Leieberedning er skinn du sender oss for garving/behandling.

Går du på jakt og vil ha et skinn som jakttrofé på veggen? Har du kommet over et ihjelkjørt dyr med et pent skinn? Eller har du slaktet sauer? Vi bereder skinn for alle, ett eller mange.

Vær også klar over at skinn og huder må få en viss forhåndspreservering fra din side - før vi kan ta oss av det. Og at sluttresultatet, tilbake til deg, er avhengig av at du gir skinnet en riktig "start". Vær spesielt nøye med saltingen - grovt sjøsalt er bra. Om skinnet flekkvis skulle få manglende eller dårlig salting, så vil det "surne", og miste hårene på disse stedene under garvingen.

Hva du bør gjøre før du sender
  • Unngå knivskader under flåing og fjern bein i skanker og hale.
  • La skinnene ligge flatt med kjøttsiden opp. Flere kan legges oppå hver andre med salt i mellom (samme side opp).
  • Bruk rikelig med salt - la ikke en eneste flekk være uten. Ca 2 kg salt pr skinn (lam), ca 5 kg for hjort og enda mer for større dyr.
  • Oppbevar skinnene luftig, tørt og kjølig.
  • La skinnene ligge i minst to uker før du sender dem.
  • Ikke brett eller rull skinnene sammen før de er klare til å sendes.
  • Rist av saltet slik at skinnene blir så lette som mulig.
  • La dem renne godt av.
  • Pakk skinnene godt inn i plast før de eventuelt legges i pappeske.

HUSK å merke sendingen din godt med navn og adresse, både ved sending og ved direkte innlevering til garveriet.


Skinnenes størrelse og antall vil være bestemmende for prisen. Store dyr koster mer enn små, og om du
har flere (mange) kan du få kvantumsrabatt. Ta en telefon og diskuter oppdraget, så vil vi gi deg et prisoverslag.
 

Ferdige skinn blir returnert i postoppkrav — dersom ikke annet blir avtalt.

Copyright © Horn Skinn
Nettsider fra 49R-Web