Ingredienser
3 egg
2 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
75 gsmeltet margarin uten melk
1 1/2 dl rips
melis
Fremgangsmåte
Rør sammen egg og sukker for hånd.
Rør inn hvetemel, og deretter smeltet og lett avkjølt maragarin.
Røren helles i en smurt rund form (24 cm), og dryss over ripsene.
Steik kaken ved 200 grader på nederste rille, i ca. 25-30 minutter.
Når kaken er avkjølt, sikter en melis over med hjelp av en sil.
Kaken kan serveres som den er eller sammen med vaniljesaus, krem eller is.
Tips!
- Ripsen kan om ønskelig byttes ut med andre bær, feks blåbær, solbær eller bringebær.
- Dette er en kake som en røre rask sammen i en bakebolle for hånd, det er IKKE meningne å bruke elektrisk mikser for å får egg og sukker luftig.
- Dersom en ønsker kaken litt mer luftig, kan en gjøre som noen gjør å tilsette 1 ts bakepulver.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar