søndag 11. april 2010

After Eight kake

100 gr. smør
100 gr. After Eight sjokolade (1/2 pk)
2 egg
2 dl sukker
2,5 dl hvetemel
2,5 ss kakao
1,5 ts bakepulver

Glasur:
100 gr. After Eight sjokolade (1/2 pk)
100 gr. kokesjokolade
0,5 dl kremfløte

Krem: (kan sløyfes)
Vaniljekrem
Kremfløte

Smelt smør i en liten kjele. Ha i After Eight sjokoladen, og la den smelte i smøret på svak varme.
Rør til blandingen er jevn og avkjøl noe.

Pisk egg og sukker til eggedosis og ha sjokoladeblandingen i.
Det tørre blandes og siktes i røra.

Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca 20-25 min. Avkjøl kaka i formen. Løsne så kaka fra formen med en skarp kniv, og ta den ut og fjern bakepapiret.

Varm opp kremfløten i en liten kjele. Ha i kokesjokoladen og After Eight sjokoladen og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør forsiktig sammen til du får en glatt og blank glasur. Avkjøl glasuren til den er passe tykk og smørbar.
Smør glasuren over kaka og sett kaka kaldt til glasuren har stivnet.


Pisk kremfløten stiv og bland med vaniljekremen. (Kan sløyfes). Og smør over glasuren.


Nam!

Oppskriften er hentet fra Det Søte Liv, "After Eight Konfektkake". Oppskriften der er uten krem, men vi ville piffe den litt ekstra opp :)
Vi har pyntet med After Eight sjokolade og sjokoladesaus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar