Så fikk den helt nye ismaskinen jeg kjøpte på Coop i forrige uke prøvd seg... Valget falt på "man tager hva man haver"-prinsippet, og der stod det bare 3/4 kurv jordbær og ropte navnet mitt. :-)
Jordbærsorbet:
3/4 kurv jordbær
1 godt moden banan
Kokkusfløte (nok til at blenderen var villig til å gå rundt!)
1 ss chiafrø
2-3 ss sukrin
Jeg hadde jordbær, banan og kokkusfløte i blenderen og kjørte det jevnt. Etterpå hadde jeg i chiafrø og sukrin.
Så satte jeg på iskremmaskinen, og mens den gikk, helte jeg jordbærblandingen rolig i gjennom påfyllingshullet.
Det står at ismaskinen skal gå 20-40 min, jeg tror ikke dette tok mer enn 15, men det er vel litt mengdeavhengig...
Sorbeten ble ikke veldig søt, men den falt godt i smak her på huset (vi bruker veldig lite sukrin for tiden, og sukker kan vi ikke spise før i oktober... Men til den tid er vi sikkert så vant å være uten sukker, at vi ikke kommer til å bruke det noe særlig.)
Sorbeten er klar til å spises med en gang, men den kan også fryses ned rett etter laging!
Bilder kommer straks jeg finner ut hvordan jeg skal legge dem inn! :-D Hvis noen har gode tips til det, så føl dere fri til å komme med gode forslag! ;-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar