Kaja og Marius' oppskrifter

Napoleonskake

Kategorier: Kake
Alle

28.Feb 2003

Vanlijekrem:
- Kok opp 5dl melk
- Ha i en splittet vanlijestang med innmaten skrapt ut
- bland i en bolle 4 eggeplommer, 100g sukker og 35g maizena
- ha litt kokende melk i blandingen, rør rundt og ha alt tilbake i kjelen. Kok til det er blitt tykkt.
- ta ut vaniljestang og sett på verandaen til å bli kaldt

Kjevle ut noen tinte butterdeigplater tynt og prikk dem med en gaffel så de ikke klarer å heve. Stek på ca 225 grader til de har passe farge. Hvis de ehve må de klemmes sammen igjen før de er kalde. La de kjøles.

Pisk krem av 2.5dl fløte. Bland i vaniljekremen og 1ts rom (evt dråper)

Ta ett lag butterdeig, legg på et fat, ha masse vaniljekrem på, og legg så på et lokk av butterdeig opp ned, så den flate siden kommer opp.

Bland melisglassur av 2dl melis og 2ts eggehvitte og evt rom, smør på kakene.
Når Melisen er stiv kan den deles med en kniv. Vi jukset og delte opp den øverste platen før vi la den på.