tirsdag 3. august 2010

Bake knekkebrød

Sunne knekkebrød kan enkelt lages hjemme. De smaker muligens litt som fuglefrø, men med pålegg på er de gode.

Knekkebrød
2 dl sammalt hvete grov
2 dl havregryn
2 dl havrekli
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
1,5 ts salt
7 dl vann

Jeg hadde ikke grov sammalt hvete, så droppet den og tok i litt mindre vann.


- Ha alt i en bolle og rør - blir en blaut masse
- La det stå og svelle ei god stund
- Klapp ut et passe tykt lag på ei plate med steikepapir
bruk en slikkepott som dyppes i kaldt vann for å "bre" det utover
(massen fordeles på to plater)
- Rut opp med kniv
- Steikes på 170 grader i 45 - 60 min
- La døra stå på gløtt mot slutten av steiketida - ev. som tilleggstid
- Knekkebrødene er ferdige når de er tørre
- Avkjøl godt før de puttes i en tett boks for oppbevaring

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar