fredag 29. april 2011

Nytt: Lavkarbobrød med egg og cottage cheese!

Tada! Nytt brød med få karbohydrater!

Er du blant dem som slanker seg, går på ketolysekur, eller følger Dr. Lindbergs råd? Eller ønsker du bare å leve litt sunt? Fole Godt har laget et nytt og godt lavkarbobrød med kun fem gram karbohydrater per brødskive. Nå kan du komme innom og prøvesmake i kafeen!

-        Brødet er svært holdbart, og blir nesten bedre etter å ha ligget noen dager, forklarer Kristin Heggdal, daglig leder på Fole Godt.
Bakeren har puttet oppi mange gode og sunne ingredienser: egg, hvetekli, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, rapsolje, cottage cheese. Ikke noe smør eller melk.

Her er detaljene for de meste interesserte.
Per 100 gram blir det:
Energi 1700kJ/410 kcal
Protein 20 gram
Karbohydrater 11 gram
                  Herav sukkerarter 1,5 g
Fett 29 gram
Herav mettet 3,5
Enumettet fett 8 gram
Flerumettet 12 gram
Kostfiber 13,3 gram
Natrium 0,08  gram (tilsvarer 0,2 gram salt)

Men på lørdager og kanskje onsdager må det vel være lov til et bittelite stort wienerbrød med eggekrem (som til sammenligning inneholder 35,9 gram karbohydrater)?

2 kommentarer:

Gry sa...

Får vi ikke oppskriften her da?

Fole godt sa...

Hei Gry!

Kanskje oppskriften kommer etterhvert. Nå er brødet helt nytt og vi ønsker å prøve det i kafeen. Du er hjertelig velkommen på en smaksprøve!