01 november 2009

Himmelsk Focaccia oppskrift.

Siden jeg er veldig gla i mat og å lage mat blir det litt innlegg om mat.
Oppskrifter jeg klarer å sanke inn som jeg kan dele med andre, og kanskje ting jeg finner på selv....
Vel, for en stund siden var jeg hos Ingebjørg og Mathias på en bursdags feiring, og fikk da smake verdens beste focaccia brød!! Alt annet de serverte var selvsagt veldig godt, men det brødet var bare himmelskt!!!

Her er oppskriften:

Deig
1 pakke finbakst eller hvetemel (1kg)
1 pakke tørrgjær
2-3 ss sukker eller honning
Salt
Litt chilipulver
Vann (ca 9 dl)
2 never saftige, soltørkede tomater

Oljeblanding
2 dl Extra virgin olivenolje
2-3 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts basilikum
1 ts oregano
Salt, gjerne fra saltkvern

Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete)
Finhakk tomatene og rør godt inn. Heves 1 time under tildekking.

Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå mens deigen hever.

Slå deigen ned og press ut all luft. Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Hev et kvarter under tildekking.

Bruk fingrene til å stikke hull i deigen.

Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.

Hev en time til under tildekking.
Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.

Stek på 200 grader i 15 minutter til det har fått en
 gylden skorpe.
La brødet hvile i 15 minutter før servering.

Brødet blir ganske klissete av all oljen, men er fantastisk godt. Halvparten av tomatene kan eventuelt erstattes med oliven, hvis du liker det. Prøv deg frem og finn din favoritt.
Mmmmm slik skal det se ut:



 


bon appétit

1 kommentar:

  1. Koselig at du liker foccaciabrødet mitt. Det er en favoritt blandt mine venner også, så jeg blir stadig spurt om jeg kan bake det :)

    SvarSlett