte jeg kunne skrive litt om tapas som en liten erstatning=)

Tapas er spanjolenes svar på koldtbord. Det er overfyldt med godsaker som minner om middelhavskysten. Du kan igrunn lage hva hjerte måtte ønske, eller magen da i dette tlfelle;) Det du må tenke på og bør ha i bakhodet er at det bør inneholde en del litt små spicy smaker. Jeg personlig ELSKER tapas. Går aldri lei! Er så mange muligheter!

Men vis du skulle hatt tapas hjemme så ville jeg anbefalt dere og ha en del med marinerte grønnsaker- som hvitløk, sølvløk, paprika, oliven! Fetaost, sjampingjonger osv. En god salat er også viktig og ha, ta gjerne Roccula- rød lollorosso- ekblad og hjertesalat og bland sammen med litt mandolsalt, nykvernet pepper og olivenolje.
Så bør du ha innslag av kylling, fisk og kjøtt slik at alle blir tilfredstilt.
Feks: Chillimarinert scampi, peanøtt marinert kyllingklubber, peppersalami og seanoskinke, chilli kjøttboller med soltørkede tomater osv.
Dressinger er også viktig, ha oljedressinger, rømmedressinger og pestoer=)

Men tenkte jeg skulle skrive en oppskrift på hvordan du lager tidenes fingermat!

Det du trenger er: tacolefser, kremost naturell, roccula, spekeskinke og nykvernet pepper.

Slik gjør du: Legg lefsene utover benken. Smør kremost ut over de. ha salaten oppå, ikke så mye nok. Legg spekeskinken over derigjen så det dekker, kvern over pepper. Så ruller du sammen lefsene STRAMT! de skal ikke sprekke, men de skal være godt sammenrullet. Deretter tardu og skjærer de i skråe skiver. så WOLA ferdige tapaslefser!

3 kommentarer:

  1. Det er veldig godt, og utrolig enkelt og servere hvis man skal ha jentekveld ol. =)

    SvarSlett
  2. det så godt ut ja! :D

    SvarSlett