tirsdag 11. januar 2011

Hjemmelagde fiskeboller med vri i tomat og karrisaus

Detter er en enkel og smakfull fiskerett, som ikke smaker fisk. Har du en fiskehater i huset er dette tingen.
Den er enkel å lage, men tar litt tid (ca 30 minutter), men mye er gjort når sausen koker ferdig mens du lager fiskebollene.


Hjemmelagde fiskeboller med vri i tomat og karrisaus

800 g hvit fisk
1 løk
1-3 fedd hvitløk
1 tommel stor bit ingefær revet
½ potte fersk koriander
1 ts garham masala
1 fersk chili
1 egg



Tomat og karrisaus

2 bokser hakket tomat
1 løk
3-4 fedd hvitløk
1 tommelstor bit ingefær revet
1 ts malt gurkemeie
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
½ ts garham masala
1-2 røde chili hakket

½ potte fersk koriander

Begynn med å lage tomatsausen, har du en hjelper kan en begynne med sausen og den andre begynne med fiskebollene.

Begynn med å skjære løk og hvitløk i tynne strimler riv ingefæren. Surr dette i litt olje til det blir mykt og blankt men ikke brunet (5-10 minutter etter hvor varm panne du bruker)

Ha i krydderet til tomatsausen og rør rundt i et par tre minutter. Ha i tomatboksene og la sausen koke på svak varme mens du lager fiskebollene.



Fiskebollene lages ved at du først finhakker løk, hvitløk og chili i foodprosessor. Har i fisken, revet ingefær, krydder, egg og koriander (grovt hakket). Kjør det sammen til en farse.

Lag boller, de formes lettest ved å bruke hendene. Fukt håndflatene med vann mellom hver bolle og trill dem ut og stek dem etter hvert i litt olje på panne. Når alle bollene er stekt has de over i tomatsausen og varmes opp. Hakk resten av den ferske korianderen og bland i rett før servering.

Som tilbehør bruker jeg brun ris eller pasta, dampet brokkoli passer til alt og er min favoritt grønnsak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar