Kyllingform med potetskiver

 

 

Denne retten er like mye en festmiddag som en hverdagsrett. Ypperlig ”klubbmat”!

 

750gr tykt skivede poteter

1 grillet kylling

gressløk

 

Saus:

30gr smør eller margarin

2ss hvetemel

1 buljongterning

1,5dl matfløte

2ss majones

0,5ts paprikapulver

1-2 hakkede hvitløksbåter

1,5dl vann

1,5dl hvitvin

2ts sennep

0,5dl revet ost

hakket persille

 

Kok potetene til de er nesten møre. Skjær opp i skiver og fordel potetskivene i bunnen av en smurt ildfast form. Del kyllingen i biter og fortsett så lagvis med kylling, poteter og gressløk til toppen av formen.

Saus: Smelt smør og bland i hakket hvitløk, mel, vann og buljong. Kok ca 3 min. Bland så i fløte, majones, sennep og hvitvin. hell den ferdige sausen over i potet & kylling formen. Spre over ost, paprika og persille.

Sett formen i ovnen, ca 200 grader, ca 30 min før servering.

Server med salat og godt brød.

 

JHH Tips!  doble sausmengden.  :-)

 

HÅPER DET SMAKER !