Thursday, March 15, 2007

Charles & De i Sandnes

Nikki og jeg pleier å gå ut å spise i Stavanger og vi spøker alltid med at vi ikke kan gå til Sandnes for der er det ingen skikkelige restauranter. Og det er dessverre slik at utvalget i Sandnes er ganske begrenset i forhold til Stavanger. Men nok om det...i midten av februar stakk vi på Charles & De i Sandnes: http://www.charlestjessem.no/ . Denne plassen drives av verdensmester kokken Charles Tjessem. Plassen er delt inn i Brasseri og Café og det var sistnevnte vi besøkte igår. Det er forøvrig litt synd at Caféen stenger allerede kl 18 for vi kunne godt tenkt oss noen småretter hvis vi går på kino i 20/21 tiden.

Tilbake til besøket: i Caféen er det uformelt...det står menyer på bordene og man bestiller i kassen. Menyen kan dere se på websiden og man kan få sandwicher, pizza, salater, små varme retter etc. Jeg er veldig glad i risotto så den måtte prøves ut og kona gikk for bacon-stekt torsk. Risottoen ble litt endret iforhold til utgangspunktet ettersom de ikke hadde erter men risottoen var god den...selv om den kanskje ikke smakte det samme som jeg forventer av en risotto. Og den kunne godt vært varmere (det er aldri noe godt med lunken lunken mat). Nikki sin fisk var også god...torsk surret i god bacon med en potetpuré til og stekte grønnsaker. De selger også en del vitamindrikker som ser ut til å være egenprodusert...vi prøvde en pasjonsfruktdrikk med mango, eplemost fra Ryfylke og banan hvis jeg ikke tar helt feil...og den var knallgod.

Dersom en har lyst på dessert har de også forskjellge små ting å velge blant...her var det små porsjoner av karamellpudding, sjokolade mousse, små konfektkuler etc
Alt i alt: Charles & De er en flott plass som jeg gjerne besøker igjen. Men det er synd at de stenger så tidlig. Etter kl 18 må man inn i Brasseriet og der er det ikke fokus på småretter. Så det finnes altså skikkelige spiseplasser i Sandnes likevel.
Mvh
Gard
http://gardkarlsen.com - reisebrev og bilder

No comments: