Kyllingform med potetskiver
Denne retten er like mye en festmiddag som en hverdagsrett. Ypperlig ”klubbmat”!
750gr tykt skivede poteter
1 grillet kylling
gressløk
Saus:
30gr smør eller margarin
2ss hvetemel
1 buljongterning
1,5dl matfløte
2ss majones
0,5ts paprikapulver
1-2 hakkede hvitløksbåter
1,5dl vann
1,5dl hvitvin
2ts sennep
0,5dl revet ost
hakket persille
Kok potetene til de er nesten møre. Skjær opp i skiver og fordel potetskivene i bunnen av en smurt ildfast form. Del kyllingen i biter og fortsett så lagvis med kylling, poteter og gressløk til toppen av formen.
Saus: Smelt smør og bland i hakket hvitløk, mel, vann og buljong. Kok ca 3 min. Bland så i fløte, majones, sennep og hvitvin. hell den ferdige sausen over i potet & kylling formen. Spre over ost, paprika og persille.
Sett formen i ovnen, ca 200 grader, ca 30 min før servering.
Server med salat og godt brød.
JHH Tips! doble sausmengden. :-)
HÅPER DET SMAKER !